reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Ja jeszcze jestem na L4 od psychiatry przez tydzien.

Najpierw wizyta, potem pogadam z lekarzem.

Nie mogę brać leków na ataki paniki a miałam benzodiazepiny...

Zobaczymy czy będzie kropek i czy wszystko będzie okej.

Jeśli tak, to decyzja lekarza pewnie. Ale już mu mówiłam jak wygląda sytuacja to się za głowę złapał i mówił żeby starać się nie stresować i dużo odpoczywać.

Ale mam jeszcze zaległy urlop.
Byłam w podobnej sytuacji, tzn byłam przed ciążą na długim L4 ale to praca tak mi siadła na głowę 🫣 także tym bardziej nie wyobrażam sobie w ciąży tam być.

reklama
Dziewczyny, jesteście na zwolnieniu czy pracujecie?
Ja pracuje :) i zamierzam pracować do listopada - grudnia. Lubię swoją prace i póki się dobrze czuje nie spieszy mi się na l4 :)

Zwolnienie od samego początku.

Właśnie wróciłam z pobrania krwi, myślałam że tam zemdleję, było mi niedobrze i słabo z głodu 😅😅 Na szczęście to Luxmed więc poszło expresowo. Zrobiłam betę i progesteron w końcu dodatkowo :)

Powiedzcie mi, jaki powinien być prawidłowy poziom TSH w ciąży? Spojrzałam na wynik z poprzedniej i miałam 2,220 czy to nie za dużo? 🤔🤔
2,2 jest w normie :) max powinien być do 2,5. Ale skonsultuj jeszcze z lekarzem bo lekarze często chcą zbijać do jak najniższych wartości :)

Ja tez już jestem na zwolnieniu. W sumie mogłabym pracować ale szczerze nienawidziłam swojej pracy. Nawet szukałam innej w maju byłam na rozmowie a tu bach ciąża. Także niech mnie zjedzą obrończynie systemu 🤷🏼‍♀️🤣
Mam tak samo, byłam w trakcie szukania nowej jak okazało się, że jestem w ciąży. Na razie nie wzięłam l4 i zastanawiam się nad tym i choć pracuje zdalnie to nienawidzę tej roboty

Nie ja mam go duzo, za caly zeszly rok no i chyba za ten tez moge wybrac. Ja raczej na wychowawczy pojde a potem chce prace zmienic ale to jak juz dzieciaki odchowam. Chociaz po roku z dzieckiem w domu nawet troche tesknie za odpoczynkiem w pracy :-) a tak w ogóle jak bede znowu na macierzynskim to sie nalicza urlop czy nie?
Z tego co wiem to tak - nalicza się 😊 dodatkowo jak po wychowawczym zmienisz pracę to pracodawca ma obowiązek wypłacić Ci ekwiwalent za niewykorzystany urlop więc naprawdę bym rozważyła to jeszcze, bo niezły zastrzyk gotówki byłby 🙂

Z tego co wiem to tak - nalicza się 😊 dodatkowo jak po wychowawczym zmienisz pracę to pracodawca ma obowiązek wypłacić Ci ekwiwalent za niewykorzystany urlop więc naprawdę bym rozważyła to jeszcze, bo niezły zastrzyk gotówki byłby 🙂
Ja wiem, ale ja nie chce tak szybko na L4 bo jakas taka niepewnosc mam, zwlaszcza ze tego krwiaka mam. Moze sobie tylko czesc wybiore zeby na L4 isc po prenatalnych. No teraz mi sie tez hajs przyda bo chcemy startowac z budowa domu :-)

Ja wiem, ale ja nie chce tak szybko na L4 bo jakas taka niepewnosc mam, zwlaszcza ze tego krwiaka mam. Moze sobie tylko czesc wybiore zeby na L4 isc po prenatalnych. No teraz mi sie tez hajs przyda bo chcemy startowac z budowa domu :-)
Ja tak zrobiłam, że jestem teraz na zaległym, ale jutro idę na L4 🙂 chciałam po prenatalnych, ale koleżanka z pracy powiedziała, żebym zachowała sobie urlop i później wszystko wykorzystała 😊
My też startujemy z budową domu, dzisiaj umawiamy się do doradcy, bo chcemy wziąć bk i już od tygodnia czekamy na te kalkulatory banków 😅 w tym tygodniu robimy wjazd i podjazd 🙂

Dziewczyny, jesteście na zwolnieniu czy pracujecie?
Ja jeszcze pracuję, w tym tygodniu zamierzam powiedzieć o ciąży w pracy i oznajmić, że od 1 sierpnia idę na zwolnienie.
Lekarz powiedział, że jak najbardziej wskazane, bo jestem po dwóch cc i że ciężko bedzie mi wysiedzieć 8 godzin, chciał mi od razu dać, ale mamy ciężki czas w moim dziale, także niech się trochę przygotują na moją dłuższą nieobecność.
Chociaż tak się dziś źle czuję, mam straszne mdłości. Wczoraj też przeleżałam prawie cały dzień 🙄
Zaczynam żałować, że nie wzięłam zwolnienie od razu 🤢

reklama
Do góry