nindziaa
Moderator
takAle jak w cenie wizyty ? Ze normalna niby wizyta ale jak przypada prenatalne to tak samo biorą? No od lekarza tylko i wyłącznie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
takAle jak w cenie wizyty ? Ze normalna niby wizyta ale jak przypada prenatalne to tak samo biorą? No od lekarza tylko i wyłącznie
Jestem w szoku. Ciekawe od czego to zależy, że u niektórych są w cenie wizyty?
No u mnie tak jest, że płacę jak za normalną wizytę i mam prenatalne, dodatkowo wszystkie badania na nfz - aaa, oprócz pappa, bo musiałam zapłacić 110zl
ma.Sorka, że się wtrącę ale on ma certyfikat FMF?
Bo to jest podstawa tak naprawdę USG prenatalnych tu lista Link do: The Fetal Medicine Foundation trzeba kliknąć na kraj
Sprawdzałam to jużSorka, że się wtrącę ale on ma certyfikat FMF?
Bo to jest podstawa tak naprawdę USG prenatalnych tu lista Link do: The Fetal Medicine Foundation trzeba kliknąć na kraj
Sprawdzałam to już
Ja w pierwszej ciąży miałam na pierwszej wizycie zakładaną jak byłam już docelowo u swojej Pani doktor w Enel Med. A teraz nie wiem jak będzieA jak to jest z kartą ciąży kiedy ją zakładają, ja nie pamietam kurde jak to bylo w 1 ciąży wiem, ze na drugiej wizycie
Oo o to to! Mam dokładnie to samo kompletnie nie rozumiem zamysłu jakiś audiobooków czy jeszcze gorzej ebooków książka to musi być książka - papierowa, tradycyjnaCzytanie tradycyjnych książek jakoś mnie uspokaja, to nie to samo co ekran, brak tego pięknego zapachu papieru
To ja właśnie jestem zapisana do takiego doktora w Łodzi, który jest wgl prekursorem badań prenatalnych w Polsce i mam wizytę 28.07 (zapisałam sie za wczasu bo do niego terminy są na 2 mce w przód) i u niego cena aktualnie wynosi 400 zł, a mimo to widze, ze to i tak nie jest najdrożej bo któraś tu nawet cenę 600 zł podaławow super u mnie wizyta 290 a każde prenatalne 400 zł ale co zrobisz.. nic nie zrobisz..
Ja prywatnie, szukałam dobrego lekarza , który przyjmuje w szpitalu, ze względu na krwotok po ostatnim porodzie. Na szczęście bierze za wizytę z USG 200 zł wiec i tak niewiele jak na to jakie są teraz ceny.No właśnie dziewczyny. Będziecie prowadziły ciążę na NFZ czy prywatnie?
Ja prywatnie. U mnie nie ma dobrych, polecanych lekarzy na nfz.
Ja polecam książki Izabeli Dembińskiej głównie "rodzić można łatwiej"Może polecicie jakie książki planujecie przeczytać w trakcie ciąży? Na razie czytam "W oczekiwaniu na dziecko", ale chętnie przyjmę inne polecajki związane zarówno z okresem ciąży, jak i macierzyństwa
Piona, mi też wciąż zimnoU mnie wręcz przeciwnie - ciągle mi zimno, chyba że siedzę na słońcu lub pod kołdrą jest tak w ciąży, a w pierwszej to było mi non stop gorąco