reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

reklama
U mnie dzisiaj już mocniejsza kreska więc udało się.
Najlepsze że dzisiaj mam skan brzucha po zasniadzie i nie wiem czy mówić im o teście czy nie.

Załączniki

• PXL_20250211_093828950.MP~2.jpg
    PXL_20250211_093828950.MP~2.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 96
A nie musiałaś mieć jakiejś dłuższej przerwy po między ciążami?
Nie. Dostałam zielone światło po 4 miesiącach ze szpitala onkologicznego. Gdyby beta nie spadla do 6 miesiący musiałabym miec chemioterapię i odczk AC około 2 lat a że moja beta spadła w 4 miesiące nie ma przeciwwskazań. Skan dzisiaj mam bo poprosiłam o niego by poprostu sprawdzić bo myślałam że nie znajdę szybko w ciążę a tu niespodzianka za 2cyklem.

Nie. Dostałam zielone światło po 4 miesiącach ze szpitala onkologicznego. Gdyby beta nie spadla do 6 miesiący musiałabym miec chemioterapię i odczk AC około 2 lat a że moja beta spadła w 4 miesiące nie ma przeciwwskazań. Skan dzisiaj mam bo poprosiłam o niego by poprostu sprawdzić bo myślałam że nie znajdę szybko w ciążę a tu niespodzianka za 2cyklem.

A miałaś jakieś problemy z zajściem w poprzedniej ciążę?

A miałaś jakieś problemy z zajściem w poprzedniej ciążę?
Nigdy problemów nie miałam. Pierwsze 2 ciążę zdrowe odrazu w pierwszych cyklach. Kolejna ciąża w sierpniu 2023 po 3 cyklach ale podroniona w 5 t.
4 ciąża po 2 cyklach serduszko zatrzymało się w11tyg i okazał się zaśniad częściowy. Czułam że coś jest nie tak bo test 4 dni przed miesiączką wyszedł bardzo pozytywny tzn kreski były grube . Mając betę 5000 w 7 tyg lekarz w PL akurat byłam widział ciało ale nie zarodek ale powiedział żeby poczekać tyg
Widzialam że coś jest nie tak bo mój brzuch zaczął rosnąć bardzo w 12 tyg wyglądałam jak w 6 miesiącu.
(Maj 24)Miałam łyżeczkowanie pod znieczuleniem ogólnym. W czerwcu po wynikach histo zaśniad częściowy i odrazu rejestracja w szpitalu onkologicznym . Pierwsze 2 miesiące krew i mocz badany co 2 tyg. Beta spadła bardzo szybko więc kolejne 2 miesiące co miesiąc krew i mocz . W 4 miesiącu dostałam informację że beta spadła do 3 w moczu i krwi więc zostaje wypisana że szpitala i mogę się starać o kolejną ciążę jak tylko będę gotowa. W grudniu postanowiliśmy zacząć starania. Miesiączka regularna od samego początku po łyżeczkowaniu.
W 1 cyklu się nie udało . Zadzwoniłam do mojego lekarza i powiedziałam że chcemy spróbować jeszcze raz i czy możemy sprawdzić czy wszystko z macica jest ok i dała mi na skan. Badania krwi perfekcyjne . Jedynie kwas foliowy trochę za niski ale biorę tabletki już od 2 miesiący.
Więc generalnie jakiś problemów nigdy nie miałam aby zajść w ciążę jedynie ostatnie 2 straty były dla mnie szokiem ale cóż tak miało być
Mam nadzieję że tym razem będzie wszystko ok.

Nigdy problemów nie miałam. Pierwsze 2 ciążę zdrowe odrazu w pierwszych cyklach. Kolejna ciąża w sierpniu 2023 po 3 cyklach ale podroniona w 5 t.
4 ciąża po 2 cyklach serduszko zatrzymało się w11tyg i okazał się zaśniad częściowy. Czułam że coś jest nie tak bo test 4 dni przed miesiączką wyszedł bardzo pozytywny tzn kreski były grube . Mając betę 5000 w 7 tyg lekarz w PL akurat byłam widział ciało ale nie zarodek ale powiedział żeby poczekać tyg
Widzialam że coś jest nie tak bo mój brzuch zaczął rosnąć bardzo w 12 tyg wyglądałam jak w 6 miesiącu.
(Maj 24)Miałam łyżeczkowanie pod znieczuleniem ogólnym. W czerwcu po wynikach histo zaśniad częściowy i odrazu rejestracja w szpitalu onkologicznym . Pierwsze 2 miesiące krew i mocz badany co 2 tyg. Beta spadła bardzo szybko więc kolejne 2 miesiące co miesiąc krew i mocz . W 4 miesiącu dostałam informację że beta spadła do 3 w moczu i krwi więc zostaje wypisana że szpitala i mogę się starać o kolejną ciążę jak tylko będę gotowa. W grudniu postanowiliśmy zacząć starania. Miesiączka regularna od samego początku po łyżeczkowaniu.
W 1 cyklu się nie udało . Zadzwoniłam do mojego lekarza i powiedziałam że chcemy spróbować jeszcze raz i czy możemy sprawdzić czy wszystko z macica jest ok i dała mi na skan. Badania krwi perfekcyjne . Jedynie kwas foliowy trochę za niski ale biorę tabletki już od 2 miesiący.
Więc generalnie jakiś problemów nigdy nie miałam aby zajść w ciążę jedynie ostatnie 2 straty były dla mnie szokiem ale cóż tak miało być
Mam nadzieję że tym razem będzie wszystko ok.

Aaaa okej bo to zdzwilo mnie to że nie mając problemu z zajściem obawiałaś się że ten problem będzie

reklama
Wczoraj wymiotowałam i czułam się jakbym miała kaca, no i ciągłe bóle brzucha jak na okres.

Dzisiaj 13dpo, rano zrobiłam test.
Od razu poleciałam na betę.
Niby się cieszę, ale po dwóch stratach na razie jestem sceptyczna.
Zobaczymy.
No i to jest piękna kreska a nie to co te moje śmieszne cienie cienia testowej 😆 trzymam kciuki 🍀✊🏻🤞🏻🧸

Do góry