reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

Testuję od 3dpo! 😁 Jako, że miałam o 21, to mniej więcej o tej porze testuję, żeby zobaczyć jak się wypłukuje (pilnuję, żeby nie pić przez chociaż 2h jak do owulaków), ale myślę, że jakoś od środy zacznę robić rano. Jeszcze wczoraj była widoczna kreseczka, choć już dość blada.

U nas był czynnik męski (za niska ilość i koncentracja), chociaż tuż przed cyklem, w którym podeszliśmy do IUI mąż powtórzył badanie i jest znaczna poprawa, wszystko było powyżej normy. Plus u mnie łagodne PCOS (nie spełniam wszystkich kryteriów), długie i nieregularne cykle, no i brak nawet biochema przez 3 lata.
Oby zaczęła ciemnieć 🤞U nas też czynnik męski, u mnie z badań wynika że wszystko ok ale nie miałam jeszcze drożności która lekarz zaplanował na wiosnę przed stymulacją i też chcemy najpierw podejść do IUI. Obym nie musiała ale liczę się z tym bo przez dwa lata też nawet biochema nie mialam

reklama
Widać czy nie 😅 nie potrafię zrobić dobrego zdjęcia.
Na żywo jest ładna niebieska.
cichutkie gratulacje 🍀♥️ cudownie!
aż mi się zachciało testować 🤭
ale przysięgłam sobie, że dopiero jak minimum tydzień nie będzie okresu. A też planowo mam mieć w Walentynki 🤭
Ale no kusi...
Z tym, że brak jakichkolwiek objawów, że to mogłaby być ciąża..

Testuję od 3dpo! 😁 Jako, że miałam o 21, to mniej więcej o tej porze testuję, żeby zobaczyć jak się wypłukuje (pilnuję, żeby nie pić przez chociaż 2h jak do owulaków), ale myślę, że jakoś od środy zacznę robić rano. Jeszcze wczoraj była widoczna kreseczka, choć już dość blada.

U nas był czynnik męski (za niska ilość i koncentracja), chociaż tuż przed cyklem, w którym podeszliśmy do IUI mąż powtórzył badanie i jest znaczna poprawa, wszystko było powyżej normy. Plus u mnie łagodne PCOS (nie spełniam wszystkich kryteriów), długie i nieregularne cykle, no i brak nawet biochema przez 3 lata.
A co brał na poprawę nasienia?

Czy jest sens robić stymulację jak się nie pójdzie na USG ? Bo w czwartek mam teleporade i jakbym dostała okresu do tego czasu to jest szansa że dostanę tabletki na stymulację owulacji. Tylko ta gin przyjmuje raz w tygodniu i wogole nie wiem czy będą wolne miejsca by przyjść podglądnąć jak rosną pęcherzyki. Mąż mówi że możemy się w tym cyklu przyłożyć to regularne seksy powinny być . Tylko boje się że będzie potrzebny zastrzyk na pęknięcie a jak nie pójdę na USG to nie będę wiedzieć kiedy go podać. Ciekawa jestem co mi powie w czwartek.

Moim zdaniem nie ma, ale jednak sporo osób tak robi 🤷‍♀️

ale przysięgłam sobie, że dopiero jak minimum tydzień nie będzie okresu. A też planowo mam mieć w Walentynki 🤭
Ale no kusi...
Też miałam czekać i nie dałam rady, ale to dlatego że moje objawy zaczęły się pogłębiać.

Ja szczerze bym nie wytrzymała aż 10 dni 🙆 aby zaaresztować.

Ale no kusi...
Często tez się zdarza że nie ma żadnych ale to żadnych objawów i jest się w ciąży. Każda ciąża jest inna.
W ciąży zasniadowej nie miałam żadnych objawów. Też ją wykrylam 4 dni przed okresem. Dopiero po dacie w której miałam dostać okres zaczęły mi się wszystkie objawy. Beta szła w górę jak szalona ... Ale to już za mną na szczęście

reklama
Też miałam czekać i nie dałam rady, ale to dlatego że moje objawy zaczęły się pogłębiać.

Ja szczerze bym nie wytrzymała aż 10 dni 🙆 aby zaaresztować.
Ja mam przeczucie, że i tak będzie okres 🙈
Chociaż mam jeszcze iskierkę nadziei..

Dobrze, że teraz mam dużo pracy i nie myślę tak o tym + dwójka dzieci do ogarnięcia także czas mam wypełniony

Do góry