Dolcefarniente
Początkująca w BB
Cześć dziewczyny, jestem po drugiej wizycie, dziś udało się zobaczyć kropeczkę w pęcherzyku , według usg wychodzi na 5+6, crl 2mm. Teraz 2 tyg oczekiwania na kolejną wizytę.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W poprzedniej ciazy brałam prenatal, teraz kupiłam Pueria uno... a teraz ginekolog zalecał femibion.Dziewczyny jakie leki przyjmujecie? Ja brałam dotychczas mama dha, ale dziś byłam u gina podpytać i on zalecił prenatal
Wtrącę się.Dziewczyny , a tak z ciekawości bo to moja pierwsza ciąża, do kiedy trwają takie bóle niby na miesiączkę, trochę krzyż, nie za mocno, zdaję sobie sprawę, że wszystko się przygotowuje i to fizjologia , ale ciekawi mnie to do kiedy to trwa ?
Ja w pierwszej ciąży brałam pregna start. Teraz pueria duo bo dalej kp. Pan tabletka ma fajny ranking suplementów i witamin dla kobiet w ciąży. Jest też pueria uno dla 1 trymestruDziewczyny jakie leki przyjmujecie? Ja brałam dotychczas mama dha, ale dziś byłam u gina podpytać i on zalecił prenatal
Dzięki za odpowiedźWtrącę się.
Do 20tc regularnie, po 20 tc raz na dwa tygodnie 2-3 dni mam takie bóle, a zaraz potem brzuch jest większy
u mnie jakoś szybko ustąpiło, po 14 tyg. chyba, w 17+2 poczułam pierwsze kopniaczki, za to w 20 tyg. Zaczął mi się "stawiać" brzuch, czyli tak spinać się cały np na 3-6 sekund i puszczał, miałam tak do końca ciążyDziewczyny , a tak z ciekawości bo to moja pierwsza ciąża, do kiedy trwają takie bóle niby na miesiączkę, trochę krzyż, nie za mocno, zdaję sobie sprawę, że wszystko się przygotowuje i to fizjologia , ale ciekawi mnie to do kiedy to trwa ?
Jutro 5+0 hihiNie wiem ale też mam takie pobolewania, lekarz powiedział, żeby się nie martwić. a który tydzien u ciebie?
U mnie 4+5 dzisJutro 5+0 hihi
Ja nie mam dzieci , jestem po poronieniu w 10tc , ale wtedy nie zauważałam różnicy w brzuszku.Dziewczyny które są w 8tc czy zaokrągla się wam już lekko brzuszek? Jak tak to napiszcie czy to wasza pierwsza czy kolejna ciąża