reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Tzn ona mówiła, że te dwa tygodnie to żeby w ogóle zarodek zobaczyć … bo serduszko to jeszcze później chyba niż 6 tydz. Bliżej 9… sama już nie wiem. Ona w ogóle była zdziwiona, że ja przyszłam i nawet jak jej powiedziałam, że mam trombofilie i potrzebuje zastrzyków od pozytywnego testu to była zaskoczona.
Ogolnie byłam kiedyś i tej doktor i byłam mega zadowolona a teraz wyszłam od niej jakaś taka nie do końca :p

Znam to uczucie. Jak się idzie do lekarza to chciałoby się być zaopiekowanym. Zwłaszcza na początku ciąży, gdzie tyle myśli kłębi się w głowie. A niektórzy lekarze podchodzą do tematu zbyt sztampowo 🫤

W pierwszej ciąży poszłam do takiego co jak powiedziałam, że jestem w ciąży to on mi na to: " To się okaże." Wściekłam się strasznie 🤬 Chociaż minimum empatii by się przydało.

Ja wszędzie czytałam, ze 6 to gdzieś zarodek a koło 9 serduszko :p

U mnie według wieku z USG, bo nie znam daty ostatniej miesiączki w tygodniku 5+6 był mini zarodek 2,9mm z bijącym jeszcze wolno bo 95 serduszkiem ( jak to lekarz stwierdził serduszko właśnie świeżo powstało i się rozkręca). Tylko podobno mało, który lekarz potrafi wykryć serduszko w tak malutkim zarodki, sprzęt musi być bardzo dobry.

Dziewczyny a jak się czujecie dziś ? Ja dość dobrze mimo latania do łazienki w nocy 🤔 i bólu piersi

Dzisiaj obudziłam się i leżąc sobie stwierdziłam, że kurcze objawy mi minęły, piersi nie bolą, nie mdli.. Wstałam z łóżka i od razu poczułam uderzenie mdłości 🤭 to teraz dominujący objaw. I te ciśnienie na pęcherz, czasem mam wrażenie, że po tym ludzie mogą się domyślić bo ilość wizyt w toalecie jest nienormalna.

Bo do 9 to jest chyba taki max. kiedy serduszko się musi pojawić. Jak do 9 nie będzie to nici z dalszego rozwoju, tak mi się udaj przynajmniej. Ale u mnie w każdej ciąży w 6tyg już było
O kurczę to czekam jaj na szpilkach na wizytę w takim razie 🙈 bo jak pójdę to wg moich obliczeń będzie 8+0 już. Afirmuję bijące serduszko ❤️

reklama
Do góry