reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2025

reklama
Bylam u gina i narazie nic nie widać w macicy 😒 jest w jajowodzie jeszcze... , ale niby endometrium grube..mam przyjść we wtorek a w poniedziałek powtórzyć betę i sprawdzić przyrost 😪😪 proszę trzymajcie kciuki, aby wszystko było dobrze 😒😒
Przy becie 142 jak pisałaś nic nie będzie jeszcze widać:o gdzieś koło 1000 coś zaczyna być widoczne , a około 10000 serduszko , spokojnie ♡

Przy becie 142 jak pisałaś nic nie będzie jeszcze widać:o gdzieś koło 1000 coś zaczyna być widoczne , a około 10000 serduszko , spokojnie ♡
No nie wiem mi powiedział gin, że ciałko żółte w jajowodzie jest narazie nie daje progesteronu bo jak nie przejdzie do macicy to jest ryzyko że będzie rosło w jajowodzie....

No nie wiem mi powiedział gin, że ciałko żółte w jajowodzie jest narazie nie daje progesteronu bo jak nie przejdzie do macicy to jest ryzyko że będzie rosło w jajowodzie....
I powiedział że jak we wtorek przyjdę a beta urośnie to powinno być już coś widać.

Trochę dziwne to wszystko....
Nie jestem specjalistą ale tak na mój rozum :
Beta rośnie gdy zarodek się zagnieździ (wtedy już się nie przesuwa).
Jeśli widziała w jajowodzie to nie jest ciekawie.
Z drugiej strony przy tak małej becie nie wiem czy widziała cokolwiek.
🤔🤔

Czy tylko ja nigdy nie robiłam bety?😳🙈 Boże jak dobrze, ze nie przyszło mi to do głowy bo następna rzeczą bym się stresowała 🙈

Gdybym nie zrobiła bety, już bym tu nie pisała - bo ciąża pozamaciczna rozerwałaby mi jajowód.
Jedynym markerem była źle rosnąca beta i niski progesteron. W macicy miałam pseudo pęcherzyk.

reklama

Ciałko żółte jest w jajniku - odpowiada za wzrost progesteronu. Pojawia się po każdej owulacji - nawet tej po której nie ma ciąży.
Pęcherzyk w macicy widać od bety 1000, bijące serduszko powyżej 10 tys. - lekarz nie miał prawa nic zobaczyć.

Beta rośnie po zagnieżdżeniu (implantacji), nie ma możliwości abyś miała betę ponad 140 i była przez implantacją.

Przy ciąży pozamacicznej czasem widać ją szybciej np. właśnie w jajowodzie niż przy becie 1000 (u mnie np. znaleziona przy becie ok 400).

Ogólnie na tak wczesnym etapie nie martw się, ale koniecznie zmień lekarza od USG.

Do góry