reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

Ja mając peak owulacje miałam po 4 dniach więc albo monitoring albo mieć nadzieję.
Mam syna z 1 sexu w cyklu i to 3 sni po okresie. Musiałam mieć od razu owulacje bo przed okresem wiedziałam o ciąży.
A teraz ewentualnie biochem.
W 14 dniu cyklu robię zastrzyk od 16 duphaston i zobaczymy na efekty.
Ja się nie nastawiam,mnie boli rozczarowanie

reklama
Niech już zostanie i ciemnieje z dnia na dzień coraz bardziej ❤️ nie mogę się doczekać swojego testowania ale nie mam dużych nadziei,jakoś boję się już ich mieć po takim czasie gdzie ta nadzieja tylko dawała mi kopa w dupe 😒 robisz zdjęcia codziennie testów ? I od kiedy zaczęłaś testować ? Ja nie mam pojęcia kiedy zrobić pierwszy test boję się jakoś 😜.. teraz jestem 7 dni po zastrzyku Ovi i 5 dni po inseminacji
Jako, że to pierwszy raz miałam Ovi, to zaczęłam testować wcześnie (już od 3dpz), bo chciałam wiedzieć jak to będzie u mnie postępować. I też stwierdziłam, że testując codziennie, będę miała w razie czego więcej czasu na oswojenie się z tym, że kreska zniknęła i się już nie pojawi.
Tak, te do 10dpz wrzucałam sobie w Premom 🙂 I robiłam je w miarę równe doby od zastrzyku, więc wieczorem. A od wczoraj zaczęłam testować też rano, normalnie po nocy, ale nie da się uchwycić tych cieni na zdjęciu.
Generalnie ja też boję się nawet mieć nadzieję… 😔

Nie ma co się aż tak sugerować,prawda jest taka że co cykl to może być inaczej i każdy organizm kobiety też inaczej działa,także nic straconego,najbezpieczniej to współżyć cały miesiąc co 2-3 dni to wiesz że nie pominiesz tego najważniejszego dnia 😜
Niby wiadomo, że tak najlepiej, ale są pary, które z różnych powodów nie mają takiej możliwości. I dlatego to jest czasem takie frustrujące, że nie wiadomo czy się trafiło, czy nie 🤷🏻‍♀️

Ja mając peak owulacje miałam po 4 dniach więc albo monitoring albo mieć nadzieję.
Mam syna z 1 sexu w cyklu i to 3 sni po okresie. Musiałam mieć od razu owulacje bo przed okresem wiedziałam o ciąży.
A teraz ewentualnie biochem.
W 14 dniu cyklu robię zastrzyk od 16 duphaston i zobaczymy na efekty.
Ja się nie nastawiam,mnie boli rozczarowanie
A który teraz masz dzień cyklu?

Jako, że to pierwszy raz miałam Ovi, to zaczęłam testować wcześnie (już od 3dpz), bo chciałam wiedzieć jak to będzie u mnie postępować. I też stwierdziłam, że testując codziennie, będę miała w razie czego więcej czasu na oswojenie się z tym, że kreska zniknęła i się już nie pojawi.
Tak, te do 10dpz wrzucałam sobie w Premom 🙂 I robiłam je w miarę równe doby od zastrzyku, więc wieczorem. A od wczoraj zaczęłam testować też rano, normalnie po nocy, ale nie da się uchwycić tych cieni na zdjęciu.

Tak samo pierwszy raz w życiu miałam Ovi tylko że u mnie jest tak że wole nie testować bo wiem że o wiele bardziej będzie mnie bolało kiedy będę widzieć te kreski i się nakręcać a później zobaczę biel.. ale co psychika to inna ja często świruje z tym testowaniem i jak już zacznę to do samego okresu po 3 razy potrafię testować i wiem że nie robi mi to dobrze na głowę dlatego już skończyłam to robić… ale wiem że dużo dziewczyn ma tak jak ty czyli na odwrót że je te testowanie uspokaja i przygotowuje psychiczne

Niby wiadomo, że tak najlepiej, ale są pary, które z różnych powodów nie mają takiej możliwości. I dlatego to jest czasem takie frustrujące, że nie wiadomo czy się trafiło, czy nie 🤷🏻‍♀️
Wiadomo,jak nie na możliwości to jest słabo..gdyby długo się nie udawało to poszła bym w monitoring a gdyby były to początki starań to testy owu.

Tak samo pierwszy raz w życiu miałam Ovi tylko że u mnie jest tak że wole nie testować bo wiem że o wiele bardziej będzie mnie bolało kiedy będę widzieć te kreski i się nakręcać a później zobaczę biel.. ale co psychika to inna ja często świruje z tym testowaniem i jak już zacznę to do samego okresu po 3 razy potrafię testować i wiem że nie robi mi to dobrze na głowę dlatego już skończyłam to robić… ale wiem że dużo dziewczyn ma tak jak ty czyli na odwrót że je te testowanie uspokaja i przygotowuje psychiczne
W ulotce jest napisane, że nawet 10 dni po zastrzyku wynik może być fałszywy, ale gdybym sama nie testowała od początku, to pewnie 10dpo bym zaczęła (czyli ok. 12dpz).

Dziewczyny w alab jest teraz promocja :)

Załączniki

• Screenshot_2025-02-13-14-15-29-281_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-02-13-14-15-29-281_com.android.chrome-edit.jpg
    43,7 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Do góry