reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Hej ❤️
A ja jednak poszłam na tą wizytę mimo że odwołałam to było miejsce i jeszcze dzisiaj brak bólu piersi i stres idę . Wiem że nie miała super USG ale widziałam zarodek i serduszko więc ciąża żywa ❤️
Pani dr nie puszcza serduszka niestety nie zmierzyla jak bije jak to powiedziała że na tym etapie nie jest to potrzebne ok nie kłóciłam się 😀
Mówiła że ciążę teraz się opiera na wielkości pęcherzyka ciążowego czyli u mnie się zgadza jest 7+0 a zarodek na 6+2 ale dodając USG serio miała nie najlepsze to czekam na wizytę 07.07 i wtedy powinno się wszystko rozwinąć ❤️
O.50 cm szczęścia 😍

Chyba takie odchylenie na tym etapie to normalne wg @ 7+1 ?

Jeszcze mam pytanie co sądzicie o wynikach badań bo tarczyca mi spadła TSH z 0.82 w dół :)
I morfologii mam podwyższone ostatnie badanie nie znam się na tym 🙈🙆

Załączniki

• a3867821-8d3b-4b66-b548-6216a2f5a726.jpeg
    a3867821-8d3b-4b66-b548-6216a2f5a726.jpeg
    38,8 KB · Wyświetleń: 65
  • b79737b6-0c85-4dfa-95a5-f0287ccc5719.jpeg
    b79737b6-0c85-4dfa-95a5-f0287ccc5719.jpeg
    46,8 KB · Wyświetleń: 68
Ja dziś zabiegany dzień .. padam na łeb . Rano na krwi byłam później z córką u psychiatry dziecięcego chyba będziemy mieć orzeczenie. Mamy jeszcze 2 spotkania do diagnozy dopiero w listopadzie.. później na rynku i po dokumenty. Na dodatek szyba spada z tyłu auta najmłodsza córka załatwiła .. no dziś już mam dość. Ale sprzątanie jeszcze mnie czeka 😭
Coś poważnego? Też chodzę z modą do psychiatry dziecięcego, szczerze mówiąc ta dziedzina w naszym kraju to masakra, a dzieci które potrzebują pomocy jest ogrom 😔

Hej ❤️
A ja jednak poszłam na tą wizytę mimo że odwołałam to było miejsce i jeszcze dzisiaj brak bólu piersi i stres idę . Wiem że nie miała super USG ale widziałam zarodek i serduszko więc ciąża żywa ❤️
Pani dr nie puszcza serduszka niestety nie zmierzyla jak bije jak to powiedziała że na tym etapie nie jest to potrzebne ok nie kłóciłam się 😀
Mówiła że ciążę teraz się opiera na wielkości pęcherzyka ciążowego czyli u mnie się zgadza jest 7+0 a zarodek na 6+2 ale dodając USG serio miała nie najlepsze to czekam na wizytę 07.07 i wtedy powinno się wszystko rozwinąć ❤️
O.50 cm szczęścia 😍

Chyba takie odchylenie na tym etapie to normalne wg @ 7+1 ?

Jeszcze mam pytanie co sądzicie o wynikach badań bo tarczyca mi spadła TSH z 0.82 w dół :)
I morfologii mam podwyższone ostatnie badanie nie znam się na tym 🙈🙆
Super 😘 i przynajmniej nie ma stresu :) na moje oko wyniki są ok.
Tak napisałaś, że ciążę się mierzy po pęcherzyku , może dlatego mi nie chciał ostatnio powiedzieć jaka data porodu, bo pęcherzyk na 7+1 a ciąża była na 5+4 i powiedział, że w 10 tyg będzie coś lepiej widać to wtedy wyznaczy tę datę porodu.

Coś poważnego? Też chodzę z modą do psychiatry dziecięcego, szczerze mówiąc ta dziedzina w naszym kraju to masakra, a dzieci które potrzebują pomocy jest ogrom 😔
Jeszcze pani nie wie, ale mówiła że jest coś na rzeczy , bo problemy z adaptacją itp. Mówiła, że raczej wypisze orzeczenie. Pani wychowawczyni poprosiła mnie abym poszła. Ogólnie to niby ja bym tego nie zauważyła dla mnie to normalne dziecko , a tu bach🤷 Ale trzeba to załatwić bo dziecko będzie miało lżej. Nie będą o byle co się doczepiać i pomoc dodatkowego nauczyciela będzie miała. A u Was wiesz już co diagnozujecie?

ogólnie najgorsze jest te pytania o rodzinę czy wszytko w domu w porządku czy problemy z alkoholem to takie krępujące dla mnie obej osobie mówić.. a tak to zobaczymy co dalej dam znać. Teraz dopiero na listopad mamy dwie godzinne wizyty

reklama
aaaaa i jeszcze to było strasznie nie miłe że pani zasugerowała że coś musiało się w domu wydarzyć czy coś .. ja mówię, że niewiem co mam na to odpowiedzieć dla mnie jest tak samo nic się nie dzieje

Do góry