reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Hmmm to ja coś nie na temat słucham 😁 kryminalne audiobooki, bo czytanie ostatnio mnie usypia 😁
Fajnie poczytać o przyszłym macierzyństwie, ale kiedy pojawia się dziecko często to co piszą w książkach nie ma odzwierciedlenia w życiu.
Trzeba słuchać się swojej intuicji i przede wszystkim nie bać się prosić o pomoc w chwilach zwątpienia bo te często nas dopadają zaraz po narodzinach.
ja też kocham słuchać podcastow kryminalnych i robię to w innym czasie, nie tego dotyczyło moje pytanie.
Poza tym mam 11 lat młodszą siostrę i wiem, ze to co w książce nie zawsze jest tym co w życiu, ale jednak bardzo lubię czytać i chciałabym zgłębić najnowszą dostępną wiedzę w tym obszarze.
@madlena@ dziękuję za polecenie, zastanawiałam się nad zakupem i mnie do niego przekonałaś 😊

reklama
Jak lubicie czytać i opierać macierzyństwo na czułości i dowodach naukowych 😃 to serdecznie polecam profil i bloga Mataja.

Matajowa grupa na FB (już jej nie ma) uratowała mi macierzyństwo.

Fajnie też zajrzeć do Pana Tabletki - w pierwszej kolejności zaglądam tam szukając np. termometru, inhalatora czy szukając odp na zdrowotne tematy dot. malucha.

Podczytywałam też Położna Kasia na Insta.

No niestety :( tez patrze czy coś się zwolniło, ale póki co nic nie wskakuje… mam na początku lipca teleporade co dla mnie w ogóle jest abstrakcja w kontekście prowadzenia ciazy ale może już jakaś kartę ciazy mi założy czy coś 🙈 zobaczymy. Dobrze, że udało mi się na usg załapać na ostatni wolny termin 23.06…bo reszta terminów była już w lipcu 🙈

A jak to jest z kartą ciąży kiedy ją zakładają, ja nie pamietam kurde jak to bylo w 1 ciąży wiem, ze na drugiej wizycie 😹

Jak lubicie czytać i opierać macierzyństwo na czułości i dowodach naukowych 😃 to serdecznie polecam profil i bloga Mataja.

Matajowa grupa na FB (już jej nie ma) uratowała mi macierzyństwo.

Fajnie też zajrzeć do Pana Tabletki - w pierwszej kolejności zaglądam tam szukając np. termometru, inhalatora czy szukając odp na zdrowotne tematy dot. malucha.

Podczytywałam też Położna Kasia na Insta.
No właśnie teraz to wszystko blogi i fb a ja kocham papier 😅

No właśnie dziewczyny. Będziecie prowadziły ciążę na NFZ czy prywatnie?
Ja prywatnie. U mnie nie ma dobrych, polecanych lekarzy na nfz.
Prywatnie, u tej samej Pani doktor, która prowadziła pierwszą ciążę - konkretną, fajna kobieta 🙂
A ile płacicie za wizytę?
Bo u mnie jest to 200zł 😁
U mnie teraz 230zl w cenie mam wszystkie badania na nfz i wszystkie prenatalne więc dla mnie bomba 😊

reklama
Czytanie tradycyjnych książek jakoś mnie uspokaja, to nie to samo co ekran, brak tego pięknego zapachu papieru 😅
ja tak samo.. nie umiem czytać na ekranie.. muszę czuć papier🥰 kocham to!! Czytam wszystko co mi w ręce wleci🙈 już mam zakaz kupowanie książek bo nie mam miejsca ale i tak go 'obchodze' a ostatnio odkryłam że w bibliotece dla dzieci do której chodzimy jest dział dla dorosłych 🥰😅

Do góry