reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Piersi bolą ale do przeżycia 😊 Mdłości brak, za to spadki energii w ciągu dnia i lekkie wzdęcia wieczorem :(
W sobotę i niedziele musiałam się położyć na drzemkę po południu gdzie nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało 😅 Ogólnie zawsze miałam problemy ze snem, zawsze musiałam polezec trochę nim zasnęłam a teraz śpię jak dziecko 😂 Nawet chrapanie męża w nocy mnie nie rusza 😂😂
O to to, ból piersi jest duży 🙈 zmęczenie też daje w kość 😅
Aj to całkiem się nie znam. To może faktycznie.

Zawsze dostawałam po skończonym 5 tygodniu więc myślę,że i teraz tak będzie.
A jak mąż zareaguje? Pewnie lepiej niż ja;) pewnie będzie się trochę martwił jak sobie poradzimy, ale będzie się cieszył napewno ;)
To tak jak u mnie, skończyłam 5tc i rura mdłości o poranku 🙈
Daj znać jak mu powiesz 🙂
Ja w dzień ogólnie czuje się nieźle. W nocy mam taką kluchę w gardle , że się duszę i teraz nie wiem co mogę na to wziąć , bo w ciąży nie wszystko można. Nad ranem trochę jak na kacu, piersi też pełniejsze i czasami takie dziwne uczucie jak przy karmieniu gdy pełne były🙈 ogólnie mam je pełniejsze o do tego każdej nocy od jakiegoś czasu mam dreszcze i nie mogę się dogrzać. Te dwa objawy właśnie sprawiły , że zrobiłam test.
Ja tak samo czuję się wyziębiona, ciągle jest mi zimno, chyba, że stoję na słońcu 🙈 w poprzedniej ciąży tak nie miałam i aż mi dziwnie 😅

reklama
Macie już wybranych swoich ginekologów do prowadzenia ciąży ? Ja szukam jakiegos dobrego , który pracuje w szpitalu. Boje się tego porodu , bo moje każde kolejne dziecko było pół kilo cięższe. Najmłodszy urodził się 4840g , naturalnie , ale po porodzie dostałam krwotoku. Nie wiem jaką by teraz podjęli decyzję jakby dziecko miało powyżej 5kg, dlatego będę szukać jakiegoś mądrego lekarza , któremu będę mogła zaufać. Zastanawiam się też , czy da się jakoś wpłynąć na wagę dziecka?

Macie już wybranych swoich ginekologów do prowadzenia ciąży ? Ja szukam jakiegos dobrego , który pracuje w szpitalu. Boje się tego porodu , bo moje każde kolejne dziecko było pół kilo cięższe. Najmłodszy urodził się 4840g , naturalnie , ale po porodzie dostałam krwotoku. Nie wiem jaką by teraz podjęli decyzję jakby dziecko miało powyżej 5kg, dlatego będę szukać jakiegoś mądrego lekarza , któremu będę mogła zaufać. Zastanawiam się też , czy da się jakoś wpłynąć na wagę dziecka?
Ja idę do tej, co poprzednio, ale ona nie pracuje w tym szpitalu, co chce rodzić. Moja córeczka ważyła 3350g, no teraz zobaczymy.
Myślę, że nie mamy wpływu na wagę dziecka, dodatkowo wystarczy, że lekarz machnie się w pomiarach, a przy porodzie okaże się całkowicie inaczej.
Może porozmawiaj o tym z lekarzem i może tym razem CC, żeby nie było takiego ryzyka 🤔

Hejka 🙂
Ja niestety od kilku dni mam ostry kaszel z flegmą i właśnie czekam w kolejce do rodzinnego. Próbowałam domowymi sposobami się wyleczyć ale nic to nie dało.
Z objawów to zmęczenie, czasem nudności, troszkę większe piersi i ciągnięcie w dole brzucha, ale ono raczej wynika z torbieli na jajniku.
Miłego dnia! 😊
PS. Walczyłam dzisiaj aby znów nie pójść na betę ale się powstrzymałam 🫠
Daj znać czy lekarz coś poradził. ;) Też się zastanawiałam nad beta , ale ja sobie, a tej ciąży chyba całkowicie odpuszczę. Tym bardziej, że najprawdopodobniej do końca tygodnia nie mam auta.

@nindziaa czekamy na wieści po wizycie ;)

Aj to całkiem się nie znam. To może faktycznie.

