reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Ufff nadrobiłam zaległości 😅
Chyba chciałabym dziewczynkę na początek, ale coś czuję, że to będzie chłopak. Ważne, żeby było zdrowe, a ta ciąża była nudna jak flaki z olejem 🙏 a samopoczucie u mnie dzisiaj słabe. Zgaga mnie obudziła w nocy i już nie mogłam zasnąć 🙁

W ogóle tak mi się teraz przypomniało, że przyszły rok jest przestępny i wypada ten nieszczęsny 29 luty 🙈😅 Chociaż mnie to raczej nie dotyczy ale jak byłam na wątku kreskowym to tam się śmiałam, że broń Boże bo tesciowa z lutego i rok przestępny a teraz jestem na lutowych mamusiach 🙈😅

Dziewczyny byłam na wizycie. Podobno bardzo wczesna ciąża, jest pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte, ale pola płodowego póki co brak 🤷🏻‍♀️ kolejna wizyta z usg 04.07. Zwariuje przez te ponad 2 tyg 😋 możliwe, że coś się przesunelo bo prawda jest taka, że ostatni okres przesunął mi się o 2 tyg i owulacja musiała być później. Ale jednak z tylu głowy to czekanie mocno stresuje 🙈

Dziewczyny, czy któraś z Was miała/ma bóle brzucha takie jak na okres? Kurczę w żadnej ciąży nie miałam, a teraz już 4 dzień i strasznie się boję że to dlatego, że okres jednak przyjdzie... Powinien być w niedzielę
Chyba dużo dziewczyna tak ma, od początku wątku ten temat się przewija

Najlepsze, że trafiałam na takich lekarzy w Luxmedzie, czyli opiece prywatnej ;) Teraz już się nigdzie nie będę tułać, tylko pójdę do lekarza na NFZ który mi prowadził ciążę z córką. Byłam też u niego teraz przy tej poronionej i jako jedyny od samego początku się mną zaopiekował. Ale zachciało mi się iść do "lepszego" w Luxmedzie, żeby mieć częściej USG, zmienił mi leki i wtedy prawdopodobnie serduszko przestało bić

Tak, ja też w LuxMedzie!

reklama
Dziewczyny a jak się czujecie dziś ? Ja dość dobrze mimo latania do łazienki w nocy 🤔 i bólu piersi
Ja okropnie, zastanawiam się czy większość moich dolegliwości nie nasila duphaston jednak, chociaż przed ciążą też już go brałam i czułam się dobrze. Ogólnie wstałam dziś z oczami podkrążonymi, napuchnięta na twarzy, mega zalana wodą 😫. Mimo tych nudności zrobiłam jogę, mam nadzieję, że przy regularnych ćwiczeniach może będzie trochę lepiej bo czuję się jak wieloryb już.

Do góry