reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

💖 Witajcie na lutowych kreskach! 💖

📜 Na początek kilka uwag organizacyjnych - przeczytaj zanim napiszesz post:

1. Jeśli chcesz brać udział w dyskusji - zapisz się na testowanie. To może być dzień spodziewanej miesiączki, a nawet już 8dpo - wybór należy do Ciebie 😉 Po co? Byśmy mogły razem odliczać, wspierać się w oczekiwaniu, dzielić emocje z tym związane i otrzymać wsparcie ❤️
Jeżeli z jakiegoś powodu nie testujesz, a chcesz z nami porozmawiać - zapisz się na ławeczkę/pauzę. Pierwszą zasadą wątku jest, żeby uczestniczyły w nim jedynie zapisane dziewczyny.

2. Zasada jest prosta - był seks, nie było zabezpieczenia ani (tym bardziej) żadnego monitoringu (czytaj: nie wiesz kiedy dokładnie była owulacja) = jest szansa na ciążę i zapisujesz się na testowanie 😉 Na ławce „siadają” dziewczyny, które z różnych przyczyn medycznych w tym miesiącu mają bana na seks albo nie wiedzą kiedy i czy w ogóle będzie owulacja. Jak będzie i będą wtedy starania - przepisujesz się na konkretną datę testowania.

3. Jesteś tu nowa albo dopiero odnalazłaś ten wątek? Napisz nam nieco o sobie i o swojej historii starań. Dodaj też awatar - będzie nam Cię łatwiej zapamiętać 😊

4. Tworzymy tutaj społeczność, dlatego pamiętajmy o wzajemnym szacunku i empatii - tak, aby każda z nas, niezależnie od swojej historii, mogła się tutaj czuć swobodnie i bezpiecznie 😇

5. Unikamy rozmów o dzieciach i tematów typowo mamusiowych - wiele z nas wciąż czeka na swoją pierwszą pociechę, latami mierzy się z niepłodnością i takie rozmowy mogą być po prostu przykre lub nawet bolesne. Na szczęście na forum są też wątki tematyczne dla mam, które łatwo znaleźć 😏

6. Tutaj nie istnieją „złote rady” o magicznej mocy odpuszczania, wyluzowania, napicia się wina i wyjazdu na wakacje - takim „radom” stanowczo dziękujemy i mówimy NIE ⛔

7. Najważniejsze - TEN WĄTEK NIE SŁUŻY DO OCENY TESTÓW CIĄŻOWYCH PRZYPADKOWYCH OSÓB! Zdjęcie testów ciążowych mogą tu wrzucać jedynie zapisane dziewczyny 😉
Tylko o to chcesz zapytać? ➡️ https://www.babyboom.pl/forum/temat/czy-ten-test-jest-pozytywny-watek-zbiorczy.106586/

Od dawien dawna ten wątek (tzw. „kreski”), mimo że nie jest prywatny, objęty jest zasadą, że udzielają się tu jedynie zapisane dziewczyny. (patrz pkt 1). Proszę, uszanuj to 🙏🏻

Życzę nam wszystkim, żeby żadna z nas nie musiała już zapisywać się na marcowe kreski i żebyśmy spotkały się na październikowych i listopadowych mamusiach 2025 🥰

📆Kalendarz testowania:

💘1.
💘2.
💘3.
💘4. @Blaaankaaa
💘5. @LadyStrejser
💘6. @eledona 🐒
💘7. @niezapominajka876
💘8. @Pierwsze 🥰
💘9. @Nadzieja:-)
💘10.
💘11. @Rubi89
💘12. @MamaR
💘13. @kate.morgan
💘14. @93kora @Justtyna @penguinlicious
💘15. @Aine90
💘16. @ania202
💘17.
💘18. @Waska93
💘19. @Peppcia
💘20. @DomkaAtomka
💘21.
💘22. @poziomkowa00
💘23.
💘24. @LadyAgu
💘25. @Karolinak89
💘26. @Lunaa09 @Aga993
💘27.
💘28. @Roxi. @PaniR @paola121214

𓊳 Ławeczka:
@koko.sanka
@K_89
@patszy
@Patii26
@Klarinka
@anela92
@aaleksa
@krasulkaa
@Leanne
@Kasienkaol
@bambi1990
@Nicky95

🏥 Zabiegi / ważne wizyty / procedury:
1.02 @Pierwsze 🥰 transfer
3.02 @penguinlicious IUI

🎂 Urodziny:
9.02 @Karolinak89

Legenda:
🐒 okres
❤️ ciąża
🤞🏻 pozytywny test, czekamy na betę
⛔️ cykl bezowulacyjny
Proszę o zapisanie na 5 luty :)

reklama
No to tyle dobrze, że to nie są te najbardziej onkogenne. Ale pewnie kolposkopia będzie konieczna 🙄 Słyszałam o przypadkach gdzie cytologia wychodziła całkiem w porządku, a dopiero dodanie wymazu w kierunku HPV pokazywało, że jednak niekoniecznie jest w porządku 😕
U mnie wyszła bardzo źle cytologia a jednak w kolposkopii nic nie wyszlo, także może to da Ci nadzieję. Trzymam kciuki żeby to był wynik fałszywie dodatni 🩷

U mnie wyszła bardzo źle cytologia a jednak w kolposkopii nic nie wyszlo, także może to da Ci nadzieję. Trzymam kciuki żeby to był wynik fałszywie dodatni 🩷
Dzięki ❤️ jestem dobrej myśli, zrobiłam wymaz profilaktycznie a nie dlatego że coś się działo, więc liczę że reszta badań będzie w miarę okej i szybko wrócimy do starań ☺️

Hej. Opowiesz coś o sobie?
Jasne! Listopad 2024 - pozytywny test I dodatnia beta, ogromna radość i nadzieja, bo to pierwsza ciąża i pierwszy miesiąc od rozpoczęcia starań. Niestety po 8 tygodniach diagnoza pustego jaja płodowego… podane leki w szpitalu na wywołanie poronienia, ale i tak zakończyło się zabiegiem odessania próżniowego- to chyba najgorsze 30 minut mojego dotychczasowego życia. Czułam że przeżyłam traumę i nie mogłam sobie z tym wszystkim poradzić, nadal jest mi ciężko… ostatnia kontrola u ginekologa trochę mnie uspokoiła, że mamy zielone światło i możemy znów próbować, jednak jeszcze nie ma wyników histopatologii. Przed chwilą wykonałam test ciążowy i zobaczyłam bladą kreskę, okres mam mieć dopiero w niedzielę. Boję się ucieszyć, bo tak szybko radość może przeistoczyć się w koszmar.

reklama
Mi dzisiaj rano wyszedł test owulacyjny pozytywny i... już podziałane
😏

Jutro mam wizytę u ginekologa na NFZ, do którego idę po raz pierwszy.
Może to będzie ten...

reklama
Do góry