reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Oszaleje do tego 13 lipca :(
Tez mam 13, nie martw się na zapas naprawdę.
Serio mogłaś mieć owulację później niż zakładasz.
Mnie wczoraj trochę lekarz do pionu postawił 😅

Jeśli będziesz się martwić mocno to też źle.
Pamiętaj wiele z nas tu panikuje 😁 w tym ja.

Będziemy się razem mocno wszystkie to wspierać ❤️

reklama
Tez mam 13, nie martw się na zapas naprawdę.
Serio mogłaś mieć owulację później niż zakładasz.
Mnie wczoraj trochę lekarz do pionu postawił 😅

Jeśli będziesz się martwić mocno to też źle.
Pamiętaj wiele z nas tu panikuje 😁 w tym ja.

Będziemy się razem mocno wszystkie to wspierać ❤️
Mam Synka z „cyklu bezowulacyjnego”, więc może tym razem też będzie Cud ❤️
To czekamy razem - 13 musi okazać się dla nas szczęśliwy ❤️

Dziewczyny, poczytałam na internecie i chyba się z Wami żegnam… Wg OM 6+1 a zarodek 1,6 mm :( Serduszka nie ma :( Czekam, ale powoli tracę nadzieję… Jak przeżyć te dwa tygodnie 😞
Ja w 2 ciąży byłam według om 5+6 na 1 wizycie. Odrazu lekarz powiedział że pewnie za szybko. Było tylko jajko w macicy. Kazał przyjść za 3 tyg na 9 tydz i byla mała fasolka z serduszkiem i zalążkami rączek i nóżek 😁 myślę że czekaj cierpliwie. Ja już doświadczona w tych tematach to w 3 i teraz w tej ciąży idę na 9 tydz dopiero 😉

Za tydzień - półtora mam przyjść. Ale pęcherzyk jest spory, bo ciążowy prawie 12mm a żółtkowy 2,2 więc nie wiem czy tam się coś jeszcze pojawi. Beta też dzisiaj koło 18000 powinna być licząc 100% od poprzedniej :(
Ah no trzeba poczekać.

Mi wczoraj lekarz powiedział że nie mamy możliwości kontrolować wszystkiego.
Trzeba myśleć pozytywnie i dać czas na rozwój ❤️

Zobaczysz na następnej wizycie fasolkę ❤️

reklama
Jestem po wizycie. Nie ma zarodka, jest sam pęcherzyk z ciałkiem żółtym
No to teraz wystarczy poczekać na piękne serduszko ❤️
@Truskawka_1990 na spokojnie ! Pisałam wczoraj napisze i dziś, tak naprawdę nigdy nie wiemy kiedy miałyśmy owulacje na 100% i kiedy ciąża się zaczęła. Nowe życie potrzebuje czasu, to są naprawdę skomplikowane procesy i nie warto wpadać w panikę 😌
Dużo jest nas tutaj, których ciąża jest młodsza, u mnie też 1.5 tygodnia - liczyłam na serduszko bo niby 6w2d a był pęcherzyk żółtkowy tylko. Ale czekam do 12 lipca i wiem, że wtedy serducho będzie jak dzwon no bo przecież czemu miałoby nie być? Zamartwianie się nic nie przyspieszymy a możemy dużo zwolnić albo przerwać.
Może brak mi doświadczeń bo to moje pierwsze dziecko ale głowa robi naprawdę dużo ❤️ także głęboki oddech i kibicujemy naszym kropeczkom :)

Do góry