reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Dziewczyny, a tak z innej beczki co uważacie o welonie na ślubie cywilnym? Później jest przyjęcie z tańcami w kameralnym gronie ok 20 osób najbliższych. Już w rodzinie pytania że czemu nie w kościele, no ale każdy żyje z Bogiem jak chce. Ja mówiłam że przysięgę sobie złożę jak będę chciała ochrzcić dziecko w kościele. A wracając- nie jest dla was to dziwne? Welon na cywilnym? No biała sukienkę będę mieć ale nie jakąś ksiezniczkowa :)
Na cywilny miałam sexi czerwoną sukienkę, czyli bez welonu🙃😉 a na ślubie kościelnym białą, ale że chrzciny były rownież to też bez welonu, w obu wersjach były jwiaty we włosach. Ale jeśli masz suknię ślubną, to jak najbardziej welon będzie ok nawet na cywilny.

reklama
Tkwią we mnie te same uczucia. Ja byłam bardzo związana z wiarą. Nie mogłam wziąć ślubu koscielnego z tak wielkim żalem w sercu. Przestałam chodzić do kościoła. Nie tylko przez to, ale przez zachowanie księży. Po prostu modliłam się i nie zostałam wysłuchana. Ani żadnego razu. A trochę ich było.
Ja mam specyficzne podejście do wiary...chyba mocno wygodne dla mnie 🙈 ale kończyłam szkole katolicka i cóż....mogę wierzyć w Boga ale nie w księdza 🤷. Natomiast jakimś dziwnym trafem zawsze jak pomodlę się własnymi słowami ja Jasnej Górze, wszystko zaczyna mi się spełniać. Pewnie przypadek, albo moja wiara i wewnętrzny spokój, że teraz będzie ok. Tak działają 🤷. Nawet głupio się przyznać ale ostatnio patrzę na męża i tak rzuciłam.....a może przed tą całą diagnostyką przejedziemy się na Jasną Górę 🤷

Tak mnoe też boli podbrzusze.
Myślałam, że jak wezmę ten progesteron, to cycki będą mi wybuchały. A tu nic, może źle się nastawiałam.
Powiem wiem, że mi lepiej, jak się okazuje, że nie tylko ja mam rozkminy odnośnie braku bolących piersi przy jednoczesnym braniu progesteronu 😄
Mnie piersi też nie bolą po progu, ale za to problemy z zaparciami są u mnie mega skutkiem ubocznym no i wzdęty brzuch w pakiecie🙄
No niestety też mam te same skutki uboczne i jest to dość uciążliwe.
Znowu mam zmianę w pracy i będę się wdrażać w inna role dodatkowa. I znowu uznaje to za idealny moment, żeby zajść w ciążę i ich poinformować że już mnie niedługo nie będzie 😅
U mnie ciezki rok się szykuje i też ciągle mam nadzieję, że w końcu uda mi się wymiksować:D
Czy trening może przyspieszyć okres? Z seksu nici, stary chory i nadasany. Wina nie mam.
Podobno gorąca kąpiel potrafi przyśpieszyć okres.

ja PRÓBUJE wyznawać zasadę, ze jeśli musze się bardzo mocno wpatrywać w test to znaczy ze nie ma drugiej kreski i jest negatywny 🙈
Ja też sobie to wmawiam, ale chora głowa swoje 😏 dziko się wpatruję w testy z każdej strony, przy każdym świetle. A wiem, że jakby coś różowego przebijało, to na pewno bym to widziała 🤡

reklama
Ja też sobie to wmawiam, ale chora głowa swoje 😏 dziko się wpatruję w testy z każdej strony, przy każdym świetle. A wiem, że jakby coś różowego przebijało, to na pewno bym to widziała 🤡
Ja też tak robię. A najgorsze, że mąż zaczął widzieć kreski razem ze mną i też już ogląda pod różnym kątem i w różnym oświetleniu a potem sam mi psuje dodatkowo głowę jak coś gdzieś dojrzy... 🤦‍♀️🤦‍♀️

Do góry