reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Cześć we wtorek 😊 ja właśnie wróciłam z laboratorium, robiłam pappę, wyniki może będą już na jutro, trzymajcie kciuki a ja trzymam kciuki za wszystkie Wasze dzisiejsze wizyty u lekarza 😊
Trzymam i dawaj znac co z ta papą, na mnie mąż krzyczy żebym papy nie robiła tylko nifty od razu, bo mu baby w pracy nagadały, ze miały złe wyniki z papy i potem sie niepotrzebnie stresowały. Pappa czesto jest fałszywie dodatnia w odróznieniu od nifty. Potem na 100% kobiet, ktore robiły nifty a miały zła pape 70% ma idealne z nifty. Ale cena nifty jest troche zaporowa :(

reklama
Trzymam i dawaj znac co z ta papą, na mnie mąż krzyczy żebym papy nie robiła tylko nifty od razu, bo mu baby w pracy nagadały, ze miały złe wyniki z papy i potem sie niepotrzebnie stresowały. Pappa czesto jest fałszywie dodatnia w odróznieniu od nifty. Potem na 100% kobiet, ktore robiły nifty a miały zła pape 70% ma idealne z nifty. Ale cena nifty jest troche zaporowa :(
U mnie w mieście różnica w cenie między pappa a nifty to 1800 złotych wiec sporo 😞

Ja sie nastawialam na robienie nifty w tej ciazy ale mi lekarz odradzil. Takze zostane przy usg i pappa to mam przynajmniej na nfz :-)

Ja sie nastawialam na robienie nifty w tej ciazy ale mi lekarz odradzil. Takze zostane przy usg i pappa to mam przynajmniej na nfz :-)
Ja też powinnam mieć na NFZ, ale u nas w Polsce B jest tak, że jak dzwonisz się zarejestrować to Ci mówią, że już się spóźniłaś, już mogą Cię po 14 tc tylko zapisać :D

Ja też powinnam mieć na NFZ, ale u nas w Polsce B jest tak, że jak dzwonisz się zarejestrować to Ci mówią, że już się spóźniłaś, już mogą Cię po 14 tc tylko zapisać :D
Ja mam nadzieje ze sie zalapie bo juz jestem 10+3 i dzis mam miec dopiero skierowanie. Ostatnio nie bylo problemow.

Kurde teraz prywatną ciąża to ciągnie po kieszeni ostro😒🙈 każda wizyta 250 zł dziś w labo 460 prenatalne 300 leki minimum 250 co miesiąc 🙈 masakra.... A teraz takie wyprzedaże w sklepach😅 a tu trzeba się ograniczać 😔

Kurde teraz prywatną ciąża to ciągnie po kieszeni ostro😒🙈 każda wizyta 250 zł dziś w labo 460 prenatalne 300 leki minimum 250 co miesiąc 🙈 masakra.... A teraz takie wyprzedaże w sklepach😅 a tu trzeba się ograniczać 😔
Ja tez prywatnie jak sobie ostatnia ciaze liczylam to ok 8 tys mi wyszlo. Teraz bedzie pewnie wiecej bo wizyty co 2 tygodnie.

Troszke to kosztuje, ale wydaje mi się że jestem spokojniejsza przez te prywatne i dokładne wizyty. A na sukienkę z wyprzedaży zawsze się znajdzie jakiś zaskórniak 😁😁

Dziewczyny, mam już wyniki… Czy któraś z Was umie coś o nich powiedzieć czy muszę czekać do poniedziałku na wizytę i usg? 😞
BHCG 36.07 iu/l
Pappa 0.69 iu/l

reklama
Dziewczyny, mam już wyniki… Czy któraś z Was umie coś o nich powiedzieć czy muszę czekać do poniedziałku na wizytę i usg? 😞
BHCG 36.07 iu/l
Pappa 0.69 iu/l
Z tego co wiem to masz tzw. wynik surowy, lekarz go potem obrabia, to jest na mom przeliczane, czyli na inną jednostkę

Do góry