reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

Borze szumiący, jeszcze tydzień do ewentualnego okresu, a ja czuję, że chyba tym razem nic z tego nie wyszło 🙁 Nie wiem, mam tyle głupich objawów, które nigdy nie były dla mnie miesiączkowe, że dałam się namówić mężowi na zrobienie dziś Pinka. Test biały, jak wyprany w Vizirze. U mnie też od kilku dniu posucha, jakbym przez ten czas jeździła na oklep na osuszaczu powietrza, a pamiętam, że w pierwszej ciąży lał się ze mnie ten śluz aż można było oszaleć...

Wybaczcie gorzkie żale, po prostu na początku tygodnia sytuacja w pracy wywinęła mi takiego fikołka, że nie wiem teraz, co to dalej będzie, a poprzednim razem, przez stres właśnie, staraliśmy się o młodą w nieskończoność. Paradoksalnie: wiem, że w pracy jest chujnia, ale mimo wszystko jestem w dziwnej fazie zen (podobną miałam przy pierwszej ciąży), ale czuję, że po pojawieniu się okresu to moje zen szlag trafi 😂
trzymam kciuki żeby jednak były te 2 kreski! 🙏

reklama
U mnie dalej biało 30 DC , 13 dpo także myślę ,że 🩸 niedługo

Załączniki

• IMG_20250207_064557340~2.jpg
    IMG_20250207_064557340~2.jpg
    586,8 KB · Wyświetleń: 31
Borze szumiący, jeszcze tydzień do ewentualnego okresu, a ja czuję, że chyba tym razem nic z tego nie wyszło 🙁 Nie wiem, mam tyle głupich objawów, które nigdy nie były dla mnie miesiączkowe, że dałam się namówić mężowi na zrobienie dziś Pinka. Test biały, jak wyprany w Vizirze. U mnie też od kilku dniu posucha, jakbym przez ten czas jeździła na oklep na osuszaczu powietrza, a pamiętam, że w pierwszej ciąży lał się ze mnie ten śluz aż można było oszaleć...

Wybaczcie gorzkie żale, po prostu na początku tygodnia sytuacja w pracy wywinęła mi takiego fikołka, że nie wiem teraz, co to dalej będzie, a poprzednim razem, przez stres właśnie, staraliśmy się o młodą w nieskończoność. Paradoksalnie: wiem, że w pracy jest chujnia, ale mimo wszystko jestem w dziwnej fazie zen (podobną miałam przy pierwszej ciąży), ale czuję, że po pojawieniu się okresu to moje zen szlag trafi 😂
Myślę że nie w każdej ciąży objawy są takie same i Twoja susza może nie oznaczac że się nie udało, a nawet jeśli to za miesiąc znowu bd szansa się starać. Długotrwały stres w pracy i nie tylko bardzo się odbija na naszym zdrowiu. Koleżanka z mojej pracy straciła okres na pół roku przez to. Poszła na L4 i po miesiącu okres wrócił a skoro jest chujnia to można pomyśleć o zmianach 🤗

U mnie w pracy też jest strasznie strasznie okropnie. Wczoraj byłam taka już zniechęca na do wszystkiego po pracy. Szukam szukam bez rezultatu.

Byłam wczoraj u ginekologa na NFZ.
Mam mieszane uczucia...
Zbadał mnie, powiedział, że wszystko jest w normie, w środku (wszelkie rozmiary jajników itd) jest w porządku. Powtórzył w sumie to co doktor z kliniki Bocian. Grubszą mam jedynie błonę śluzową, ale nic się nie dzieje, tak bywa przy dłuższych cyklach i po okresie.

Podczas wywiadu nie zapytał jak wyszły podstawowe wyniki robione u lekarza rodzinnego, mimo że z nimi przyszłam i powiedziałam, że miałam robione. Nie zapytał też czy biorę jakieś suplementy bądź leki na poprawę wyników (biorę Feroplex i Euthyrox 25).

Tak czy siak, pobrał materiał do cytologii więc pod koniec marca będzie wynik i przepisał mi Duphaston, aby dostarczyć trochę progesteronu (być może wpłynie to na zajście w ciążę).
Mam go brać przez 3 albo 4 miesiące od następnego cyklu (od 16 dnia cyklu).

Także tego... jest wszystko dobrze ale ciąży nie ma
🧐

Ale! Za tydzień planuję zrobić wynik progesteronu i wpisz mnie proszę na testowanie 22 lutego. Wczoraj miałam pozytywny test owulacyjny, działaliśmy w tym temacie, więc 🤞

Dziewczyny ale odjeb... zostawiłam zastrzyk w aucie ovitrelle nie było przymrozku .jakieś 4 stopnie .
Teraz zonk czy będzie ok

Byłam wczoraj u ginekologa na NFZ.
Mam mieszane uczucia...
Zbadał mnie, powiedział, że wszystko jest w normie, w środku (wszelkie rozmiary jajników itd) jest w porządku. Powtórzył w sumie to co doktor z kliniki Bocian. Grubszą mam jedynie błonę śluzową, ale nic się nie dzieje, tak bywa przy dłuższych cyklach i po okresie.

Podczas wywiadu nie zapytał jak wyszły podstawowe wyniki robione u lekarza rodzinnego, mimo że z nimi przyszłam i powiedziałam, że miałam robione. Nie zapytał też czy biorę jakieś suplementy bądź leki na poprawę wyników (biorę Feroplex i Euthyrox 25).

Tak czy siak, pobrał materiał do cytologii więc pod koniec marca będzie wynik i przepisał mi Duphaston, aby dostarczyć trochę progesteronu (być może wpłynie to na zajście w ciążę).
Mam go brać przez 3 albo 4 miesiące od następnego cyklu (od 16 dnia cyklu).

Także tego... jest wszystko dobrze ale ciąży nie ma
🧐

Ale! Za tydzień planuję zrobić wynik progesteronu i wpisz mnie proszę na testowanie 22 lutego. Wczoraj miałam pozytywny test owulacyjny, działaliśmy w tym temacie, więc 🤞
Miałaś moze mierzoną wielkość pęcherzyka owulacyjnego ? U mnie w środę był 15mm i nadal nie wyłapałam jeszcze piku,chyba że go przegapiłam

reklama
Chyba, że nie było w ogóle o czym mówić bo nic nie wskazywało na owulację...
Może to test owulacyjny mnie zmylił, że to już...
No właśnie ja miałam pik w 12dc.potem w 15dc byłam u ginekologa i okazało się że pęcherzyk ma 15mm.i robię cały czas te testy,niby ciemnieją ale piku nadal nie miałam.i już totalnie nie wiem o co chodz

Do góry