reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Tak, rusza się i rusza, tak wyraźnie zaczęło 18-19 tydzień :)
Już zauważam, jak siedzę to się rusza, wieczorem 21-22 też się rusza, a jak chodzę to jej dobrze i chyba śpi ;) bo się kołysze :)
2 października mój narzeczony też poczuł ;) dało się ręką wyczuć :)
Ale codziennie mniej więcej ruchy są takie same, czy np. jednego dnia mniej, drugiego więcej?

reklama
Różnie, ale jeszcze nie było dnia, żeby nic nie czuć, czasem jest mniej, a czasem więcej ;)
A jak u Was?
Tzn ja to czuję jeszcze takie łaskotanie bardziej i coś może lekko zaczynam czuć czasami w podbrzuszu, ale też nie wiem czy to to, a tak poza tym mi lekarz mówił, że takie mocniejsze ruchy dziecka to czuć jakoś od 26 tc.

Czyli termin masz na połowę lutego jakoś?
26.02
U mnie ruchy - takie, że jestem pewna, że to mały - czuć tak od około 1,5 tygodnia.
2 razy udało się już też poczuć mężowi kopniaczki przez brzuch.
Wcześniej czułam już jakieś delikatne obracanie/bulgotanie, ale nie miałam 100% pewności, że to są właśnie ruchy dziecka :)

Na prenatalnym pierwszym łożysko było na przedniej ścianie wysoko, co ponoć opóźnia pierwsze odczucia, ale może się przesunęło(?)

26.02
U mnie ruchy - takie, że jestem pewna, że to mały - czuć tak od około 1,5 tygodnia.
2 razy udało się już też poczuć mężowi kopniaczki przez brzuch.
Wcześniej czułam już jakieś delikatne obracanie/bulgotanie, ale nie miałam 100% pewności, że to są właśnie ruchy dziecka :)

Na prenatalnym pierwszym łożysko było na przedniej ścianie wysoko, co ponoć opóźnia pierwsze odczucia, ale może się przesunęło(?)
Tak podobno na przedniej ścianie jak jest łożysko,to ruchy odczuwa się jakoś później. Ja w sumie nie wiem czy kopniaki czy co to, ale mam czasami wrażenie, że coś tak dziwnie w podbrzuszu czuć.

Tak podobno na przedniej ścianie jak jest łożysko,to ruchy odczuwa się jakoś później. Ja w sumie nie wiem czy kopniaki czy co to, ale mam czasami wrażenie, że coś tak dziwnie w podbrzuszu czuć.
A ja mam łożysko na tylnej ścianie, a ruchy dopiero teraz w 24 tygodniu poczułam, więc nie zawsze sprawdza się fakt o położeniu łożyska 🙃

reklama
Do góry