Madlen@
Fanka BB :)
ja miałam już wizytę w środę byla relacja z przebieguKciuki Kochane za wizyty @Madlen@, @Kasia_2022
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja miałam już wizytę w środę byla relacja z przebieguKciuki Kochane za wizyty @Madlen@, @Kasia_2022
6+6
Ja mam 8 do wyrwania. Rozmawiałam z chirurgiem, powiedział żebym zostawiła to do 2 trymestru o ile nie jest to pilna sprawa. Mnie nie boli wiec spokojnie czekamMyslicie ze wyrywanie ósemek jest bezpieczne w ciazy? Ja mam jakas czesciowo wyrosnieta i chyba znowu zaczela rosnac bo mnie dziaslo boli i sie zastanawiam czy tam wszystko jest ok. Musze sie umowic na wizyte ale najbardziej się boje tego wyrywania.
Mi super pomagał olejek gozdzikowy (do kupienia w aptece) - brałam na palec trochę i smarowałam dziąsło. Działał lepiej niż leki. Ale nie wiem czy w ciąży można go stosować :/No ja przypuszczam ze ona po prostu rosnie i dziaslo mnie boli ale nie moge ta strona jesc. Może przejdzie a do dentysty sie w drugim trymestrze zapisze.
Jeśli ból jest spowodowany wyrzynaniem tego zęba to ja poczekała bym z wyrwaniem.Myslicie ze wyrywanie ósemek jest bezpieczne w ciazy? Ja mam jakas czesciowo wyrosnieta i chyba znowu zaczela rosnac bo mnie dziaslo boli i sie zastanawiam czy tam wszystko jest ok. Musze sie umowic na wizyte ale najbardziej się boje tego wyrywania.
Kurczę ja tez muszę zrobić ósemkę ale zdjęcie zrobiłam jeszcze przed ciąża . Właśnie czytałam żeby najlepiej poczekać do 2 trymestru
ja bylam tydzień temu, bez znieczulenia jakoś poszło. Ale z dwója złego, lepiej się przemęczyć już chodzić z psującym się zębemW temacie dentysty, ja dzisiaj idę, mam nadzieję że przetrwam