sysiasia44
Fanka BB :)
A ja szczawiowaJa dziś też mam ogórkowa
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ja szczawiowaJa dziś też mam ogórkowa
Ja bylam na granicy z porannymi cukrami w poprzedniej ciazy. Przy pierwszym badaniu cukier na czczo wyszedl mi 96 ale krzywa wyszla ok, druga tez byla w normie. Ale teraz sie boje ze tak dobrze nie bedzie bo rano wg mojego glukometru mam w okolicach 100. On chyba troche zawyza bo z krwi mi nizsze wyniki wychodzily no ale nie wiem. Teraz tez wstaje po kilka razy w nocy do corki i nie wiem czy to tez nie ma wplywu na poranne cukry.
Trochę ma, ale dość wysoko Ci pokazuje .. w ciąży do 92 norma
kanapkę z serem też polecano .. może spróbuj . Ja też muszę glukometr sobie załatwić.. tylko paski dość drogie. Masz od kogoś refundację czy sama kupujesz?Pamiętam z tamtej ciąży na patenty obniżania cukru porannego. Jadłam jogurt plus orzechy nerkowca tak o 22
Sama kupuje, w tamtej ciazy kupilam bo niby mi ta cukrzyca nie wyszla, ale ja jakos wolalam kontrolowac. No wlasnie jak tak w poprzedniej ciazy mierzylam cukier glukometrem a potem szlam na badania z krwi to potrafilo byc 10 jednostek mniej z krwi ale to i tak bylo np 88 takze tak dosc sporo. Wlasnie ja malo jem wieczorami i moze to jest tez problem.kanapkę z serem też polecano .. może spróbuj . Ja też muszę glukometr sobie załatwić.. tylko paski dość drogie. Masz od kogoś refundację czy sama kupujesz?
Zapomniałam jeszcze, że zażywam Euthyrox 50 Chociaż ja akurat mam nieco zmniejszoną dawkę, bo tsh mi wyszło 0.65, gdzie przez ostatnie pół roku utrzymywało się na poziomie 2.2 ☺Zdrówka Ja narazie biorę euthyrox 1,5 tabletki 75N. Ostatni wynik ok mięs temu TSH to 1.5. W tyg muszę iść na TSH sprawdzić. Sama sobie zwiększałam ,bo do mojej dr prywatnie było miejsce za 5 mięs a teraz okazało się że nie przyjmuje muszę do innej się zapisać. Mam groversa basedowa ale w niedoczynności. Wiem że muszę między 22 a 24 tyg ciąży zrobić traby
No rozumiem w ciąży człowiek hopla kontroli dostaje No ja właśnie też z tymi na czczo miałam tylko problemy. Na krzywej tak samo tylko na czczo miałam wyżej reszta ok. I niby w normie 91 ale już powiedziała ,że na czczo też wcześniej było 95 więc cukrzyca.. Od 17 tyg byłam na diecieSama kupuje, w tamtej ciazy kupilam bo niby mi ta cukrzyca nie wyszla, ale ja jakos wolalam kontrolowac. No wlasnie jak tak w poprzedniej ciazy mierzylam cukier glukometrem a potem szlam na badania z krwi to potrafilo byc 10 jednostek mniej z krwi ale to i tak bylo np 88 takze tak dosc sporo. Wlasnie ja malo jem wieczorami i moze to jest tez problem.
Zdrówka Ja narazie biorę euthyrox 1,5 tabletki 75N. Ostatni wynik ok mięs temu TSH to 1.5. W tyg muszę iść na TSH sprawdzić. Sama sobie zwiększałam ,bo do mojej dr prywatnie było miejsce za 5 mięs a teraz okazało się że nie przyjmuje muszę do innej się zapisać. Mam groversa basedowa ale w niedoczynności. Wiem że muszę między 22 a 24 tyg ciąży zrobić traby
Ja zarówno w pierwszej ciąży jak i w obecnej jestem skazana na Euthyrox niestety teraz na badaniu wyszło mi tsh 4,1 mam nadzieje, że dawka 50 wystarczy bo w poprzedniej miałam 3,2 i dostałam naprzemiennie 75/50 i szybko spadło, a tu wyższe tsh i niższa dawka ale ta endokrynolog u której miałam obecnie poradę nie była zbyt wylewna ;/Zapomniałam jeszcze, że zażywam Euthyrox 50 Chociaż ja akurat mam nieco zmniejszoną dawkę, bo tsh mi wyszło 0.65, gdzie przez ostatnie pół roku utrzymywało się na poziomie 2.2 ☺
Ja ostatnio pół gara zjadłam ogórkowejW temacie ogórków ale kiszonych
Zrobiłam ogórkowa, moja ulubiona zupa
Mdli mnie po niej niemiłosiernie
Ja też miałam cukrzycę ciężarnych, teraz mierzę rano cukier to narazie jest ok, mi diabetolog zawsze mówiła z normą do 115 ale jeszcze nie dojechałam do tej granicy.A jak u Was z cukrem? Ja w ostatniej ciąży miałam cukrzycę ciążowa. Zdecydowałam się już teraz przejść na dietę cukrzycowa, bo myśle że na bank w tej ciąży też będzie. Na czczo cukier miałam po ciąży 96, a norma bez ciąży do 99 więc tak już dietka wjechała