reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

Dajecie mi nadzieję z tą suszą w ciąży ♥️ W pierwszej mnie zalewało, więc też szybko ją wyłapałam, a teraz wysuszyło mnie jak nigdy, gdzie zwykle już dawno w normalnym cyklu musiałabym biegać z wkładką.
Od przedwczoraj doszła mi jeszcze niechęć do jedzenia. Normalnie mam bardzo przyspieszone trawienie i muszę sporo jeść w ciągu dnia, żeby utrzymać się na nogach, a tu nagle przez cały dzień zjadam łącznie mniej niż na obiad i czuję się wypchana. Zobaczymy co z tego wyniknie na weekendowym testowaniu.

Ale wiesz, że jeśli są objawy ciążowe to test wyjdzie już teraz? I nie musisz czekać aż do weekendu? 😊

reklama
Ale wiesz, że jeśli są objawy ciążowe to test wyjdzie już teraz? I nie musisz czekać aż do weekendu? 😊
Niby wiem, ale dalej mam w głowie, ile czasu staraliśmy się o młodą i nie chcę przedwcześnie robić sobie aż takiej nadziei. Poza tym kosmos daje mi wyraźne znaki: w piątek zrobiłam test i trafił mi się wadliwy, bo nawet kreska testowa się nie pokazała 😂 Więc myślę, że grzecznie poczekam jeszcze te kilka dni, bo z moim szczęściem może się jeszcze skoczyć na wrednej 🐒 😉

Niby wiem, ale dalej mam w głowie, ile czasu staraliśmy się o młodą i nie chcę przedwcześnie robić sobie aż takiej nadziei. Poza tym kosmos daje mi wyraźne znaki: w piątek zrobiłam test i trafił mi się wadliwy, bo nawet kreska testowa się nie pokazała 😂 Więc myślę, że grzecznie poczekam jeszcze te kilka dni, bo z moim szczęściem może się jeszcze skoczyć na wrednej 🐒 😉

Zrobienie teraz testu nie zmieni nic.
Albo jesteś w ciąży albo nie.
Oczywiście możesz teraz nie być a być 12dpo bo to nadal moment na implantacje.

A skoro twierdzisz, że są objawy 🤷‍♀️ to przecież test wyjdzie pozytywny

Wczoraj wymiotowałam i czułam się jakbym miała kaca, no i ciągłe bóle brzucha jak na okres.

Dzisiaj 13dpo, rano zrobiłam test.
Od razu poleciałam na betę.
Niby się cieszę, ale po dwóch stratach na razie jestem sceptyczna.
Zobaczymy.

Załączniki

• IMG_20250211_103056.jpg
    IMG_20250211_103056.jpg
    337,4 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Ja pamiętam jak byłam w ciąży 15 lat temu i nie ukrywam nie była to ciąża planowana to wszystkie objawy wskazywały na okres który ma nadejść a okazało się ciąża także nasza głowa płata figle
Bo generalnie objawy ciąży i okresu są takie same 😆 mnie co miesiąc strasznie bolą piersi,nawet zdarza się nieraz że wymiotuje 🤣 więc chyba dla mnie jedynym objawem ciąży będzie pozytywny test ciążowy 🤣🤣

Do góry