reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Aaa ratunku dziewczyny co na nudności, zgage i mdłości

Coś co zadziała?
Do apteki podejść?
Woda z cytryną nie działa. Imbir gorzej. Herbata też nic.

Od 3 dni jestem bez życia i się śmieje bo 6+3.
Skonczony 6 tydzień i nagle mdłości nie z tej ziemi...

Nie ważne co zjem mam straszna zgage. 🙈
Miałam przed chwilą teleporadę z ginekologiem i zapytałam co poleca na mdłości 🙂
Prevomid i Pregna vomi, taką dostałam odpowiedź.

reklama
Gratuluję bliźniakow! Cudne wieści! ❤️🥰
My planowaliśmy transfer dwóch zarodków, gdyby doszło do IVF. Nie miałabym nic przeciwko bliźniakom. Ale na poprzedniej wizycie pani doktor stwierdziła, że jest jeden. I też dobrze. Grunt, żeby był zdrowy.

Względem OM kropek jest jakieś 4/5 dni do tyłu. U nas to wgl śmiesznie, bo między jednym poligonem męża, a drugim jego wyjazdem mieliśmy dokładnie jeden dzień razem i dokładnie jeden "strzał" 🤣 Dzień przed terminem owu wg aplikacji. Jakiego trzeba mieć farta, żeby po 4 latach starań trafić przy jednym podejściu 🙈😅

Czy którejś z Was też tak waga leci w dół? Niecałe 3 tygodnie i -4kg. A przy ilości słodkiego jedzenia, owoców, drożdżówek, które pochłaniam powinnam już przypominać kulę 🙈
Ja tak mam straciłam 3kg na wadze ale wcinam jak głupia , caly czas głodna i podjadam plus sterydy nie wiem czemu tak ale np brzuszek mam pełniejszy

Miałam przed chwilą teleporadę z ginekologiem i zapytałam co poleca na mdłości 🙂
Prevomid i Pregna vomi, taką dostałam odpowiedź.
Właśnie patrzyłam na te leki. Oba mają imbir.
Boję się że będzie gorzej.

Teraz woda z imibirem nie pomaga a pogarsza.
Sam zapach imbiru powoduje nudności 🤷🏻‍♀️

My planowaliśmy transfer dwóch zarodków, gdyby doszło do IVF. Nie miałabym nic przeciwko bliźniakom. Ale na poprzedniej wizycie pani doktor stwierdziła, że jest jeden. I też dobrze. Grunt, żeby był zdrowy.

Względem OM kropek jest jakieś 4/5 dni do tyłu. U nas to wgl śmiesznie, bo między jednym poligonem męża, a drugim jego wyjazdem mieliśmy dokładnie jeden dzień razem i dokładnie jeden "strzał" 🤣 Dzień przed terminem owu wg aplikacji. Jakiego trzeba mieć farta, żeby po 4 latach starań trafić przy jednym podejściu 🙈😅

Czy którejś z Was też tak waga leci w dół? Niecałe 3 tygodnie i -4kg. A przy ilości słodkiego jedzenia, owoców, drożdżówek, które pochłaniam powinnam już przypominać kulę 🙈
U mnie od początku ciązy waga - 4, ale to nie przypadek bo najpierw 2 tygodnie porzadnego zatrucia z gorączką itp a teraz wyraźnie zmiejszony apetyt. Ponoć u kobiety w ciąży jedzenie siedzi w żołądku dłużej :)
Akurat w tej ciąży jestem zadowolona ze spadku wagi i może mi tak jeszcze spaść drugie 4, ja się nie obrażę. W poprzedniej miałam problemy z tarczyca i z tygodnia na tydzień nadczynność była coraz większa a waga coraz niższa, aż doszło do hipotrofii płodu, ale w polowie ciąży samo się uregulowało i uniknęłam operacji.
Także sprawdź tarczycę dla świetego spokoju. U mnie teraz 1.270, więc luz

Mi się już chyba trochę organizm oswaja, bo miałam tak na początku jak się dowiedziałam o ciąży. Poprostu spuchlam okropnie, grubasny brzuch i czułam jakby balon.. teraz troszkę lepiej uf. Ale też muszę uważać z jedzeniem, bo łatwo mi idzie na plus

Tez tak mialam brzuch wzdęty caly czas, ale widze ze juz lepiej pff nie zapeszając nawet ochota na mizerie z ziemniaczkami i jajeczkiem byla żołądek chyba zaczął współpracę 🙂 a u lekarza na wadze nie przytylam jeszcze czyli złudzenie

Dziewczyny tez tak macie, że czasami przez cały dzień praktycznie zero śluzu a czasem są dni kiedy leje się hurtowo? 😳 Nie wiem czy to normalne …

Słuchajcie byłam na wizycie ale nie wpisywałam jej bo szłam tylko po skierowania na badania i USG. Poszłam do lekarki pierwszej lepszej bo chciałam jak najszybciej. W ogóle to jestem w szoku, mega szoku. Zbadała mnie, cytologii nie pobrała bo stwierdziła że stara jeszcze się łapie, ok nie znam się ale tamta zawsze na początku ciąży pobiera. Pouciskała mnie po brzuchu i mówi ale pani ma troszkę brzuszek to tu nic nie stwierdze. Policzyła tygodnie nie pytając o długość cyklu, mówi no 8 tydzień. To jak najszybciej trzeba umówić USG dała mi skierowanie idę do położonej, a ona że nie robią już USG ciąży. Ja się patrzę na nią i mówię ale jak nie ma w szpitalu USG? Ona jest ale ciążowego już nie robią, a szybko i tak by nie było bo dopiero na początku sierpnia.

Mi spadlo 2kg, a mdlosci nie mam w ogole I pochlaniam jedzenie normalnie 😅

reklama
Do góry