reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

A jak u was ochota na sex? Bo ja nie mam całkowicie ochoty .. a mój to by mógł z 3 razy dziennie...🤣🙈 Teraz jesteśmy w camperbusie to mam wymówkę ale trochę mi go szkoda że go tak zbywam od początku ciąży...😔
mój mąż na razie się trzyma i nie naciska, ja wolę poczekać, aż skończy się pierwszy trymestr, tym bardziej, że w poprzedniej donoszonej ciąży zaczęła mi się skracać szyjka i wtedy lekarz absolutnie zabronił.

reklama
Nie jesteś sama, też czuję się jakoś grubo. U nas dalej upały nie odpuszczają, puchną mi jakoś nogi przez to i czuję się jak słoń. Jedynie z piersi jestem zadowolona, w końcu są takie duże i jędrne 🤣
Najgorsze jest to, że to chyba żadne wzdęcia 🙄 Więc, albo mi tak bebzon wywaliło, albo naprawdę przytyłam 🥴

Ja Wam powiem szczerze że nie mam siły żyć 🙈 mdłości jakby ustąpiły tylko niektóre zapachy mnie męczą, głód już tak nie ssie, ale za to cały dzień bym leżała 😌 nie mam siły na nic kompletnie. Wyprawa do sklepu 300 metrów skończyła się dzemka 2 godzinna... Cały dzień nic nie robie a ledwo żyję... Nawet jak dłużej gadam to łapie zadyszkę, szok.

A jak u was ochota na sex? Bo ja nie mam całkowicie ochoty .. a mój to by mógł z 3 razy dziennie...🤣🙈 Teraz jesteśmy w camperbusie to mam wymówkę ale trochę mi go szkoda że go tak zbywam od początku ciąży...😔
U nas też celibat. Ale w sumie ja bez ochoty, a mąż stwierdził, że boi się mnie ruszać i że da sobie radę 😅 Ale my doświadczeni - dwa lata temu wysłali go na misję. Jak wtedy przez 8 miesięcy dał radę to teraz też wytrzyma 🤣

Jedyne co to ciągle jem owoce, jak odkurzacz. Winogrono, truskawki, jabłka, pomarańcze, wiśnie 🙈 ciągle mam ochotę się tym zajadać.
Wcześniej jadłam owoce raz w miesiącu i to o ile w ogóle

Kurde macie tak, ze nieraz boli was brzuch jak na okres po jednej stronie ? Najbardziej jak sie ruszacie?. Ja wiem na 90% ze to od jedzenia (dzis mala imprezka grille itp) i póki się nie wypróżnie a mam problem aktualnie to mi nie przjedzie, ale glowa pracuje i się denerwuje 😞

Kurde macie tak, ze nieraz boli was brzuch jak na okres po jednej stronie ? Najbardziej jak sie ruszacie?. Ja wiem na 90% ze to od jedzenia (dzis mala imprezka grille itp) i póki się nie wypróżnie a mam problem aktualnie to mi nie przjedzie, ale glowa pracuje i się denerwuje 😞
wczoraj miałam bóle podbrzusza jak na okres, ale to raczej normalne rozciąganie się mięśni macicy bo dzidzia rośnie :)

reklama
Ja Wam powiem szczerze że nie mam siły żyć 🙈 mdłości jakby ustąpiły tylko niektóre zapachy mnie męczą, głód już tak nie ssie, ale za to cały dzień bym leżała 😌 nie mam siły na nic kompletnie. Wyprawa do sklepu 300 metrów skończyła się dzemka 2 godzinna... Cały dzień nic nie robie a ledwo żyję... Nawet jak dłużej gadam to łapie zadyszkę, szok.
Mam tak samo od trzech tygodni :/ zdarzają się lepsze dni ale ogólnie jest ciężko. Cała pierwszą ciążę czułam się idealnie, pełna energii a w tej to jakiś dramat jest pod tym względem.

Do góry