reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

A bierzesz jod? Mi nigdy wcześniej nikt o tym nie powiedział, jak go suplementuje to wyniki tarczycy super.
Ja biore Letrox, po Eutyroxie niestety ale niedoczynnosc przechodzila mi w nadczynnosc. Nie wiem czy to wina leku czy złego dobrania przez lekarza bo teraz prowadzi mnie inny lekarz.
Ja biore na zmiane raz 25, raz 50. Zawsze pol godziny przed pierwszym posilkiem i nie łącze tego ani jodu z kwasem foliowym bo podobno też nie można
a jaki jod bierzesz?

reklama
Dziewczyny jaki miałyście najniższy wynik witaminy D?

Ja miałam coś koło 10 🙈🙈
Endokrynolog kazała mi brać po 2000 od maja do września i po 4000 od października do kwietnia, urosło mi jakoś do prawie 40 i póki co nie miałam sprawdzanej więc nie wiem jaki mam poziom, ale łykam cały czas sumiennie więc mam nadzieję, że ciągle rośnie ☺️

A bierzesz jod? Mi nigdy wcześniej nikt o tym nie powiedział, jak go suplementuje to wyniki tarczycy super.
Ja biore Letrox, po Eutyroxie niestety ale niedoczynnosc przechodzila mi w nadczynnosc. Nie wiem czy to wina leku czy złego dobrania przez lekarza bo teraz prowadzi mnie inny lekarz.
Ja biore na zmiane raz 25, raz 50. Zawsze pol godziny przed pierwszym posilkiem i nie łącze tego ani jodu z kwasem foliowym bo podobno też nie można
Zanim przeszłam na Euthyrox brałam jod, obecnie nie. Pewnie powinnam. Na usprawnienie powiem, że mieszkam w okolicy Trójmiasta, bywam nad morzem 😉 Mi Euthyrox pomaga, ale średnio na rok. Po czym trzeba zwiększyć dawkę, obecnie 100 na zmianę ze 112. Ja rano po tabletce nie jem przez minimum godzinę. Obecnie nawet nie jestem pod kontrolą endokrynolog bo podobno to choroba cywilizacyjna i rodzinny też ma to ogarniać. USG robiłam w końcówce 2022, zamiany typowe dla Hashimoto. Najlepsze jest to, że ja zupełnie nie odczuwam że TSH mam nie w normie. Zawsze wychodzi to przy rutynowym badaniu, a wiem że są takie osoby co od razu wyczuwają problem

reklama
Narazie dobrze, nic się nie dzieje. ☺️ W sobotę na wizycie się okaże czy stymulacja działa czy będą jakieś zmiany. Tylko nerwowa jestem ale to raczej dlatego że się martwię i boje że coś źle pójdzie i stymulacja nie przyniesie efektów. 🫣
Oki to trzymam kciuki,żeby tak było dalej ;-)
Wiem, że ciężko się nie martwić :(
Ja mam niestety podobnie.
Będzie dobrze 💪💪

Do góry