reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Ufff nadrobiłam zaległości 😅
Chyba chciałabym dziewczynkę na początek, ale coś czuję, że to będzie chłopak. Ważne, żeby było zdrowe, a ta ciąża była nudna jak flaki z olejem 🙏 a samopoczucie u mnie dzisiaj słabe. Zgaga mnie obudziła w nocy i już nie mogłam zasnąć 🙁

W ogóle tak mi się teraz przypomniało, że przyszły rok jest przestępny i wypada ten nieszczęsny 29 luty 🙈😅 Chociaż mnie to raczej nie dotyczy ale jak byłam na wątku kreskowym to tam się śmiałam, że broń Boże bo tesciowa z lutego i rok przestępny a teraz jestem na lutowych mamusiach 🙈😅

Dziewczyny byłam na wizycie. Podobno bardzo wczesna ciąża, jest pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte, ale pola płodowego póki co brak 🤷🏻‍♀️ kolejna wizyta z usg 04.07. Zwariuje przez te ponad 2 tyg 😋 możliwe, że coś się przesunelo bo prawda jest taka, że ostatni okres przesunął mi się o 2 tyg i owulacja musiała być później. Ale jednak z tylu głowy to czekanie mocno stresuje 🙈

Dziewczyny, czy któraś z Was miała/ma bóle brzucha takie jak na okres? Kurczę w żadnej ciąży nie miałam, a teraz już 4 dzień i strasznie się boję że to dlatego, że okres jednak przyjdzie... Powinien być w niedzielę
Chyba dużo dziewczyna tak ma, od początku wątku ten temat się przewija

Najlepsze, że trafiałam na takich lekarzy w Luxmedzie, czyli opiece prywatnej ;) Teraz już się nigdzie nie będę tułać, tylko pójdę do lekarza na NFZ który mi prowadził ciążę z córką. Byłam też u niego teraz przy tej poronionej i jako jedyny od samego początku się mną zaopiekował. Ale zachciało mi się iść do "lepszego" w Luxmedzie, żeby mieć częściej USG, zmienił mi leki i wtedy prawdopodobnie serduszko przestało bić

Tak, ja też w LuxMedzie!

reklama
Dziewczyny a jak się czujecie dziś ? Ja dość dobrze mimo latania do łazienki w nocy 🤔 i bólu piersi
Ja okropnie, zastanawiam się czy większość moich dolegliwości nie nasila duphaston jednak, chociaż przed ciążą też już go brałam i czułam się dobrze. Ogólnie wstałam dziś z oczami podkrążonymi, napuchnięta na twarzy, mega zalana wodą 😫. Mimo tych nudności zrobiłam jogę, mam nadzieję, że przy regularnych ćwiczeniach może będzie trochę lepiej bo czuję się jak wieloryb już.

Do góry