reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

A jak u was ochota na sex? Bo ja nie mam całkowicie ochoty .. a mój to by mógł z 3 razy dziennie...🤣🙈 Teraz jesteśmy w camperbusie to mam wymówkę ale trochę mi go szkoda że go tak zbywam od początku ciąży...😔
Też mam takiego co by mógł 3 razy dziennie, a ja z kolei tak średnio 😅 Ale w środę za bardzo zaszaleliśmy i plamiłam znowu później, więc jak to stwierdził "boi się mnie teraz dotykać bo zaraz znowu zacznę krwawić". Także mam chwilowy spokój 🤷🤷

reklama
A jak u was ochota na sex? Bo ja nie mam całkowicie ochoty .. a mój to by mógł z 3 razy dziennie...🤣🙈 Teraz jesteśmy w camperbusie to mam wymówkę ale trochę mi go szkoda że go tak zbywam od początku ciąży...😔
Ja mam większą ochotę niż przed ciążą ale mdłości i senność czasem są silniejsze 😅

My mamy zakaz przez krwiaka ale szczerze to nie mam ochoty😔

Jak tylko zaszłam w ciążę to nie miałam zupełnie ochoty, co bardzo mnie zdziwiło bo raczej jestem z tych ZA.
Pamiętam że nawet sama powiedziałam że nie wiem co jest, chyba menopauza mnie bierze 😁😁
Teraz za tym strasznie tęsknię 🥴ale wolę poczekać do drugiego trymestru, niech się tam maluszek dobrze zadomowi 🙂❤️

Nawet nie będę nadrabiać tych wszystkich stron, bo za dużo 🙈 Byliśmy 28.06 na wizycie. Wszystko jest ok, zarodek ma trochę ponad 3mm i było widać już bijące serduszko. Generalnie czuję się, jak boja. Mam wrażenie, że przytyłam przez ostatni tydzień z 10kg... I mi z tym źle 💁🏼‍♀️

Odebrałam dzisiaj wyniki badań i zastanawia mnie APTT. Mi wyszło 23,2sek, gdzie norma jest 25,9-36,6. Czyli rozumiem, że moja krew szybciej krzepnie 🤔 jak myślicie powinnam z tym wynikiem szybciej zgłosić się do lekarza? Wizyta teraz zaplanowana dopiero 25.07

reklama
Nawet nie będę nadrabiać tych wszystkich stron, bo za dużo 🙈 Byliśmy 28.06 na wizycie. Wszystko jest ok, zarodek ma trochę ponad 3mm i było widać już bijące serduszko. Generalnie czuję się, jak boja. Mam wrażenie, że przytyłam przez ostatni tydzień z 10kg... I mi z tym źle 💁🏼‍♀️
Nie jesteś sama, też czuję się jakoś grubo. U nas dalej upały nie odpuszczają, puchną mi jakoś nogi przez to i czuję się jak słoń. Jedynie z piersi jestem zadowolona, w końcu są takie duże i jędrne 🤣

Do góry