reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Bafinka, ale jest przyrost.. Głowa do góry kochana. Chyba jakby nie było w ogóle to mogłabyś się martwić. Ja w żadnej ciąży nie robiłam bety i w tej nie zamierzam..
jest ale tylko 31% a powinno być minimum 66% 😔
Cała ta ciąża jest niezgodna ze sobą .. fasolka 2 tyg za mała od om beta pierwsza za duża o 2 tyg a teraz jeszcze ten znikomy przyrost.... Wczoraj niby serduszko było ale biło też wolno 128 ... Wyjechaliśmy własnie na wakacje ale ten urlop raczej nie będzie najszczęśliwszy...

Witam nowe mamusie, fajnie że jest nas coraz więcej 🥰

Moja radość niestety nie trwała długo.. rano powtórzyłam betę w czwartek 91766,3 a dziś 120521,1 😓 czyli przyrost marny...
Nie martw się, przy takich wartościach już się nie opiera na becie, tylko na USG. Ale rozumiem, sama się stresuję, trzymam kciuki żeby wszystko było u nas dobrze!! ✊✊

jest ale tylko 31% a powinno być minimum 66% 😔
Cała ta ciąża jest niezgodna ze sobą .. fasolka 2 tyg za mała od om beta pierwsza za duża o 2 tyg a teraz jeszcze ten znikomy przyrost.... Wczoraj niby serduszko było ale biło też wolno 128 ... Wyjechaliśmy własnie na wakacje ale ten urlop raczej nie będzie najszczęśliwszy...
Ja nie wiem czy na takim etapie te przyrosty sie powinno liczyc. Ja w poprzedniej ciazy mialam w jeden dzien 78 tys za piec dni 88 tys, pisalam do mojego lekarza przerazona a on mi odpisal ze wszystko jest ok i beta na tym etapie zwalnie. Mam prawie roczna corke z tej ciazy. Wiadomo ze nigdy nic nie wiadomo ale jak dla mnie ta beta jest ok

A jak u Was z cukrem? Ja w ostatniej ciąży miałam cukrzycę ciążowa. Zdecydowałam się już teraz przejść na dietę cukrzycowa, bo myśle że na bank w tej ciąży też będzie. Na czczo cukier miałam po ciąży 96, a norma bez ciąży do 99🥴 więc tak już dietka wjechała
Jestem w pierwszej ciąży, badań jeszcze nie miałam zleconych wiec nie wiem nic 🙈
Mam nadzieję, że nie wyjdzie powyżej normy 🙏🏻

reklama
Właśnie z tą cukrzyca to dziwnie jest, bo trzeba najpierw się nauczyć co możesz jeść .. po czym Ci nie skacze cukier. Ja np mogłam pomidory słodkie, a koleżanki pisały że odrazu wyrzuty miały cukru. Jedne mogły zjeść banana drugie nie i tak w kółko
Dokładnie, ja mogłam zjeść kromkę suchego chleba i duży skok.
Jeszcze gdzieś mam cały zapis pomiarów cukru, pamiętam że musiałam 2h po każdym posiłku mierzyć, palce miałam tak pokute że szok.

Do góry