reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Od razu zapytam, może Wy się orientujecie jak to jest. W lutym/marcu byłam miesiąc na zwolnieniu ciążowym. Na koniec marca poroniłam i byłam na macierzyńskim do 26 maja. Poszłam do pracy na 2 tygodnie i aktualnie znowu siedzę na zwolnieniu bo córka mi się rozchorowała. Czy mogę normalnie pójść na zwolnienie ciążowe znowu? 🤔🤔 Ze względu na stratę mój lekarz na pewno będzie chciał mnie na nie wysłać, ale boję się że okres zasiłkowy mi się nie zresetował
Nie wiem jak jest teraz ale ja mam podobne przeżycia 2 poronienia i jedna ciąża pozamaciczna.. i po każdym takim wydarzeniu byłam na L4 po 2 tyg, a po operacji po pozamacicznej miesiąc.. i jak się udało to też od razu na L4 poszłam i nie było problemu działo się to w przeciągu roku
No właśnie ja czytam forum i jestem przerażona, ile kobiet jest po takich różnych przykrych przejściach 🙁 To moja pierwsza ciąża, nie mam za sobą „zaplecza” i czytając to wszystko strasznie się boję 😔 Już tak bardzo się nie mogę doczekać tej wizyty a to dopiero za 2 tyg.
Nie stresuj się !! Cienie nie musi to spotkać.. zresztą ma ciążę biocheniczna jesteśmy już za daleko na pozamaciczna też.. puste jako też ci nie grozi więc ryzyko jest już coraz mniejsze..🥰

Ja mam dzisiaj wizytę i jest obecnie 4+5 lub 2 dalej. Zobaczymy co tam będzie widać. Trochę się stresuje.
To czekamy na dobre wieści 🥰
No to też będziesz mieć mieć oparcie w najstarszym 😊 ja przynajmniej tak się łudzę 🤣
Ja mam dzieci w podobnym wieku syn 12 córka 6 i 3😅 teraz mąż liczy na syna a ja chyba hm wolała kolejna dziewczynkę 😅
A wy macie preferencję?

Nie wiem jak jest teraz ale ja mam podobne przeżycia 2 poronienia i jedna ciąża pozamaciczna.. i po każdym takim wydarzeniu byłam na L4 po 2 tyg, a po operacji po pozamacicznej miesiąc.. i jak się udało to też od razu na L4 poszłam i nie było problemu działo się to w przeciągu roku

Nie stresuj się !! Cienie nie musi to spotkać.. zresztą ma ciążę biocheniczna jesteśmy już za daleko na pozamaciczna też.. puste jako też ci nie grozi więc ryzyko jest już coraz mniejsze..🥰
Byłam na wizycie 5 czerwca i pecherzyk był w macicy. Ale nie było nic innego prócz tej kropki, dlatego tym się stresuje aby tylko on tam był i żeby serduszko biło 🥺

witamy! Jej ile dziewczyn tu za zła przeszłość 🙈 a mi się wydawało że to tylko ja jestem pechowa... Teraz już musi być dobrze! Luty będzie nasz😅
Mnie też dopiero przebywanie na tym forum uświadomiło jak bardzo ciąża potrafi wcale nie być taka łatwa i naturalna jakby się to mogło wydawać 🙈 jest to strasznie przykre i przygnębiające 🥲 Dlatego trzymam tutaj za nas wszystkie mocno kciuki! ❤️

Cześć :) Witam się po cichutku. Mam już dwójkę dzieci i od dłuższego czasu staramy się z mężem o trzeciego bobasa. Jestem po ciąży pozamacicznej (sierpień zeszłego roku) i poronieniu w 7tc (marzec tego roku-serduszko przestało bić). Jestem 2 dni przed @, ale od kilku dni czuję się "dziwnie znajomo". Boli i ciągnie mnie brzuch, więc wczoraj postanowiłam zrobić test. Wyszedł bladzioszek, więc powtórzyłam dzisiaj bo nie mogłam w to uwierzyć i na szczęście nic się od wczoraj nie zmieniło :) Jeśli wszystko się uda, to termin będę miała na mniej więcej 27 lutego.

Trzymam kciuki za wszystkie i proszę, trzymajcie kciuki żeby i mi tym razem się udało! 🥰🥰🥰🥰
Witam się i ja… mamy więc ciążę w tym samym wieku choć nie wiem az tak dokładnie kiedy była owulcja. Około 2 tyg temu. Też zrobiłam dwa testy i są jak Twoje.
Na pokładzie 9 mies córeczka.
Odczuwam stres czy poradzimy sobie…
No i jeszcze nie robilam
Bhcg. Za nami 5 lat walki o ciaze (4 procedury ivf), po nich ciaza naturalna i coreczka.
Teraz znowu niespodzianka. Modle sie oby wszystko bylo ok…

Trzymam kciuki za mamusie !!❤️

reklama
Do góry