reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
ja bylam tydzień temu, bez znieczulenia 🙈jakoś poszło. Ale z dwója złego, lepiej się przemęczyć już chodzić z psującym się zębem 🙂
Co do usuwania to bym się bała... Chyba lepiej poczekać do 2 trymestru albo i później jeśli mozna
Ja ogólnie zawsze robię wszystko bez znieczulenia, poza wyrywaniem oczywiście. Ale jakieś tam wiercenie i plombowanie mi nie straszne. Ale ja się boje igieł i znieczulenie to dla mnie większy strach jak to co się dzieje później 😂

W ogóle jeśli mowa o dentyście.

Ja musze iść na przegląd bo Gin kazał...
Ja panicznie boję się dentysty 🙈
Do tego stopnia że uciekam z fotela i bez znieczulenia nie umiem tam siedzieć. To będzie ciężka wizyta chyba...

Do tego stopnia że uciekam z fotela i bez znieczulenia nie umiem tam siedzieć. To będzie ciężka wizyta chyba...
Można przyjąć znieczulenie w ciąży :) Ja sobie nie wyobrażam bez znieczulenia robić cokolwiek w zębach, mój mąż poszedł ostatnio na kanałowe i powiedział, że nie potrzebuje znieczulenia 🤣 Wyszedł blady i przez reszte dnia bolała go strasznie głowa.

Ja ogólnie zawsze robię wszystko bez znieczulenia, poza wyrywaniem oczywiście. Ale jakieś tam wiercenie i plombowanie mi nie straszne. Ale ja się boje igieł i znieczulenie to dla mnie większy strach jak to co się dzieje później 😂
Kiedyś miałam kanałowe jedynki. Oczywiście ze znieczuleniem i kłuła mi 6 razy w okolicach wędzidełka górnej wargi 🫣 To było straszne, aż łzy mi popłynęły 🙈 Ale chociaż nic nie czułam później 🤣

Mnie tez gin wysłała na przegląd zębów, całe szczęście wszystko ok😀 warto było wyleczyć wszystko przed staraniami.

reklama

oj znam to doskonale, u mnie to trauma z dzieciństwa 🙈 jak przypomnę sobie te gabinety z lat 90 to brrr coś strasznego. Teraz dla mnie wizyta u dentysty to relax 😀

Do góry