reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Ja dziś też 9dpo z tych nerwów i emocji czy robić test się poryczalam , ale i tak nie zrobiłam ... Jutro po cichu planuje ale strasznie się boję , ale muszę odstawić progesteron.
Bardzo trzymam kciuki , może jeszcze tak mile Cię zaskoczyć ✊🏼
A wgl masz jakieś skutki uboczne brania proga? Mnie nawet cycki nie bolą... Się zastanawiam co jest nie tak 😬

reklama
Jej, nie... Ja brałam luteinę od owulacji i miałam jej nie odstawiać do pewnego negatywnego testu czyli około 30 DC. Jeśli byś była w ciąży i odstawiła przy niedomodze to by mogło się źle skończyć. Luteina nie fałszuje wyniku testu ciążowego. Jeśli test ciążowy pokazał 2 kreski to absolutnie miałam nie odstawiać tylko kontynuować progesteron.
Dziękuje za odpowiedź! Dobrze ze się zapytałam 🙈

A jakie macie doświadczenia z luteiną, mam brać przez 10 dni od potwierdzonej owulacji. Lekarz kazał odstawić i po 3 dniach zrobić test. Mnie martwi czy taki spadek progesteronu nie zaszkodzi, jakie Wy miałyście rekomendacje w przypadku pozytywnego wyniku testu? :)

Może u mnie jest inaczej, ale ja mam stymulowane owulacje i mam monitoring 12-14 dzień cyklu, zastrzyk na pęknięcie i 5 dni później zaczynam przyjmować luteinę przez 10 dni, do testu. Test pozytywny mam dalej przyjmować, test negatywny wtedy odstawić

Przed drugą ciążą wszystko miałam regularnie, co do dnia- cykle 28 dni, owulka zwykle 14dc. Jednak po tej drugiej ciąży coś się poprzestawiało i teraz mam cykle około 30, czasem 31 dniowe, więc teraz nie wiem za bardzo kiedy jej się spodziewać 🤭 a muszę to śledzić, bo heparyna będzie wjeżdżać 💉
Ja przed ciazami tez mialam w miare regularnie a teraz od 28 do 50 dni 🤣 i tez testy robię zeby wiedziec co i jak . Ja mam heparyne od pozytywnego testu ciazowego

Mi lekar kazał brać do 13 dpo, ale chyba nie ma sensu, nie wiem 😬

Kurcze mi kazał do dnia kiedy ma być @ ale naczytałam się że jeśli test wychodzi negatywny,żeby odstawić bo on rozregulowuje @ i sama zadecydowałam,że jeśli test będzie negatywny to odstawiam . Nie wiem czy dobrze, ale 🤷🏼‍♀️

A wgl masz jakieś skutki uboczne brania proga? Mnie nawet cycki nie bolą... Się zastanawiam co jest nie tak 😬
Wlasnie też się nad tym zastanawiałam, biorę progesteron i bólu piersi nie mam nic. Bez progesteronu były chociaż nabrzmiale, a teraz flaczki jak w czasie okresu. Czasem się zastanawiam, czy on w ogóle dobrze na mnie działa...
Kurcze mi kazał do dnia kiedy ma być @ ale naczytałam się że jeśli test wychodzi negatywny,żeby odstawić bo on rozregulowuje @ i sama zadecydowałam,że jeśli test będzie negatywny to odstawiam . Nie wiem czy dobrze, ale 🤷🏼‍♀️
U mnie małpa nie chciała przyjść, dopiero po odstawieniu. Robię tak samo jak Ty, około 12, 13 dni po robie test i odstawiam progesteron, czekając na okres.

Wlasnie też się nad tym zastanawiałam, biorę progesteron i bólu piersi nie mam nic. Bez progesteronu były chociaż nabrzmiale, a teraz flaczki jak w czasie okresu. Czasem się zastanawiam, czy on w ogóle dobrze na mnie działa...

U mnie małpa nie chciała przyjść, dopiero po odstawieniu. Robię tak samo jak Ty, około 12, 13 dni po robie test i odstawiam progesteron, czekając na okres.

Też do piątku testuje jeśli nic z tego odstawiam...

reklama
Do góry