reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

W poprzedniej ciąży na początku to mi się one non stop robiły. 😵‍💫 Teraz w miarę długo się trzymałam bez.

reklama
Podczytuje Was dzisiaj cały dzień ale nie jestem w stanie sklecić sensownego zdania 🙈 miałam dziś glukozę z obciążeniem i teraz cały dzień bym spała 🥲

Ja tak samo w sumie cale życie spie bez majtek. Ja biorę utrogestan na noc i tez tak mam, ze się do konca nie wchłania. Ale w ciągu dnia nie nosze wkladek mimo wszystko, wtedy po prostu wymieniam bieliznę. Na szczęście jeszcze tylko 2 tygodnie a Ty ile musisz brac ?
Nie wiem jak długo jak na ta chwile mam cały czas przyjmować . Wiem tylko ze 10 będę schodzić z sterydów i tyle

Czytałam, jeśli się zdecyduję, to na nifty pro przez test dna z uwagi na ubezpieczenie i tam chyba próbkę do Hongkongu wysyłają czy coś.
Rozmawiałam z koleżanką 2 lata starsza ode mnie, ona nifty nie robiła, bo USG i pappe miała okej i nawet lekarz stwierdził, że nie ma sensu . Mam nadzieję,że i u mnie tak będzie 🥹
Dokladnie, robilam pro. Wynik w kilka dni. Oczywiscie ze bedzie ok! Robimy to dla spokoju…

Nie wiem jak długo jak na ta chwile mam cały czas przyjmować . Wiem tylko ze 10 będę schodzić z sterydów i tyle
jakie bierzesz? Ja mam encorton 7,5mg i ostatnią mam w niedziele i odrazu mam odstawić, trochę się zdziwiłam ze tak odrazu ale lekarka powiedziała ze to mała dawka. Oprócz tego biore cyclogest którego mam już dość i duphaston.

Któraś z Was ostatnio pisała o winie bezalkoholowym bez siarczanów. Mogłybyście mi przypomnieć jakie to było wino?

reklama
Dzięki za podpowiedzi, szczerze w swoim życiu tylko 2 razy miałam infekcje, podobno owłosienie jest idealną ochroną 🤔 ale u mnie działa to odwrotnie 😁 tak więc odkąd jestem ,, Kojak,, to mam spokój, mam nadzieję że lekarz nie będzie kazał mi zapuścić 🙈
Ja teraz to przeważnie chodzę w długich sukniach i bez bielizny 😁 a w nocy jakieś spodenki bo przy luteinie faktycznie pościel codziennie do prania.
Co do wchłaniania się luteiny to nie mam pojęcia czy jest jakiś różnica.
Mi akurat dobrze przyjmuje się dopochwowo ze względu na na żołądek i nie mam posmaku, jedyny minus to te wieczne uczucie wilgoci.
Zauważyłam też że odkąd jestem na luteinie to dostałam mdłości czyli poziom progesteronu wzrósł.

Do góry