Zawsze dostawałam po skończonym 5 tygodniu więc myślę,że i teraz tak będzie.
A jak mąż zareaguje? Pewnie lepiej niż ja;) pewnie będzie się trochę martwił jak sobie poradzimy, ale będzie się cieszył napewno ;)
gdy progesteron będzie za niski to muszę brać duphaston .
Ale on 3 dni bardzo boli mnie brzuch i jajnik z którego była owulacja ale czekam nie nakręcam się będzie tak jak musi być, chociaż to czekanie tak się wydłuża 😅🙈

ja bym poczekała z badaniami .. po poprzedniej ciąży hormony mogą być jeszcze rozchwiane więc wynik nie będzie pewny.. poczekaj normalnie do 14dpo i zrób betę😊 wiem że początki zawsze są stresujące ale sprawdzanie co chwilę przyrostu jeszcze bardziej stresuje.. wiem co mówię bo przechodziłam to nie raz, nie dwa... 🤞✊✊✊ Tym razem musi się udać! Bądź cierpliwa
Tak poczekam do końca tygodnia to tylko 6 dni 😊 u mnie owulacja 16-18 dc mam dłuższe cykle chociaż po poronieniu może być inaczej ale myślę że jakby były hormon to test wyszedł by pozytywny 😊

Jak tam samopoczucie kobitki? U mnie 4 dzień porannych mdłości i właśnie zjadłam małą kromkę suchego chleba 😅
U mnie dziś 5+4 😊
U mnie zdecydowanie częściej wizyty z toalecie.. wiecznie siusiu mi się chce.. i kilka razy dziennie mam tak że "flaki mi się przewracają" jak podczas szybkiej jazdy z górki.. nigdy tak nie miałam..
Hej , ja jeszcze na szczęście żadnych mdłości nie mam , ale daje sobie jeszcze tydzień ;) mężowi dalej nie powiedziałam, bo nawet nie mieliśmy chwili, żeby pogadać na spokojnie. Trochę zaczyna mnie to dołować i zaczynam mieć coraz wątpliwości :( zaczyna to do mnie docierać..
Mnie też to wszystko przeraża analizuje ile zmian będzie trzeba zrobić.. samochód camper pokoje dzieci.. wszystko do zamiany..
Ps i mnie mąż zareagował lepiej niż ja..
Ja w dzień ogólnie czuje się nieźle. W nocy mam taką kluchę w gardle , że się duszę i teraz nie wiem co mogę na to wziąć , bo w ciąży nie wszystko można. Nad ranem trochę jak na kacu, piersi też pełniejsze i czasami takie dziwne uczucie jak przy karmieniu gdy pełne były🙈 ogólnie mam je pełniejsze o do tego każdej nocy od jakiegoś czasu mam dreszcze i nie mogę się dogrzać. Te dwa objawy właśnie sprawiły , że zrobiłam test.
Ja taka kluchę też mam ale to raczej z nerwów
Ja znów miałam 4 CC więc też się boje porodu..

gdy progesteron będzie za niski to muszę brać duphaston .
Ale on 3 dni bardzo boli mnie brzuch i jajnik z którego była owulacja ale czekam nie nakręcam się będzie tak jak musi być, chociaż to czekanie tak się wydłuża 😅🙈
To rozumiem, ale myślałam że to dopiero po pozytywnej becie lepiej zrobic progesteron.

Zarejestrowałam się na wizytę na 20 czerwca ;)

reklama
U mnie zdecydowanie częściej wizyty z toalecie.. wiecznie siusiu mi się chce.. i kilka razy dziennie mam tak że "flaki mi się przewracają" jak podczas szybkiej jazdy z górki.. nigdy tak nie miałam..

Mnie też to wszystko przeraża analizuje ile zmian będzie trzeba zrobić.. samochód camper pokoje dzieci.. wszystko do zamiany..
Ps i mnie mąż zareagował lepiej niż ja..

Ja taka kluchę też mam ale to raczej z nerwów

Ja znów miałam 4 CC więc też się boje porodu..
A jak reszta CC? Wszystko było ok? Mój ginekolog mówił że i jedna jego pacjentka 7 CC miała , bardzo się o nią bali , ale dała radę. Wszystko zależy od kobiety i od tego jak wcześniejsze CC wyglądały.

Do góry