reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Tzn ona mówiła, że te dwa tygodnie to żeby w ogóle zarodek zobaczyć … bo serduszko to jeszcze później chyba niż 6 tydz. Bliżej 9… sama już nie wiem. Ona w ogóle była zdziwiona, że ja przyszłam i nawet jak jej powiedziałam, że mam trombofilie i potrzebuje zastrzyków od pozytywnego testu to była zaskoczona.
Ogolnie byłam kiedyś i tej doktor i byłam mega zadowolona a teraz wyszłam od niej jakaś taka nie do końca :p

Znam to uczucie. Jak się idzie do lekarza to chciałoby się być zaopiekowanym. Zwłaszcza na początku ciąży, gdzie tyle myśli kłębi się w głowie. A niektórzy lekarze podchodzą do tematu zbyt sztampowo 🫤

W pierwszej ciąży poszłam do takiego co jak powiedziałam, że jestem w ciąży to on mi na to: " To się okaże." Wściekłam się strasznie 🤬 Chociaż minimum empatii by się przydało.

Ja wszędzie czytałam, ze 6 to gdzieś zarodek a koło 9 serduszko :p

U mnie według wieku z USG, bo nie znam daty ostatniej miesiączki w tygodniku 5+6 był mini zarodek 2,9mm z bijącym jeszcze wolno bo 95 serduszkiem ( jak to lekarz stwierdził serduszko właśnie świeżo powstało i się rozkręca). Tylko podobno mało, który lekarz potrafi wykryć serduszko w tak malutkim zarodki, sprzęt musi być bardzo dobry.

Dziewczyny a jak się czujecie dziś ? Ja dość dobrze mimo latania do łazienki w nocy 🤔 i bólu piersi

Dzisiaj obudziłam się i leżąc sobie stwierdziłam, że kurcze objawy mi minęły, piersi nie bolą, nie mdli.. Wstałam z łóżka i od razu poczułam uderzenie mdłości 🤭 to teraz dominujący objaw. I te ciśnienie na pęcherz, czasem mam wrażenie, że po tym ludzie mogą się domyślić bo ilość wizyt w toalecie jest nienormalna.

Bo do 9 to jest chyba taki max. kiedy serduszko się musi pojawić. Jak do 9 nie będzie to nici z dalszego rozwoju, tak mi się udaj przynajmniej. Ale u mnie w każdej ciąży w 6tyg już było
O kurczę to czekam jaj na szpilkach na wizytę w takim razie 🙈 bo jak pójdę to wg moich obliczeń będzie 8+0 już. Afirmuję bijące serduszko ❤️

reklama
Do góry