reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Hej ❤️
A ja jednak poszłam na tą wizytę mimo że odwołałam to było miejsce i jeszcze dzisiaj brak bólu piersi i stres idę . Wiem że nie miała super USG ale widziałam zarodek i serduszko więc ciąża żywa ❤️
Pani dr nie puszcza serduszka niestety nie zmierzyla jak bije jak to powiedziała że na tym etapie nie jest to potrzebne ok nie kłóciłam się 😀
Mówiła że ciążę teraz się opiera na wielkości pęcherzyka ciążowego czyli u mnie się zgadza jest 7+0 a zarodek na 6+2 ale dodając USG serio miała nie najlepsze to czekam na wizytę 07.07 i wtedy powinno się wszystko rozwinąć ❤️
O.50 cm szczęścia 😍

Chyba takie odchylenie na tym etapie to normalne wg @ 7+1 ?

Jeszcze mam pytanie co sądzicie o wynikach badań bo tarczyca mi spadła TSH z 0.82 w dół :)
I morfologii mam podwyższone ostatnie badanie nie znam się na tym 🙈🙆

Załączniki

• a3867821-8d3b-4b66-b548-6216a2f5a726.jpeg
    a3867821-8d3b-4b66-b548-6216a2f5a726.jpeg
    38,8 KB · Wyświetleń: 69
  • b79737b6-0c85-4dfa-95a5-f0287ccc5719.jpeg
    b79737b6-0c85-4dfa-95a5-f0287ccc5719.jpeg
    46,8 KB · Wyświetleń: 73
Ja dziś zabiegany dzień .. padam na łeb . Rano na krwi byłam później z córką u psychiatry dziecięcego chyba będziemy mieć orzeczenie. Mamy jeszcze 2 spotkania do diagnozy dopiero w listopadzie.. później na rynku i po dokumenty. Na dodatek szyba spada z tyłu auta najmłodsza córka załatwiła .. no dziś już mam dość. Ale sprzątanie jeszcze mnie czeka 😭
Coś poważnego? Też chodzę z modą do psychiatry dziecięcego, szczerze mówiąc ta dziedzina w naszym kraju to masakra, a dzieci które potrzebują pomocy jest ogrom 😔

Hej ❤️
A ja jednak poszłam na tą wizytę mimo że odwołałam to było miejsce i jeszcze dzisiaj brak bólu piersi i stres idę . Wiem że nie miała super USG ale widziałam zarodek i serduszko więc ciąża żywa ❤️
Pani dr nie puszcza serduszka niestety nie zmierzyla jak bije jak to powiedziała że na tym etapie nie jest to potrzebne ok nie kłóciłam się 😀
Mówiła że ciążę teraz się opiera na wielkości pęcherzyka ciążowego czyli u mnie się zgadza jest 7+0 a zarodek na 6+2 ale dodając USG serio miała nie najlepsze to czekam na wizytę 07.07 i wtedy powinno się wszystko rozwinąć ❤️
O.50 cm szczęścia 😍

Chyba takie odchylenie na tym etapie to normalne wg @ 7+1 ?

Jeszcze mam pytanie co sądzicie o wynikach badań bo tarczyca mi spadła TSH z 0.82 w dół :)
I morfologii mam podwyższone ostatnie badanie nie znam się na tym 🙈🙆
Super 😘 i przynajmniej nie ma stresu :) na moje oko wyniki są ok.
Tak napisałaś, że ciążę się mierzy po pęcherzyku , może dlatego mi nie chciał ostatnio powiedzieć jaka data porodu, bo pęcherzyk na 7+1 a ciąża była na 5+4 i powiedział, że w 10 tyg będzie coś lepiej widać to wtedy wyznaczy tę datę porodu.

Coś poważnego? Też chodzę z modą do psychiatry dziecięcego, szczerze mówiąc ta dziedzina w naszym kraju to masakra, a dzieci które potrzebują pomocy jest ogrom 😔
Jeszcze pani nie wie, ale mówiła że jest coś na rzeczy , bo problemy z adaptacją itp. Mówiła, że raczej wypisze orzeczenie. Pani wychowawczyni poprosiła mnie abym poszła. Ogólnie to niby ja bym tego nie zauważyła dla mnie to normalne dziecko , a tu bach🤷 Ale trzeba to załatwić bo dziecko będzie miało lżej. Nie będą o byle co się doczepiać i pomoc dodatkowego nauczyciela będzie miała. A u Was wiesz już co diagnozujecie?

ogólnie najgorsze jest te pytania o rodzinę czy wszytko w domu w porządku czy problemy z alkoholem to takie krępujące dla mnie obej osobie mówić.. a tak to zobaczymy co dalej dam znać. Teraz dopiero na listopad mamy dwie godzinne wizyty

reklama
aaaaa i jeszcze to było strasznie nie miłe że pani zasugerowała że coś musiało się w domu wydarzyć czy coś .. ja mówię, że niewiem co mam na to odpowiedzieć dla mnie jest tak samo nic się nie dzieje

Do góry