reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Niestety musisz poczekać, tak jak Dzikunek napisała - wszystko przelicza lekarz po swojemu 🙂
No to czekam, ale oczywiście nie mogłam się powstrzymać i zaczęłam wklepywać wyniki do internetu i się popłakałam. ☹
Dobrego wieczoru, ja chyba dzisiaj nie zasnę, a jutro zadzwonię do lekarza i spróbuje przyspieszyć wizytę.

No to czekam, ale oczywiście nie mogłam się powstrzymać i zaczęłam wklepywać wyniki do internetu i się popłakałam. ☹
Dobrego wieczoru, ja chyba dzisiaj nie zasnę, a jutro zadzwonię do lekarza i spróbuje przyspieszyć wizytę.
Nie ma, co wklepywac w internet, bo lekarz robi korektę w oparciu o USG 😊
Jak chcesz to możesz przyspieszyć wizytę dla swojego spokoju, ale naprawdę nie ma co się stresować dopóki lekarz nie złączy wszystkiego w całość 😊

Z czystej ciekawości próbowałaś pewnie przeliczyc na mom , ale ja nigdzie nie znalazłam przelicznika z bety, tylko z białka pappa. Pamiętaj, że zły wynik z białka pappa musi byc jeszcze popraty złym wynikiem z bety, dopiero dwa złe wyniki dają jakis obraz. Poza tym niestety te testy są o kant doopy. Mozesz poczytac jak lekarze obliczaja ryzyko... Ja to widzę bardziej jak straszenie kobiet po to żeby wydały ostatnie pieniądze na nifty. U mojego meza w robocie dwie baby miały złe wyniki z pappy i usg a potem nifty idealne.

Z czystej ciekawości próbowałaś pewnie przeliczyc na mom , ale ja nigdzie nie znalazłam przelicznika z bety, tylko z białka pappa. Pamiętaj, że zły wynik z białka pappa musi byc jeszcze popraty złym wynikiem z bety, dopiero dwa złe wyniki dają jakis obraz. Poza tym niestety te testy są o kant doopy. Mozesz poczytac jak lekarze obliczaja ryzyko... Ja to widzę bardziej jak straszenie kobiet po to żeby wydały ostatnie pieniądze na nifty. U mojego meza w robocie dwie baby miały złe wyniki z pappy i usg a potem nifty idealne.
Nie przeliczałam, ale znalazłam informacje, ze w 11 tc mediana białka pappa to 1,48 wiec to moje 0,69 wydaje mi się za niskie :(

Ja sie nastawialam na robienie nifty w tej ciazy ale mi lekarz odradzil. Takze zostane przy usg i pappa to mam przynajmniej na nfz :-)
A ile masz lat? Też się głowie nad tym nifty, ale ja mam 35 lat i prenatalne z pappa będę miała na NFZ i stwierdziłam, że po prenatalnych jak będą jakieś wątpliwości, to zrobię nifty.

A ile masz lat? Też się głowie nad tym nifty, ale ja mam 35 lat i prenatalne z pappa będę miała na NFZ i stwierdziłam, że po prenatalnych jak będą jakieś wątpliwości, to zrobię nifty.
Ja tez tak stwierdziłam, ale ile my sie nastresujemy zanim przyjdą te wyniki z nifty... Prenatalne i pappa wychwytuja dzieci podejrzane, juz za sam wiek nam inny mnoznik dadza i ryzyko wzrasta...

Ja mam 32 skonczone. Tez mam pape na nfz takze raczej sobie te dodatkowe daruje zwlaszcza ze przy blizniakach i tak licza te statystyki dla calej ciazy.

Ja tez tak stwierdziłam, ale ile my sie nastresujemy zanim przyjdą te wyniki z nifty... Prenatalne i pappa wychwytuja dzieci podejrzane, juz za sam wiek nam inny mnoznik dadza i ryzyko wzrasta...
Wybacz, że się odzywam nie w swoim wątku. Ale to jest moja druga ciaza i ja nie miałam ani w pierwszej ani w drugiej białka pappa 1,48 a poniżej 1 i mam syna zdrowego. A w drodze zdrowa córka. Więc przestań czytać internety :)

reklama
Do góry