reklama
Cloui
Fanka BB :)
Dzięki i również gratuluję moja imienniczko Ty też się nie spodziewałaś?Cześć i gratulacje! u mnie też szybko poszło
Ja korzystam z apki Preglife, ale tez chętnie posłucham poleceń od innych dziewczyn
Niesamowite jest to, że przed miałam niepohamowany apetyt, ciągle chęć na coś do zjedzenia...nawet w nocy, jakieś zapiekanki (nawet przez to wdrożyłam trening na bieżni), a teraz, ciągle się kotłuje w podbrzuszu i jeść się tak nie chce. Mam wrażenie jakby coś ciągnęło w dół. Niby brzucha w tym okresie nie widać, a ja, już coś czuję...
W pracy jak jedli obiad, myślałam że ...same wiecie węch mi wykręci, to w ruch od razu woda
Cloui
Co mi poradzicie jeśli chodzi o rozmowę z pracodawcą - bardzo się stresuję, że mi nie przedłuży umowy.
Mam umowę przedłużaną trzeci raz (wcześniej była na pół roku, a teraz od stycznia na rok - do grudnia) Wyszło jak wyszło (planowałam to wszystko trochę ciut na później ). Jeśli zaproponuję, że wezmę tylko te obowiązkowe 8 tyg. macierzyńskiego, a wcześniej 6 tyg. przed porodem (reszta dla taty) i wrócę od razu do pracy, to wyjdzie to na plus? Będę w pracy potrzebna na maj-okres wakacyjny to na pewno. Powinnam już teraz go poinformować? Myślicie że byłby w stanie zmienić umowę i ją przedłużyć?
A Wy, kiedy i jak planujecie zagadać?
PS. Powiem Wam, że okres to my mamy wszystkie jako lutowe piękny, bo nie będzie nam za gorąco jak się już zaokrąglimy i na 'wakacje' wyjedziemy wozami w ciepełku
Mam umowę przedłużaną trzeci raz (wcześniej była na pół roku, a teraz od stycznia na rok - do grudnia) Wyszło jak wyszło (planowałam to wszystko trochę ciut na później ). Jeśli zaproponuję, że wezmę tylko te obowiązkowe 8 tyg. macierzyńskiego, a wcześniej 6 tyg. przed porodem (reszta dla taty) i wrócę od razu do pracy, to wyjdzie to na plus? Będę w pracy potrzebna na maj-okres wakacyjny to na pewno. Powinnam już teraz go poinformować? Myślicie że byłby w stanie zmienić umowę i ją przedłużyć?
PS. Powiem Wam, że okres to my mamy wszystkie jako lutowe piękny, bo nie będzie nam za gorąco jak się już zaokrąglimy i na 'wakacje' wyjedziemy wozami w ciepełku
Spodziewałam się, że w końcu to nastąpi, ale nie spodziewałam się, że aż tak szybkoDzięki i również gratuluję moja imienniczko Ty też się nie spodziewałaś?
Niesamowite jest to, że przed miałam niepohamowany apetyt, ciągle chęć na coś do zjedzenia...nawet w nocy, jakieś zapiekanki (nawet przez to wdrożyłam trening na bieżni), a teraz, ciągle się kotłuje w podbrzuszu i jeść się tak nie chce. Mam wrażenie jakby coś ciągnęło w dół. Niby brzucha w tym okresie nie widać, a ja, już coś czuję...
W pracy jak jedli obiad, myślałam że ...same wiecie węch mi wykręci, to w ruch od razu woda
Ja u siebie też już widzę brzuszek
Nie chce sie udzielać no ogólnym, ale termin z OM to będziesz miała na bank na marzec, bo ja jestem ostatnią lutówką, mam termin na 28 lutego, a jestem właśnie 8+1 tc, termin z CRL też na marzec przy tak maleńkim CRLu.Co mi poradzicie jeśli chodzi o rozmowę z pracodawcą - bardzo się stresuję, że mi nie przedłuży umowy.
Co do umowy o prace to z mocy prawa przedłuży Ci się ona do dnia porodu, bo koniec grudnia tego roku (piszesz, że do wtedy masz umowę) wypada już po ukończonym tc ciąży. Oczywiście dotyczy to tylko umowy o pracę, nie innych umów. Możesz próbować z pracodawcą zagadać, nie znamy go wiec nie wiemy jak może zareagować. Ja osobiscie nigdy bym nie informowała pracodawcy o ciazy przed upływem pierwszego trymestru, bo gdyby cos poszło nie tak, to jak tylko bym wróciła do pracy bez ciąży dostałabym wypowiedzenie żebym w drugą zaraz przypadkiem nie zaszła
Rety wspolczuje pracodawcy((Nie chce sie udzielać no ogólnym, ale termin z OM to będziesz miała na bank na marzec, bo ja jestem ostatnią lutówką, mam termin na 28 lutego, a jestem właśnie 8+1 tc, termin z CRL też na marzec przy tak maleńkim CRLu.
Co do umowy o prace to z mocy prawa przedłuży Ci się ona do dnia porodu, bo koniec grudnia tego roku (piszesz, że do wtedy masz umowę) wypada już po ukończonym tc ciąży. Oczywiście dotyczy to tylko umowy o pracę, nie innych umów. Możesz próbować z pracodawcą zagadać, nie znamy go wiec nie wiemy jak może zareagować. Ja osobiscie nigdy bym nie informowała pracodawcy o ciazy przed upływem pierwszego trymestru, bo gdyby cos poszło nie tak, to jak tylko bym wróciła do pracy bez ciąży dostałabym wypowiedzenie żebym w drugą zaraz przypadkiem nie zaszła
Hmm a ja myslalam ze mam termin na 23 a jestem dzis 8+0
Wiec wychodzi na to ze i ja jakos 27 lutego powinnam miec termin.. u mnie cykl byl rozjechany, znacznie dluzszy wiec chyba poczekam co lekarz powie na nastepnej wizycie.
Ja mam kosmiczne mdlosci, turbo wrazliwosc na zapachy (ble) na szczescie bez wymiotow…i wstret do jedzenia
Jest serduszko mozna na chwile odpoczac… u mnie prenatalne w sierpniu.
A i upal nie pomaga…:/
Lilka92
Hejka, ja się czuję dobrze już posprzątałam i będę myć mate córki jak prognozy pogody będą bez zmian to jedziemy nad wodęHej dziewczyny, jakie nastroje w weekend? Jak się czujecie?
milka.s
Ja się czuję bardzo dobrze już się nie budzę na siku o 3/4 nad ranem, wiec mogę pospać, a jak się wyśpię to od razu humor lepszyHej dziewczyny, jakie nastroje w weekend? Jak się czujecie?
reklama
to u mnie też na chwilę obecną trochę się uspokoiło ze wstawaniem w nocy. Po prostu się budzę, ale już nie muszę biegać do toaletyJa się czuję bardzo dobrze już się nie budzę na siku o 3/4 nad ranem, wiec mogę pospać, a jak się wyśpię to od razu humor lepszy