reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Ja byłam wczoraj u endokrynolog. Zwiększyła mi dawkę z 150 na 175. Używam lthyroxine, to odpowiednik letroxa. Powiedziała ze wyniki są okej. Wizytę mam za 2 mięsiace. Nie pokazała mi tych wyników a w aplikacji były dopiero dzisiaj. Myślicie ze to ft4 jest ok?

Załączniki

• IMG_1065.jpeg
    IMG_1065.jpeg
    111,1 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Ja zarówno w pierwszej ciąży jak i w obecnej jestem skazana na Euthyrox 😛 niestety teraz na badaniu wyszło mi tsh 4,1 😱 mam nadzieje, że dawka 50 wystarczy bo w poprzedniej miałam 3,2 i dostałam naprzemiennie 75/50 i szybko spadło, a tu wyższe tsh i niższa dawka ale ta endokrynolog u której miałam obecnie poradę nie była zbyt wylewna ;/
Nie martw się ją w pierwszej ciąży miałam TSH 4.2 przez całą ciążę, bo moja gin uważała że jest ok, a ja nie wiedziałam że jestem chora 😐 W drugiej zaczynałam ciążę przy TSH 5.4 i odrazu leki mi dali i badania.. więc tak co lekarz to inna medycyna. Dodam że ginekolog ze stolicy to była niby bardzo dobra w pierwszej ciazy

Ja też miałam cukrzycę ciężarnych, teraz mierzę rano cukier to narazie jest ok, mi diabetolog zawsze mówiła z normą do 115 ale jeszcze nie dojechałam do tej granicy.
Ta cukrzyca ciążowa to jakiś dramat, byłam na diecie a mimo to po jedzeniu miałam wysoki poziom 😵‍💫
Diabetolog powiedziała że na glukometrze norma do 115 tak? To dobrze by brzmiało, bo ja hopla dostawałam jak te 92 przekroczyłam

Ja też miałam cukrzycę ciężarnych, teraz mierzę rano cukier to narazie jest ok, mi diabetolog zawsze mówiła z normą do 115 ale jeszcze nie dojechałam do tej granicy.
Ta cukrzyca ciążowa to jakiś dramat, byłam na diecie a mimo to po jedzeniu miałam wysoki poziom 😵‍💫
Właśnie z tą cukrzyca to dziwnie jest, bo trzeba najpierw się nauczyć co możesz jeść .. po czym Ci nie skacze cukier. Ja np mogłam pomidory słodkie, a koleżanki pisały że odrazu wyrzuty miały cukru. Jedne mogły zjeść banana drugie nie i tak w kółko

Ja byłam wczoraj u endokrynolog. Zwiększyła mi dawkę z 150 na 175. Używam lthyroxine, to odpowiednik letroxa. Powiedziała ze wyniki są okej. Wizytę mam za 2 mięsiace. Nie pokazała mi tych wyników a w aplikacji były dopiero dzisiaj. Myślicie ze to ft4 jest ok?
Wiesz co nie wiem. Moje Endo co chodziłam zawsze tylko TSH chciały i tylko to kazały mi trzymać w ryzach w ciazy🤷

U mnie tarczyca w pierwszej ciąży poszła na sam dół w pierwszym trymestrze i wynosiła 0,0019 🙈 mdłości + takie tsh dały mi minus 3kg na starcie w ciąży. W tym tygodniu robię badania, ale waga stoi w miejscu więc podejrzewam, że moje TSH znów poszło w dół 🥴

Witam nowe mamusie, fajnie że jest nas coraz więcej 🥰

Moja radość niestety nie trwała długo.. rano powtórzyłam betę w czwartek 91766,3 a dziś 120521,1 😓 czyli przyrost marny...
Ja bym jeszcze niczego nie przekreślała, bo beta później bardzo zwalnia i dlatego się jej już nie robi tylko opiera się na USG

Witam nowe mamusie, fajnie że jest nas coraz więcej 🥰

Moja radość niestety nie trwała długo.. rano powtórzyłam betę w czwartek 91766,3 a dziś 120521,1 😓 czyli przyrost marny...
Bafinka, ale jest przyrost.. Głowa do góry kochana. Chyba jakby nie było w ogóle to mogłabyś się martwić. Ja w żadnej ciąży nie robiłam bety i w tej nie zamierzam..

reklama
Do góry