reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Hej dziewczyny ja na razie sobie przycupne ale czekam na testowanie .
11-22.05 poronienie samoistne .
25.05 kontrola wszystko okej środek cyklu zielone światło na starania kolejnego dnia bol jajnika czyli jakby owulacja.
Kolejna ciąża była by na luty Kaja 15 msc z 22.02.2022 .

Pytanie myślicie ze w poniedziałek będzie dobry moment na progesteron będzie 9-10 dpo :) ?
Mam nadzieje ze beta mi spadła po poronieniu 8.05 była koło 6800 ale na pewno spadała.
Hej :) chyba nie ma sensu robić progesteronu. Co byś chciała się z niego dowiedziec ? Trzymam mocno kciuki !

reklama
Jak tam samopoczucie kobitki? U mnie 4 dzień porannych mdłości i właśnie zjadłam małą kromkę suchego chleba 😅
U mnie dziś 5+4 😊

Hej , ja jeszcze na szczęście żadnych mdłości nie mam , ale daje sobie jeszcze tydzień ;) mężowi dalej nie powiedziałam, bo nawet nie mieliśmy chwili, żeby pogadać na spokojnie. Trochę zaczyna mnie to dołować i zaczynam mieć coraz wątpliwości :( zaczyna to do mnie docierać..

Hej , ja jeszcze na szczęście żadnych mdłości nie mam , ale daje sobie jeszcze tydzień ;) mężowi dalej nie powiedziałam, bo nawet nie mieliśmy chwili, żeby pogadać na spokojnie. Trochę zaczyna mnie to dołować i zaczynam mieć coraz wątpliwości :( zaczyna to do mnie docierać..
Tylko cieszyć się brakiem mdłości 😊
Będziesz musiała mu powiedzieć, jak myślisz jak zareaguje?

Jak tam samopoczucie kobitki? U mnie 4 dzień porannych mdłości i właśnie zjadłam małą kromkę suchego chleba 😅
U mnie dziś 5+4 😊
Piersi bolą ale do przeżycia 😊 Mdłości brak, za to spadki energii w ciągu dnia i lekkie wzdęcia wieczorem :(
W sobotę i niedziele musiałam się położyć na drzemkę po południu gdzie nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało 😅 Ogólnie zawsze miałam problemy ze snem, zawsze musiałam polezec trochę nim zasnęłam a teraz śpię jak dziecko 😂 Nawet chrapanie męża w nocy mnie nie rusza 😂😂

bo ciążę donoszona brałam duphaston i tą też co poroniłam. Brzuch mnie boli od 7dpo.
Aj to całkiem się nie znam. To może faktycznie.
Tylko cieszyć się brakiem mdłości 😊
Będziesz musiała mu powiedzieć, jak myślisz jak zareaguje?
Zawsze dostawałam po skończonym 5 tygodniu więc myślę,że i teraz tak będzie.
A jak mąż zareaguje? Pewnie lepiej niż ja;) pewnie będzie się trochę martwił jak sobie poradzimy, ale będzie się cieszył napewno ;)

Ja w dzień ogólnie czuje się nieźle. W nocy mam taką kluchę w gardle , że się duszę i teraz nie wiem co mogę na to wziąć , bo w ciąży nie wszystko można. Nad ranem trochę jak na kacu, piersi też pełniejsze i czasami takie dziwne uczucie jak przy karmieniu gdy pełne były🙈 ogólnie mam je pełniejsze o do tego każdej nocy od jakiegoś czasu mam dreszcze i nie mogę się dogrzać. Te dwa objawy właśnie sprawiły , że zrobiłam test.

reklama
Hejka 🙂
Ja niestety od kilku dni mam ostry kaszel z flegmą i właśnie czekam w kolejce do rodzinnego. Próbowałam domowymi sposobami się wyleczyć ale nic to nie dało.
Z objawów to zmęczenie, czasem nudności, troszkę większe piersi i ciągnięcie w dole brzucha, ale ono raczej wynika z torbieli na jajniku.
Miłego dnia! 😊
PS. Walczyłam dzisiaj aby znów nie pójść na betę ale się powstrzymałam 🫠

Do góry