reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Jeśli chodzi o objawy to piersi są duże ale już tak mnie nie bolą czy mam się czym przejmować ? Coś czytałam ze później przestają . Wiecie ja jestem głupia na tym punkcie

reklama
Też mam już pierwsze zachcianki. Na pierwszym miejscu oczywiście lody, nie wiem jak to się dzieje, ale lepiej się po nich czuje 🤣 Dzis mnie wzięło na gofry i zapiekanki. Wybieramy się później na większe zakupy..także będzie trzeba jakoś poskromić moje zapędy 🤣

A ja mam pierwsza ciążowa zachciankę i to taka średnią do spełnienia bo dawno w sklepach nie widziałam. Mąż mówił że poszuka. Marzy mi się lód w kubeczku koral taki co są 4 smaki cytrynowy, czekoladowy, truskawkowy i śmietankowy. Szczególnie te pierwsze dwa smaki.
Oki poszukałam trochę i lody Koral Iza powinny być w Biedronce, Społem lub Dino 🤣

To my w pracy jesteśmy 4 w ciąży jak Wam mówiłam i się śmiejemy że to zaraźliwe jak wirus. I jedna dziewczyna nie przyznaje się póki co. Tzn jak musi komuś powiedzieć bo chce ją do zdjęć albo Izo przy zabiegu to mówi i prosi żeby dalej nie mówić. No i jeden lekarz facet oczywiście robi sanację i jedna dziewczyna mówi że źle się czuje że może to ciążowy wirus. A ten no to może będziesz 5 a ta podlapala i dochodzenie kto jest 4... I nikt nic nie wygadał się a temu się wyrwało.
No to nieźle 🤣 u mnie w pracy wie tylko jedna koleżanka, bo się zwalnia i jest jeszcze tylko 2 tygodnie.

Ja za tydzień zaczynam urlop, jedziemy na 2 tygodnie nad morze. A później zaraz po powrocie prenatalne, może będzie już widać płeć 😍

Jeśli chodzi o objawy to piersi są duże ale już tak mnie nie bolą czy mam się czym przejmować ? Coś czytałam ze później przestają . Wiecie ja jestem głupia na tym punkcie
ja z piersiami to mam tak naprzemiennie, raz bardzo bolą, raz prawie wcale. To podobno normalne.

ja z piersiami to mam tak naprzemiennie, raz bardzo bolą, raz prawie wcale. To podobno normalne.
Dziękuje 😘

No to nieźle 🤣 u mnie w pracy wie tylko jedna koleżanka, bo się zwalnia i jest jeszcze tylko 2 tygodnie.

Ja za tydzień zaczynam urlop, jedziemy na 2 tygodnie nad morze. A później zaraz po powrocie prenatalne, może będzie już widać płeć 😍
A gdzie nad morze jeśli można wiedzieć ?

Też tak miałam, że się tym martwiłam. Ale zauważyłam, że u mnie to zależy od biustonosza. Jak mam cały dzień taki sztywny z fiszbinami to wieczorem bardzo bolą a w miękkim biustonoszu prawie w ogóle

Współczuję mdlosci 🫂
Dobrze, że mąż ma takie nastawienie - mój ma takie samo i tego nam potrzeba 😊
Ja wizytuje we wtorek i też mam stresa, mimo, że na poprzedniej było serduszko.
Wierzę, że wszystko będzie w porządku i u mnie i u Ciebie 😊 oczywiście u wszystkich ❤️
Mam pytanie... ile to będzie czasu od ostatniej wizyty? Bo mnie dopiero lekarz umówił za 4 tygodnie 🤔

Mnie dr z kliniki namawia na nifty- z uwagi na skończone 35 lat i,żeby być spokojnym. Po procedurze słabo u nas z kasą i stwierdziłam, że najpierw zrobię prenatalne z papa,bo i tak na NFZ , a w razie wątpliwości pójdę na to nifty.
Czy któraś z Was zdecydowana jest na nifty?
Ja jestem
Poczytaj co tam w zakresie jest badania. Tez jestem po procedurach i po 35 l. Mysle ze warto.

reklama
Do góry