reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Cześć , mogłabym dołączyć ? ;) Jestem mamą trzech chłopaków w wieku 7,4 i 2 lata. Nie planowaliśmy już kolejnych dzieci, znaczy ja, bo mąż wciąż coś przybąkuje o kolejnym 😏 w dni płodne raczej uważaliśmy, zresztą ja przed każdą ciąża musiałam swoją prolaktynę zbijać, a tu taka niespodzianka, wczoraj na teście dwie kreski😳 Pierwszy test w sumie robiłam w czwartek , ale tam 2 kreski zobaczyłam jakos po 20 min więc stwierdziłam, że nie ważny. Mąż jeszcze nie wie co nabroił 😃
Podczytałam już Wąs troszkę ,
@avia, bardzo mi przykro 😟 wierzę , że wkrótce będziesz mogła się cieszyć zdrową ciąża ❤️
PCOSka, trzymam kciuki! Znam dziewczyny, które plamiły, a nawet krwawiły , żywa krwią , a ciąża była zdrowa i urodziły zdrowe dzieci 😊
Bafinka, cieszę się, że nie jestem tu dama z taką gromadką 😉

Witaj🥰 uf jak to dobrze że nie jestem sama z taką gromadką.. ja czekam do 7 TC na wizytę bi do zapłodnienia doszło ok 20dc więc ciąża jest młodsza niż powinna być.. nie chce się stresować że serduszka nie będzie... A 7/8 już powinno być..

reklama
Cześć 😊
Nieśmiało do Was dołączam i mam nadzieję, że zostanę tutaj do lutego 🙏
W czwartek, w dniu spodziewanej miesiączki (mniej więcej, gdyż często mam nieregularne cykle), zrobiłam test ciążowy i wyszła ledwo dostrzegalna druga kreseczka. Pobiegłam na betę i okazało się, że rzeczywiście coś w brzuszku rośnie. Wczoraj byłam kontrolnie sprawdzić przyrost i na razie wszystko wydaje się być ok.
01.06 - 13,40
03.06 - 39,40
To jest moja trzecia ciąża, dwie wcześniejsze poroniłam 😓😓😓
Z badań wyszło, że mam mutację MTHFR i PAI. We wcześniejszej ciąży brałam foliany i akrad, teraz dodatkowo mam brać heparynę, ale lekarza mam dopiero 14.06. Dodatkowo przyjmuję euthyrox, gdyż mam hashimoto.
Chciałabym się nie martwić i nie stresować, ale dopóki nie minie 12 tydzień to chyba mi się nie uda. Poprzednie ciąże obumarły w 6 i 8 tyg.
Trzymam kciuki za nas wszystkie ❤️

Cześć 😊
W czwartek, w dniu spodziewanej miesiączki (mniej więcej, gdyż często mam nieregularne cykle), zrobiłam test ciążowy i wyszła ledwo dostrzegalna druga kreseczka. Pobiegłam na betę i okazało się, że rzeczywiście coś w brzuszku rośnie. Wczoraj byłam kontrolnie sprawdzić przyrost i na razie wszystko wydaje się być ok.
01.06 - 13,40
03.06 - 39,40
Z badań wyszło, że mam mutację MTHFR i PAI. We wcześniejszej ciąży brałam foliany i akrad, teraz dodatkowo mam brać heparynę, ale lekarza mam dopiero 14.06. Dodatkowo przyjmuję euthyrox, gdyż mam hashimoto.
Chciałabym się nie martwić i nie stresować, ale dopóki nie minie 12 tydzień to chyba mi się nie uda. Poprzednie ciąże obumarły w 6 i 8 tyg.
Witam życzę spokojnych i szczęśliwych 9 miesiący🥰

Witam dziewczyny! Super, że nasze grono się powiększa 🥰
Możecie podawać tp oraz terminy wizyt to będę uzupełniać kalendarz na pierwszej stronie ❤️

Cześć 😊
01.06 - 13,40
03.06 - 39,40
gratulacje ❤️ życzę nudnej ciąży i trzymam kciuki żebyś w lutym tuliła swojego pięknego, zdrowego, różowego bobaska 🤞🤞🤞😍😍😍
(Kwietniowa mama 2023 😉)

Hej

Nieśmiało się przywitam ☺️ Mama Olka (04.2022)
Ostatnia miesiączka 26.04
Cykle w miarę regularne, choć jeszcze nie w 100 %,ponieważ wciąż karmię piersią.

W kwietniu przeszłam ciążę biochemiczną dlatego teraz ciężko mi się cieszyć na 100%. Wiem, że cb to niewielki "problem" w porównaniu z niektórymi historiami dziewczyn z forum. Jednak strach z tyłu głowy już pozostał..
27.05 beta 61
30.05 beta 351,próg 33
01.06 beta 816

Dziś 5+3

Wizyta 12.06 i już nie mogę się doczekać..
Objawów poza zmęczeniem i sennością brak 😁

Hej dziewczyny ja na razie sobie przycupne ale czekam na testowanie .
11-22.05 poronienie samoistne .
25.05 kontrola wszystko okej środek cyklu zielone światło na starania kolejnego dnia bol jajnika czyli jakby owulacja.
Kolejna ciąża była by na luty Kaja 15 msc z 22.02.2022 .

Pytanie myślicie ze w poniedziałek będzie dobry moment na progesteron będzie 9-10 dpo :) ?
Mam nadzieje ze beta mi spadła po poronieniu 8.05 była koło 6800 ale na pewno spadała.

reklama
Hej dziewczyny ja na razie sobie przycupne ale czekam na testowanie .
11-22.05 poronienie samoistne .
25.05 kontrola wszystko okej środek cyklu zielone światło na starania kolejnego dnia bol jajnika czyli jakby owulacja.
Kolejna ciąża była by na luty Kaja 15 msc z 22.02.2022 .

Pytanie myślicie ze w poniedziałek będzie dobry moment na progesteron będzie 9-10 dpo :) ?
Mam nadzieje ze beta mi spadła po poronieniu 8.05 była koło 6800 ale na pewno spadała.
ja bym poczekała z badaniami .. po poprzedniej ciąży hormony mogą być jeszcze rozchwiane więc wynik nie będzie pewny.. poczekaj normalnie do 14dpo i zrób betę😊 wiem że początki zawsze są stresujące ale sprawdzanie co chwilę przyrostu jeszcze bardziej stresuje.. wiem co mówię bo przechodziłam to nie raz, nie dwa... 🤞✊✊✊ Tym razem musi się udać! Bądź cierpliwa

Do góry