Zapowiada się bardzo interesujący dzień!!!I ja też w ten sam dzień wizyta
reklama
Ja tak samo, też wizytuje 03.07 , oby to był dobry dzień dla nas wszystkichZapowiada się bardzo interesujący dzień!!!
Roksiemi
Fanka BB :)
Przy becie 1000 widac dopiero coś na usg Trzymamy kciukiBylam u gina i narazie nic nie widać w macicy jest w jajowodzie jeszcze... , ale niby endometrium grube..mam przyjść we wtorek a w poniedziałek powtórzyć betę i sprawdzić przyrost proszę trzymajcie kciuki, aby wszystko było dobrze
Przy becie 142 jak pisałaś nic nie będzie jeszcze widać gdzieś koło 1000 coś zaczyna być widoczne , a około 10000 serduszko , spokojnie ♡Bylam u gina i narazie nic nie widać w macicy jest w jajowodzie jeszcze... , ale niby endometrium grube..mam przyjść we wtorek a w poniedziałek powtórzyć betę i sprawdzić przyrost proszę trzymajcie kciuki, aby wszystko było dobrze
xmajloxx
Zaangażowana w BB
TakDziś miałaś betę 142?
xmajloxx
Zaangażowana w BB
No nie wiem mi powiedział gin, że ciałko żółte w jajowodzie jest narazie nie daje progesteronu bo jak nie przejdzie do macicy to jest ryzyko że będzie rosło w jajowodzie....Przy becie 142 jak pisałaś nic nie będzie jeszcze widać gdzieś koło 1000 coś zaczyna być widoczne , a około 10000 serduszko , spokojnie ♡
xmajloxx
Zaangażowana w BB
I powiedział że jak we wtorek przyjdę a beta urośnie to powinno być już coś widać.No nie wiem mi powiedział gin, że ciałko żółte w jajowodzie jest narazie nie daje progesteronu bo jak nie przejdzie do macicy to jest ryzyko że będzie rosło w jajowodzie....
Trochę dziwne to wszystko....No nie wiem mi powiedział gin, że ciałko żółte w jajowodzie jest narazie nie daje progesteronu bo jak nie przejdzie do macicy to jest ryzyko że będzie rosło w jajowodzie....
Nie jestem specjalistą ale tak na mój rozum :
Beta rośnie gdy zarodek się zagnieździ (wtedy już się nie przesuwa).
Jeśli widziała w jajowodzie to nie jest ciekawie.
Z drugiej strony przy tak małej becie nie wiem czy widziała cokolwiek.
olka11135
Czy tylko ja nigdy nie robiłam bety? Boże jak dobrze, ze nie przyszło mi to do głowy bo następna rzeczą bym się stresowała
Gdybym nie zrobiła bety, już bym tu nie pisała - bo ciąża pozamaciczna rozerwałaby mi jajowód.
Jedynym markerem była źle rosnąca beta i niski progesteron. W macicy miałam pseudo pęcherzyk.
reklama
olka11135
No nie wiem mi powiedział gin, że ciałko żółte w jajowodzie jest narazie nie daje progesteronu bo jak nie przejdzie do macicy to jest ryzyko że będzie rosło w jajowodzie....
Ciałko żółte jest w jajniku - odpowiada za wzrost progesteronu. Pojawia się po każdej owulacji - nawet tej po której nie ma ciąży.
Pęcherzyk w macicy widać od bety 1000, bijące serduszko powyżej 10 tys. - lekarz nie miał prawa nic zobaczyć.
Beta rośnie po zagnieżdżeniu (implantacji), nie ma możliwości abyś miała betę ponad 140 i była przez implantacją.
Przy ciąży pozamacicznej czasem widać ją szybciej np. właśnie w jajowodzie niż przy becie 1000 (u mnie np. znaleziona przy becie ok 400).
Ogólnie na tak wczesnym etapie nie martw się, ale koniecznie zmień lekarza od USG.