reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Witam się z Wami dziewczyny po wizycie 🙂
Jest i moja malutka fasolka z bijącym serduszkiem ❤️
Wszystko jest dokładnie tak jak liczyłam, wg usg 8w0d czyli dzisiaj zaczynam 9 tydzień 🍀
No prawie wszystko, bo dzień porodu wg usg wychodzi na dzień wcześniej, także @Lilka92 możesz mi zmienić datę na 8 luty 🥰
Chociaż w apce Preglife wychodzi wszystko dokładnie tak samo jak na usg 🤭 Myślałam, że to ona się myli 😁
Jeszcze zapomniałam dopisać, że tętno 171 uderzeń na minutę a fasolka ma 1,62cm także wszystko w normie jak na 9 tydzien.
Jakiś czas temu tutaj czytałam, że nie powinno się puszczać bicia serca przed 12 tyg ale pani doktor mi dała posłuchać, nie wiem czy to zle czy dobrze ale jak usłyszałam to łzy mi napłynęły do oczu. 🥹

reklama
Ja też już po wizycie. Jest pęcherzyk, serduszka nie ma, może ciąża młodsza… nie wiadomo, czekamy… ☹️
Nie przejmuj się, ja byłam 5w2d i był tez tylko pęcherzyk ciążowy, wczoraj niby 6w2d a jest tylko pęcherzyk żółtkowy, po prostu moja ciąża jest młodsza i tyle :) nowe zycie też potrzebuje czasu, zobaczysz, że na następnej wizycie będzie serducho :) my sobie wyliczamy te wszystkie owulacje i momenty poczęcia a praktycznie nigdy nie ma 100% pewności czy to było wtedy. Tylko spokój może nas uratować 🙂

A kiedy załatwiacie położną? Ja planuje po wizycie u mojej gin jak bedzie wszystko dobrze. Bo ta położna co prowadzilam 1ciąże ma tyle chętnych, ze mowila ze jak najszybciej jak sie dowiem to mam dać znać.
Ja nic nie wiem na temat położnej 🙈 w pierwszej ciąży wzięłam jakaś z przychodni po porodzie na wizyty patronażowe i tyle :)

Ja też już po wizycie. Jest pęcherzyk, serduszka nie ma, może ciąża młodsza… nie wiadomo, czekamy… ☹️
Może jeszcze za wcześnie na serduszko ❤️ ja też poszłam na pierwsza wizytę za wcześnie bo moja ciąża okazała się o 2 tyg młodsza i miałam tylko pęcherzyk i ciałko żółte, a na drugiej wizycie miałam już serduszko :) głowa do góry!

Witam się z Wami dziewczyny po wizycie 🙂
Jest i moja malutka fasolka z bijącym serduszkiem ❤️
Wszystko jest dokładnie tak jak liczyłam, wg usg 8w0d czyli dzisiaj zaczynam 9 tydzień 🍀
No prawie wszystko, bo dzień porodu wg usg wychodzi na dzień wcześniej, także @Lilka92 możesz mi zmienić datę na 8 luty 🥰
Chociaż w apce Preglife wychodzi wszystko dokładnie tak samo jak na usg 🤭 Myślałam, że to ona się myli 😁
Gratulacje ❤️ śliczna kropeczka 😍

Dziewczyny jeżeli lekarz każe przyjść na prenatalne między 12 a 13,5 tyg to chodzi mu o 11+0 - 12+3 ?
Ciężko mi ogarnąć to liczenie 🙈🤣

Dziewczyny jeżeli lekarz każe przyjść na prenatalne między 12 a 13,5 tyg to chodzi mu o 11+0 - 12+3 ?
Ciężko mi ogarnąć to liczenie 🙈🤣
najlepiej iść po skończonym 12 tyg czyli 12+1 itd, a niektórzy lekarze wola 13 skończony. Niby lepiej wszytko widać tak mi mówili .. a prenatalne niby można robić od 11+1 chociaż ja uważam że mało widać jeszcze

reklama
Ja dziś zabiegany dzień .. padam na łeb . Rano na krwi byłam później z córką u psychiatry dziecięcego chyba będziemy mieć orzeczenie. Mamy jeszcze 2 spotkania do diagnozy dopiero w listopadzie.. później na rynku i po dokumenty. Na dodatek szyba spada z tyłu auta najmłodsza córka załatwiła .. no dziś już mam dość. Ale sprzątanie jeszcze mnie czeka 😭

Do góry