reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Odebrałam dzisiaj wyniki badań i zastanawia mnie APTT. Mi wyszło 23,2sek, gdzie norma jest 25,9-36,6. Czyli rozumiem, że moja krew szybciej krzepnie 🤔 jak myślicie powinnam z tym wynikiem szybciej zgłosić się do lekarza? Wizyta teraz zaplanowana dopiero 25.07
Skontaktuj się z lekarzem pewnie leki będzie trzeba podać a puki co to acard bez recepty możesz kupić ja ważę 70 kg i mam dawkę 150 mg 1xdziennie ( no i clexane ale to już na receptę)
U mnie zero ochoty na sex. Zgodziłam sie 2 razy, ale mąż mówi że tam okropnie twardo i sucho. Sama czuję suchość. Ale dokonczylim 😂
Znowu u mnie mimo braku ochoty mokro jak po błocie i mnie to dodatkowo brzydzi🙈
Jest wam nieraz tak zimno siedzę i mi strasznie zimno znowu w bluzie i mną trzepie aż 🙈😔
Mi też 🙈ja tu w Chorwacji w dzień 26-28 st a ja na plaży z bluza 😅
my też mamy niestety keep distance od 3 tygodni. Ale... ja miałam dziś orgazm przez sen 🙈 podczas drzemki w ciągu dnia 🙈 był tak intensywny, że aż dostałam skurczy i też poleciało mi brązowe plamienie. No po prostu ręce opadają. Coś czuję że jeśli z dzidzia wszystko w porządku to będzie celibat do drugiego trymestru...wizyte mam w środę, chyba się będzie coś działo to przełożę na poniedziałek.
Kurde a mi się nic nie śni 🤷zazdroszczę no sen erotyczny to może miałam z 3 razy w życiu a książek setki przeczytałam 🙈
Kurde macie tak, ze nieraz boli was brzuch jak na okres po jednej stronie ? Najbardziej jak sie ruszacie?. Ja wiem na 90% ze to od jedzenia (dzis mala imprezka grille itp) i póki się nie wypróżnie a mam problem aktualnie to mi nie przjedzie, ale glowa pracuje i się denerwuje 😞
Mnie rano boli po bokach i jak mam pełny pęcherz to podbrzusze.. ale tłumaczę sobie że to więzadła się rozciągają po bokach i macica

reklama
Skontaktuj się z lekarzem pewnie leki będzie trzeba podać a puki co to acard bez recepty możesz kupić ja ważę 70 kg i mam dawkę 150 mg 1xdziennie ( no i clexane ale to już na receptę)
Wydaje mi się, że lepiej żeby na własną rękę żadnych leków nie wprowadzała. To, że lek jest bez recepty to nie znaczy, że jest bezpieczny. Bo acard może również powodować krwawienia.
Jak najbardziej zgłosić się szybciej do lekarza, nawet na teleporadę ale przyjmowanie i dawkowanie sobie samemu leków nie jest rozsądne :)

Odebrałam dzisiaj wyniki badań i zastanawia mnie APTT. Mi wyszło 23,2sek, gdzie norma jest 25,9-36,6. Czyli rozumiem, że moja krew szybciej krzepnie 🤔 jak myślicie powinnam z tym wynikiem szybciej zgłosić się do lekarza? Wizyta teraz zaplanowana dopiero 25.07
Zgłoś się szybciej do lekarza, nawet na teleporadę, może wystawi ci dodatkowe skierowanie na badania d’dimery każe zrobić czy coś :) chociaż to nie jest aż tak duży odchył od normy, ale będziesz spokojniejsza

Wydaje mi się, że lepiej żeby na własną rękę żadnych leków nie wprowadzała. To, że lek jest bez recepty to nie znaczy, że jest bezpieczny. Bo acard może również powodować krwawienia.
Jak najbardziej zgłosić się szybciej do lekarza, nawet na teleporadę ale przyjmowanie i dawkowanie sobie samemu leków nie jest rozsądne :)
Acard biorę już od początku ciąży. Umówiłam się na wtorek na wizytę 🙂

kurcze mam wyniki swojej glukozy i nic nie rozumiem… w domu pomiary wariują a na badaniu wyniki książkowe. Muszę sprawdzić czy mój glukometr dobrze działa bo aż nie wierze w taką rozbieżność.
8E797495-A979-479C-8188-4521EA55C87B.png

reklama
Hejka, u mnie pobudka o 6, a tata ma dzień na odsypianie, bo to jego ostatni dzień urlopu 😪 szkoda, bo we dwoje przy małym dziecku można trochę porobić, a i ten brak energii nie był tak odczuwalny jak mogłam się położyć kiedy chciałam 😅

Do góry