reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Już wyprawkę będziesz kupowała? Ja to mam ostrożne podejście, że jeszcze różnie może być, więc ja to planuję w okolicach 30 tc badź i później coś zacząć kupować.
Wiesz co, bardziej już się rozglądam i czytam co potrzebne i może uda sie coś skorzystać z promocji listopadowych na BLACK FRIDAY, dlatego teraz się rozglądam, pod koniec tygodnia to będzie jakoś 27-28 tydzień. Co do pokoju, to też musze zorganizować szybciej coś, bo mój narzeczony pracuje za granicą i muszę wykorzystać czas kiedy będzie na miejscu.
Wszystko będzie dobrze - myślę pozytywnie ;)
U nas położna środowiskowa obejmuję również opieką kobietę w ciąży, organizuje spotkania i przygotowuje również do porodu. Ale chodzi głównie o opiekę po urodzeniu, przyjeżdża, sprawdza, radzi, waży, mierzy, pępek sprawdzi ;) Jak masz problemy z karmieniem to też pomoże.

Dziewczyny, skoro jesien juz w pelni, czy stosujecie jakies dodatkowe srodki ostroznosci zeby nie zachorowac albo nie przeziebic sie?
Przede mna decyzja czy jechac na pogrzeb jutro i troszke panikuje co robic

Hej
Ja miałam iść na pogrzeb w zeszłym tygodniu, ale odpuściłam - ale bardziej ze względu na emocje, jak już sobie myślałam o tym to płakałam i stresowałam... Ale tak to ubierz się ciepło i jakby padało to się przygotuj, tak to ok.
Biorę co drugi dzień PROVAG, ale ze względu na dolegliwości z układem moczowym, ale to również prebiotyk jest, tak to woda z kiszonych ogórków :D kiszonki, ciepły podkoszulek i czapka jak trzeba ;)

Dziewczyny, skoro jesien juz w pelni, czy stosujecie jakies dodatkowe srodki ostroznosci zeby nie zachorowac albo nie przeziebic sie?
Przede mna decyzja czy jechac na pogrzeb jutro i troszke panikuje co robic
W pierwszej ciąży sama Ciocia, której Mąż zmarł powiedziała, że mam zadbać o siebie i nie przyjeżdżać ( czasu covidu, jesień). Myślę że każdy zrozumie, jak Cię nie będzie. zrób jak czujesz. Co do chorób to mam syna w żłobku, chorób nie unikne, choruje syn, mąż a ja zdrowa póki co. Lubię ogórki kiszone i cytrusy to może to pomaga🙂

ja wlasnie sie troszke obawiam, i tak mam juz duzo stresow w ciazy, nie chcialabym sobie jeszcze dokladac prawdopodobnym przeziebieniem 😬

Ostatnia edycja:
ja wlasnie sie troszke obawiam, i tak mam juz duzo stresow w ciazy, nie chcialabym sobie jeszcze dokladac prawdopodobnym przeziebieniem 😬

Jak masz byc przeziebiona nie unikniesz tego niestety 😞 jak masz ju dzieci to tymbardziej, chyba ze bedziesz tylko w domu i nigdzie się nie ruszysz a to raczej mało prawdopodobne

reklama
W pierwszej ciąży sama Ciocia, której Mąż zmarł powiedziała, że mam zadbać o siebie i nie przyjeżdżać ( czasu covidu, jesień). Myślę że każdy zrozumie, jak Cię nie będzie. zrób jak czujesz. Co do chorób to mam syna w żłobku, chorób nie unikne, choruje syn, mąż a ja zdrowa póki co. Lubię ogórki kiszone i cytrusy to może to pomaga🙂

Mam córkę w przedszkolu i to samo masakra. 3 dni w przedszkolu- tydzień w domu 😞 a ja tylko w nerwach

Do góry