reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Myslicie ze wyrywanie ósemek jest bezpieczne w ciazy? Ja mam jakas czesciowo wyrosnieta i chyba znowu zaczela rosnac bo mnie dziaslo boli i sie zastanawiam czy tam wszystko jest ok. Musze sie umowic na wizyte ale najbardziej się boje tego wyrywania.
Ja mam 8 do wyrwania. Rozmawiałam z chirurgiem, powiedział żebym zostawiła to do 2 trymestru o ile nie jest to pilna sprawa. Mnie nie boli wiec spokojnie czekam 🙂

No ja przypuszczam ze ona po prostu rosnie i dziaslo mnie boli ale nie moge ta strona jesc. Może przejdzie a do dentysty sie w drugim trymestrze zapisze.
Mi super pomagał olejek gozdzikowy (do kupienia w aptece) - brałam na palec trochę i smarowałam dziąsło. Działał lepiej niż leki. Ale nie wiem czy w ciąży można go stosować :/

Myslicie ze wyrywanie ósemek jest bezpieczne w ciazy? Ja mam jakas czesciowo wyrosnieta i chyba znowu zaczela rosnac bo mnie dziaslo boli i sie zastanawiam czy tam wszystko jest ok. Musze sie umowic na wizyte ale najbardziej się boje tego wyrywania.
Jeśli ból jest spowodowany wyrzynaniem tego zęba to ja poczekała bym z wyrwaniem.
Ósemki tak mają że wychodzą etapami i najszybciej się psują a nam przy okazji psują samopoczucie.
Przed wyrwaniem dobrze zrobić zdjęcie RTG żeby sprawdzić jak przebiega korzeń żeby nie było niespodzianki a w ciąży raczej to niewskazane 🤔
Myślę że wizyta u dentysty rozwieje Twoje wątpliwości, może lekarz tylko natnie dziąsło co przyniesie ulgę przy wyrzynaniu.

Dziewczyny ja od siebie mogę wam napisać że czekanie jest najtrudniejsze ale nie mamy wyjścia. Musimy uzbroic sie w cierpliwość, nic nie przyspieszymy. Myślę że będzie to co dla nas w tym momencie najlepsze, ktoś nad tym czuwa.

Dzień dobry :*

Kurczę ja tez muszę zrobić ósemkę ale zdjęcie zrobiłam jeszcze przed ciąża . Właśnie czytałam żeby najlepiej poczekać do 2 trymestru

reklama
Do góry