reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Hmmm to ja coś nie na temat słucham 😁 kryminalne audiobooki, bo czytanie ostatnio mnie usypia 😁
Fajnie poczytać o przyszłym macierzyństwie, ale kiedy pojawia się dziecko często to co piszą w książkach nie ma odzwierciedlenia w życiu.
Trzeba słuchać się swojej intuicji i przede wszystkim nie bać się prosić o pomoc w chwilach zwątpienia bo te często nas dopadają zaraz po narodzinach.
ja też kocham słuchać podcastow kryminalnych i robię to w innym czasie, nie tego dotyczyło moje pytanie.
Poza tym mam 11 lat młodszą siostrę i wiem, ze to co w książce nie zawsze jest tym co w życiu, ale jednak bardzo lubię czytać i chciałabym zgłębić najnowszą dostępną wiedzę w tym obszarze.
@madlena@ dziękuję za polecenie, zastanawiałam się nad zakupem i mnie do niego przekonałaś 😊

reklama
Jak lubicie czytać i opierać macierzyństwo na czułości i dowodach naukowych 😃 to serdecznie polecam profil i bloga Mataja.

Matajowa grupa na FB (już jej nie ma) uratowała mi macierzyństwo.

Fajnie też zajrzeć do Pana Tabletki - w pierwszej kolejności zaglądam tam szukając np. termometru, inhalatora czy szukając odp na zdrowotne tematy dot. malucha.

Podczytywałam też Położna Kasia na Insta.

No niestety :( tez patrze czy coś się zwolniło, ale póki co nic nie wskakuje… mam na początku lipca teleporade co dla mnie w ogóle jest abstrakcja w kontekście prowadzenia ciazy ale może już jakaś kartę ciazy mi założy czy coś 🙈 zobaczymy. Dobrze, że udało mi się na usg załapać na ostatni wolny termin 23.06…bo reszta terminów była już w lipcu 🙈

A jak to jest z kartą ciąży kiedy ją zakładają, ja nie pamietam kurde jak to bylo w 1 ciąży wiem, ze na drugiej wizycie 😹

Jak lubicie czytać i opierać macierzyństwo na czułości i dowodach naukowych 😃 to serdecznie polecam profil i bloga Mataja.

Matajowa grupa na FB (już jej nie ma) uratowała mi macierzyństwo.

Fajnie też zajrzeć do Pana Tabletki - w pierwszej kolejności zaglądam tam szukając np. termometru, inhalatora czy szukając odp na zdrowotne tematy dot. malucha.

Podczytywałam też Położna Kasia na Insta.
No właśnie teraz to wszystko blogi i fb a ja kocham papier 😅

No właśnie dziewczyny. Będziecie prowadziły ciążę na NFZ czy prywatnie?
Ja prywatnie. U mnie nie ma dobrych, polecanych lekarzy na nfz.
Prywatnie, u tej samej Pani doktor, która prowadziła pierwszą ciążę - konkretną, fajna kobieta 🙂
A ile płacicie za wizytę?
Bo u mnie jest to 200zł 😁
U mnie teraz 230zl w cenie mam wszystkie badania na nfz i wszystkie prenatalne więc dla mnie bomba 😊

reklama
Czytanie tradycyjnych książek jakoś mnie uspokaja, to nie to samo co ekran, brak tego pięknego zapachu papieru 😅
ja tak samo.. nie umiem czytać na ekranie.. muszę czuć papier🥰 kocham to!! Czytam wszystko co mi w ręce wleci🙈 już mam zakaz kupowanie książek bo nie mam miejsca ale i tak go 'obchodze' a ostatnio odkryłam że w bibliotece dla dzieci do której chodzimy jest dział dla dorosłych 🥰😅

Do góry