reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Ja juz chyba powoli przechodzę na tryb, że jednak nie będzie. Zawsze miałam tyle pozytywnej energii w sobie, a teraz wszystko się rozdupca😬

Ja dziś też 9dpo z tych nerwów i emocji czy robić test się poryczalam , ale i tak nie zrobiłam ... Jutro po cichu planuje ale strasznie się boję , ale muszę odstawić progesteron.
Bardzo trzymam kciuki , może jeszcze tak mile Cię zaskoczyć ✊🏼

reklama
A jakie macie doświadczenia z luteiną, mam brać przez 10 dni od potwierdzonej owulacji. Lekarz kazał odstawić i po 3 dniach zrobić test. Mnie martwi czy taki spadek progesteronu nie zaszkodzi, jakie Wy miałyście rekomendacje w przypadku pozytywnego wyniku testu? :)

Kurcze u mnie to raczej nie krwawienie implantacyjne, bo jest to śluz z nitkami krwi, ale takimi normalnie w kolorze żywej krwi. Jest go ciut więcej niż w południe. Do tego brzuch mnie przeokropnie boli jak na okres, więc może coś się przestawiło i szybciej @ przyjdzie. A jak coś mnie będzie niepokoić to do giną się umowie.

Byłam w niedzielę u lekarki z tymi mutacjami swoimi i dostałam zalecenia na akard 150 cały cykl i Clexane 0.4 ml od pozytywu...a nie od owulki🙄. Recepte dostałam na 30 zastrzyków, więc zamierzam na nielegalu spróbować 🫣 ciekawe co mi powie na te wyniki mój lekarz, ale u niego będę dopiero za 2- 3 tyg.

2 dni temu pecherzyk miał średnio 14 mm endo 7 mm , mówiła że owulka w czwartek albo piątek powinna być.
Dobrze, że lekarka kumata i zapisała Ci heparynę 💕

Ja dziś też 9dpo z tych nerwów i emocji czy robić test się poryczalam , ale i tak nie zrobiłam ... Jutro po cichu planuje ale strasznie się boję , ale muszę odstawić progesteron.
Bardzo trzymam kciuki , może jeszcze tak mile Cię zaskoczyć ✊🏼
Mi lekar kazał brać do 13 dpo, ale chyba nie ma sensu, nie wiem 😬

U mnie dzisiaj 10 dc, ale siknęłam na owulaka tak dla rozeznania 🙈 na razie nic się jeszcze nie dzieje 😝

Załączniki

• IMG_0912.jpeg
    IMG_0912.jpeg
    56,4 KB · Wyświetleń: 84
Powiem ci ze bardzo widoczna krecha jak na 10dc . Kiedy masz przewaznie owulke?

Ja w 10 dc mam bladziochy se ledwo widac 🤣
Przed drugą ciążą wszystko miałam regularnie, co do dnia- cykle 28 dni, owulka zwykle 14dc. Jednak po tej drugiej ciąży coś się poprzestawiało i teraz mam cykle około 30, czasem 31 dniowe, więc teraz nie wiem za bardzo kiedy jej się spodziewać 🤭 a muszę to śledzić, bo heparyna będzie wjeżdżać 💉

reklama
A jakie macie doświadczenia z luteiną, mam brać przez 10 dni od potwierdzonej owulacji. Lekarz kazał odstawić i po 3 dniach zrobić test. Mnie martwi czy taki spadek progesteronu nie zaszkodzi, jakie Wy miałyście rekomendacje w przypadku pozytywnego wyniku testu? :)
Jej, nie... Ja brałam luteinę od owulacji i miałam jej nie odstawiać do pewnego negatywnego testu czyli około 30 DC. Jeśli byś była w ciąży i odstawiła przy niedomodze to by mogło się źle skończyć. Luteina nie fałszuje wyniku testu ciążowego. Jeśli test ciążowy pokazał 2 kreski to absolutnie miałam nie odstawiać tylko kontynuować progesteron.

Do góry