reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Wiem, rozumiem. Dlatego ja jestem wdzięczna lekarzowi, że najpierw zrobił usg a później pobrał krew. A całość mi wysłał e-mailem. :)
Dzwoniłam do lekarza i niestety jest poza miastem do poniedziałku. Muszę jakoś przetrwać te 5 dni, napisał mi tylko w smsie, ze po samych wynikach biochemicznych nie może nic powiedzieć. 😞

Ja tez tak stwierdziłam, ale ile my sie nastresujemy zanim przyjdą te wyniki z nifty... Prenatalne i pappa wychwytuja dzieci podejrzane, juz za sam wiek nam inny mnoznik dadza i ryzyko wzrasta...
Tak wiem. Koleżanka rodziła w październiku, jest 2 lata starsza ode mnie i prenatalne robiła tam gdzie ja idę i lekarz na podstawie USG i pappy odradził jej nifty, powiedział,że nie widzi wskazań. Liczę po cichu,że i u mnie tak będzie 🥹
Chociaż lekarz z kliniki zalecił nifty, ale też polecił tego dr do którego idę na USG. Także czekam do 4 sierpnia.

@agata94 i jak dzisiaj samopoczucie? Już coraz bliżej wizyta, udało się odciąć myślenie i trochę odpocząć? 🙂
Ale miło że pytasz, co chwilę wchodzę tutaj na forum żeby poczytać co u Was i trochę odciągnąć myśli. 😊 Samopoczucie mam dzisiaj trochę lepsze, pogadałam z koleżankami mamami i to mnie trochę uspokoiło. Staram się cierpliwie czekać do poniedziałkowej wizyty. 😊

Ale miło że pytasz, co chwilę wchodzę tutaj na forum żeby poczytać co u Was i trochę odciągnąć myśli. 😊 Samopoczucie mam dzisiaj trochę lepsze, pogadałam z koleżankami mamami i to mnie trochę uspokoiło. Staram się cierpliwie czekać do poniedziałkowej wizyty. 😊
To super 😊 najważniejsze jest podejście, a weekend jak zawsze szybko zleci 😁
U mnie dzisiaj 11+0 więc zaczynamy 12tc 🥰

Ja w poniedziałek idę zrobić tą pappe, a we wtorek prenatalne. Przynajmniej będzie mało czasu na myślenie. Jakoś boje się, w zeszłej ciąży nie miałam tej pappy tylko prenatalne i czasami nie wiem co mam myśleć. No nic pożyjemy zobaczymy. Boje się tego, bo ja jestem typem że całe życie mnie głupia statystyka łapie i żeby jakieś głupoty nie wyszły. 🤦

Ja w poniedziałek idę zrobić tą pappe, a we wtorek prenatalne. Przynajmniej będzie mało czasu na myślenie. Jakoś boje się, w zeszłej ciąży nie miałam tej pappy tylko prenatalne i czasami nie wiem co mam myśleć. No nic pożyjemy zobaczymy. Boje się tego, bo ja jestem typem że całe życie mnie głupia statystyka łapie i żeby jakieś głupoty nie wyszły. 🤦
Ja liczyłam, że naprawdę poczekam kilka dni na wyniki, bo taką dostałam informację a tu bum i wyniki miałam już w wtorek po południu. Bardzo dobrze, że zdecydowałaś się na poniedziałek, gdybym mogła cofnąć czas to zrobiłabym dzisiaj albo jutro. 😁

reklama
Ja liczyłam, że naprawdę poczekam kilka dni na wyniki, bo taką dostałam informację a tu bum i wyniki miałam już w wtorek po południu. Bardzo dobrze, że zdecydowałaś się na poniedziałek, gdybym mogła cofnąć czas to zrobiłabym dzisiaj albo jutro. 😁

Mi lekarz powiedział że mam tylko tego dnia zrobić, bo jak nie zrobię to już mam tego nie robić, ale czemu tak to w sumie nie wiem. Powiedział że inaczej to nie wyjdzie. Dziwne takie rozbieżności. 🤷

Do góry