reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

reklama
Dziewczyny, ja się zaczynam czuć… dziwnie 🙈 Od paru dni, chyba już 3dpo o tym pisałam (dzisiaj 7dpo), mnie zalewa, jak nigdy w drugiej fazie. Dzisiaj mnie boli lekko podbrzusze od rana i tak się utrzymuje cały dzień, co jakiś czas mocniej czuję. Jestem zmęczona i senna, ale to może być też efekt intensywnej nauki i egzaminów od piątku, więc może teraz odreagowuję. Im bliżej weekendu, tym bardziej się stresuję czy kreska zupełnie nie zniknie i już nie wróci, nawet bladzioszek 🫣

Dziewczyny, ja się zaczynam czuć… dziwnie 🙈 Od paru dni, chyba już 3dpo o tym pisałam (dzisiaj 7dpo), mnie zalewa, jak nigdy w drugiej fazie. Dzisiaj mnie boli lekko podbrzusze od rana i tak się utrzymuje cały dzień, co jakiś czas mocniej czuję. Jestem zmęczona i senna, ale to może być też efekt intensywnej nauki i egzaminów od piątku, więc może teraz odreagowuję. Im bliżej weekendu, tym bardziej się stresuję czy kreska zupełnie nie zniknie i już nie wróci, nawet bladzioszek 🫣
Na spokojnie poczekaj przynajmniej do tego 10dpo . Ja już czułam zmiany od 5dpo i tylko się nasilały . Dzisiaj ból podbrzusza jak na okres i piersi normalnie eksplodują.
Czekamy na twoje || ❤️

Dzięki dziewczyny ❤️ mam nadzieję,że szybko mi przejdzie.nie chciałabym faszerować się zbytnio lekami 😔 pociesza mnie fakt,że prawdopodobnie ovu była wczoraj bo ciągnął mnie jajnik a dziś już kremowy śluz.działalismy teraz co dwa dni więc mam nadzieję że to wystarczy, bo aktualnie nie mam nawet siły ruszać rękami nie mówiąc już o jakiejs większej aktywności 😅

Na spokojnie poczekaj przynajmniej do tego 10dpo . Ja już czułam zmiany od 5dpo i tylko się nasilały . Dzisiaj ból podbrzusza jak na okres i piersi normalnie eksplodują.
Czekamy na twoje || ❤️
Piersi też mnie bolą, ale to że tak wcześnie (zazwyczaj chwilę przed okresem zaczynają), to może być po Ovi. No ale to podbrzusze to właśnie coś jak na okres..

A jak Ci się wypłukuje Ovi? Testowałas żeby sprawdzic? Przypomnij mi proszę jaki czynnik był u Was że zdecydowaliście się na iui?

Kochane właśnie nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test ponieważ strasznie przeszkadzają mi piersi czuje jak by się napompowaly. Zrobiłam clear blue 10IuI I mamy kreske . Lekka ale jest widoczna gołym okiem. Mam nadzieję że 14.02 się nie pojawi i kreska sciemnieje.
Super 😍 mam nadzieję że My Wszystkie pójdziemy w Twoje ślady 🥰 a tymczasem trzymam kciuki 🤞🤞

reklama
A jak Ci się wypłukuje Ovi? Testowałas żeby sprawdzic? Przypomnij mi proszę jaki czynnik był u Was że zdecydowaliście się na iui?
Testuję od 3dpo! 😁 Jako, że miałam o 21, to mniej więcej o tej porze testuję, żeby zobaczyć jak się wypłukuje (pilnuję, żeby nie pić przez chociaż 2h jak do owulaków), ale myślę, że jakoś od środy zacznę robić rano. Jeszcze wczoraj była widoczna kreseczka, choć już dość blada.

U nas był czynnik męski (za niska ilość i koncentracja), chociaż tuż przed cyklem, w którym podeszliśmy do IUI mąż powtórzył badanie i jest znaczna poprawa, wszystko było powyżej normy. Plus u mnie łagodne PCOS (nie spełniam wszystkich kryteriów), długie i nieregularne cykle, no i brak nawet biochema przez 3 lata.

Załączniki

• IMG_3661.jpeg
    IMG_3661.jpeg
    85,5 KB · Wyświetleń: 76
Do góry