reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Ja dziś też 9dpo z tych nerwów i emocji czy robić test się poryczalam , ale i tak nie zrobiłam ... Jutro po cichu planuje ale strasznie się boję , ale muszę odstawić progesteron.
Bardzo trzymam kciuki , może jeszcze tak mile Cię zaskoczyć ✊🏼
A wgl masz jakieś skutki uboczne brania proga? Mnie nawet cycki nie bolą... Się zastanawiam co jest nie tak 😬

reklama
Jej, nie... Ja brałam luteinę od owulacji i miałam jej nie odstawiać do pewnego negatywnego testu czyli około 30 DC. Jeśli byś była w ciąży i odstawiła przy niedomodze to by mogło się źle skończyć. Luteina nie fałszuje wyniku testu ciążowego. Jeśli test ciążowy pokazał 2 kreski to absolutnie miałam nie odstawiać tylko kontynuować progesteron.
Dziękuje za odpowiedź! Dobrze ze się zapytałam 🙈

A jakie macie doświadczenia z luteiną, mam brać przez 10 dni od potwierdzonej owulacji. Lekarz kazał odstawić i po 3 dniach zrobić test. Mnie martwi czy taki spadek progesteronu nie zaszkodzi, jakie Wy miałyście rekomendacje w przypadku pozytywnego wyniku testu? :)

Może u mnie jest inaczej, ale ja mam stymulowane owulacje i mam monitoring 12-14 dzień cyklu, zastrzyk na pęknięcie i 5 dni później zaczynam przyjmować luteinę przez 10 dni, do testu. Test pozytywny mam dalej przyjmować, test negatywny wtedy odstawić

Przed drugą ciążą wszystko miałam regularnie, co do dnia- cykle 28 dni, owulka zwykle 14dc. Jednak po tej drugiej ciąży coś się poprzestawiało i teraz mam cykle około 30, czasem 31 dniowe, więc teraz nie wiem za bardzo kiedy jej się spodziewać 🤭 a muszę to śledzić, bo heparyna będzie wjeżdżać 💉
Ja przed ciazami tez mialam w miare regularnie a teraz od 28 do 50 dni 🤣 i tez testy robię zeby wiedziec co i jak . Ja mam heparyne od pozytywnego testu ciazowego

Mi lekar kazał brać do 13 dpo, ale chyba nie ma sensu, nie wiem 😬

Kurcze mi kazał do dnia kiedy ma być @ ale naczytałam się że jeśli test wychodzi negatywny,żeby odstawić bo on rozregulowuje @ i sama zadecydowałam,że jeśli test będzie negatywny to odstawiam . Nie wiem czy dobrze, ale 🤷🏼‍♀️

A wgl masz jakieś skutki uboczne brania proga? Mnie nawet cycki nie bolą... Się zastanawiam co jest nie tak 😬
Wlasnie też się nad tym zastanawiałam, biorę progesteron i bólu piersi nie mam nic. Bez progesteronu były chociaż nabrzmiale, a teraz flaczki jak w czasie okresu. Czasem się zastanawiam, czy on w ogóle dobrze na mnie działa...
Kurcze mi kazał do dnia kiedy ma być @ ale naczytałam się że jeśli test wychodzi negatywny,żeby odstawić bo on rozregulowuje @ i sama zadecydowałam,że jeśli test będzie negatywny to odstawiam . Nie wiem czy dobrze, ale 🤷🏼‍♀️
U mnie małpa nie chciała przyjść, dopiero po odstawieniu. Robię tak samo jak Ty, około 12, 13 dni po robie test i odstawiam progesteron, czekając na okres.

Wlasnie też się nad tym zastanawiałam, biorę progesteron i bólu piersi nie mam nic. Bez progesteronu były chociaż nabrzmiale, a teraz flaczki jak w czasie okresu. Czasem się zastanawiam, czy on w ogóle dobrze na mnie działa...

U mnie małpa nie chciała przyjść, dopiero po odstawieniu. Robię tak samo jak Ty, około 12, 13 dni po robie test i odstawiam progesteron, czekając na okres.

Też do piątku testuje jeśli nic z tego odstawiam...

reklama
Do góry