reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Gratuluję bliźniakow! Cudne wieści! ❤️🥰
My planowaliśmy transfer dwóch zarodków, gdyby doszło do IVF. Nie miałabym nic przeciwko bliźniakom. Ale na poprzedniej wizycie pani doktor stwierdziła, że jest jeden. I też dobrze. Grunt, żeby był zdrowy.

Względem OM kropek jest jakieś 4/5 dni do tyłu. U nas to wgl śmiesznie, bo między jednym poligonem męża, a drugim jego wyjazdem mieliśmy dokładnie jeden dzień razem i dokładnie jeden "strzał" 🤣 Dzień przed terminem owu wg aplikacji. Jakiego trzeba mieć farta, żeby po 4 latach starań trafić przy jednym podejściu 🙈😅

Czy którejś z Was też tak waga leci w dół? Niecałe 3 tygodnie i -4kg. A przy ilości słodkiego jedzenia, owoców, drożdżówek, które pochłaniam powinnam już przypominać kulę 🙈
Teraz to jeszcze na wagę nie wchodziłam. Ale w poprzedniej ciąży na początku waga leciała w dół.

Mam ochotę coś napisać ale że jesteśmy na otwartym to... No ale dobra napisze tak żeby w razie czego nikt mnie nie skojarzył.
W temacie bliźniaków to z mężem sobie żartowaliśmy bo on zajmuje się inseminacja zwierząt... Nie będę pisać jakich ale generalnie w ich przypadku normalnie jest 1, a on co chwilę strzela bliźnięta, sporadycznie trojaczki, raz był w gazecie bo były 5raczki. Ostrzegalam go żeby w domu takiego rozmachu nie miał 🤣
Az się poplulam ze śmiechu 😂

Ja zrobiłam trzy testy, bo aż nam się wierzyć nie chciało. Mąż po każdym kolejnym szedł do apteki po nowy, a na każdym dwie mega krechy 🙃 Nadal jeszcze to do mnie nie dochodzi, żyje jak we śnie. Czekam na jutrzejszą wizytę, mi chyba też potrzebny strzał w pysk na otrzeźwienie 🤣
Ja przerobiłam kilka testów z negatywnymi wynikami że ostatni zrobiłam dlatego że szykowała mi się impreza z % i stwierdzam że lepiej być pewnym niż później się martwić 😁
I tak zrobiłam i poszłam wieszać pranie, w między czasie zrobiłam sobie kawę i dopiero mi się przypomniało 😁 jak zobaczyłam to aż krzyknęłam 😁 zaraz pojechaliśmy kupić dwa dla pewności 😁

A jak robiliście test ciążowy np w dniu spodziewanej miesiączki to była druga kreska mocno wyraźna? Podobno to może wskazywać na ciążę mnoga też 😅 tak się pytam bo może mam szanse hahaha 😂

U mnie test pozytywny wyszedł na 3 dni przed okresem a w dniu spodziewanej miesiączki były dwie takie widoczne. Ale przy pojedynczych ciążach w dniu okresu one zawsze u mnie były mocne :)

reklama
U mnie test pozytywny wyszedł na 3 dni przed okresem a w dniu spodziewanej miesiączki były dwie takie widoczne. Ale przy pojedynczych ciążach w dniu okresu one zawsze u mnie były mocne :)
U mnie dokładnie tak samo. Dzień przed spodziewaną miesiączką miałam 199 poziom bety, w ogóle pierwszy raz miałam taki wysoki poziom tak wcześnie 😄

Do góry