reklama
Też mam już pierwsze zachcianki. Na pierwszym miejscu oczywiście lody, nie wiem jak to się dzieje, ale lepiej się po nich czuje Dzis mnie wzięło na gofry i zapiekanki. Wybieramy się później na większe zakupy..także będzie trzeba jakoś poskromić moje zapędy
Paulusiek_12
Fanka BB :)
Oki poszukałam trochę i lody Koral Iza powinny być w Biedronce, Społem lub DinoA ja mam pierwsza ciążowa zachciankę i to taka średnią do spełnienia bo dawno w sklepach nie widziałam. Mąż mówił że poszuka. Marzy mi się lód w kubeczku koral taki co są 4 smaki cytrynowy, czekoladowy, truskawkowy i śmietankowy. Szczególnie te pierwsze dwa smaki.
Merry35
No to nieźle u mnie w pracy wie tylko jedna koleżanka, bo się zwalnia i jest jeszcze tylko 2 tygodnie.To my w pracy jesteśmy 4 w ciąży jak Wam mówiłam i się śmiejemy że to zaraźliwe jak wirus. I jedna dziewczyna nie przyznaje się póki co. Tzn jak musi komuś powiedzieć bo chce ją do zdjęć albo Izo przy zabiegu to mówi i prosi żeby dalej nie mówić. No i jeden lekarz facet oczywiście robi sanację i jedna dziewczyna mówi że źle się czuje że może to ciążowy wirus. A ten no to może będziesz 5 a ta podlapala i dochodzenie kto jest 4... I nikt nic nie wygadał się a temu się wyrwało.
Ja za tydzień zaczynam urlop, jedziemy na 2 tygodnie nad morze. A później zaraz po powrocie prenatalne, może będzie już widać płeć
Merry35
ja z piersiami to mam tak naprzemiennie, raz bardzo bolą, raz prawie wcale. To podobno normalne.Jeśli chodzi o objawy to piersi są duże ale już tak mnie nie bolą czy mam się czym przejmować ? Coś czytałam ze później przestają . Wiecie ja jestem głupia na tym punkcie
Daczia
Dziękujeja z piersiami to mam tak naprzemiennie, raz bardzo bolą, raz prawie wcale. To podobno normalne.
A gdzie nad morze jeśli można wiedzieć ?No to nieźle u mnie w pracy wie tylko jedna koleżanka, bo się zwalnia i jest jeszcze tylko 2 tygodnie.
Ja za tydzień zaczynam urlop, jedziemy na 2 tygodnie nad morze. A później zaraz po powrocie prenatalne, może będzie już widać płeć
nindziaa
Moderator
Też tak miałam, że się tym martwiłam. Ale zauważyłam, że u mnie to zależy od biustonosza. Jak mam cały dzień taki sztywny z fiszbinami to wieczorem bardzo bolą a w miękkim biustonoszu prawie w ogóleJeśli chodzi o objawy to piersi są duże ale już tak mnie nie bolą czy mam się czym przejmować ? Coś czytałam ze później przestają . Wiecie ja jestem głupia na tym punkcie
Kasia_2022
Mam pytanie... ile to będzie czasu od ostatniej wizyty? Bo mnie dopiero lekarz umówił za 4 tygodnieWspółczuję mdlosci
Dobrze, że mąż ma takie nastawienie - mój ma takie samo i tego nam potrzeba
Ja wizytuje we wtorek i też mam stresa, mimo, że na poprzedniej było serduszko.
Wierzę, że wszystko będzie w porządku i u mnie i u Ciebie oczywiście u wszystkich
Ja jestemMnie dr z kliniki namawia na nifty- z uwagi na skończone 35 lat i,żeby być spokojnym. Po procedurze słabo u nas z kasą i stwierdziłam, że najpierw zrobię prenatalne z papa,bo i tak na NFZ , a w razie wątpliwości pójdę na to nifty.
Czy któraś z Was zdecydowana jest na nifty?
Poczytaj co tam w zakresie jest badania. Tez jestem po procedurach i po 35 l. Mysle ze warto.
reklama
Lilka92
Równe 3 tygodnie, pewnie prenatalne też będą za kolejne 3 tygodnie, a później zejdziemy już do jednej wizyty co 4 tygodnie tak jak w pierwszej ciążyMam pytanie... ile to będzie czasu od ostatniej wizyty? Bo mnie dopiero lekarz umówił za 4 tygodnie