reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Priincesczka faktycznie tak.na to nie spojrzałam. Ja to zawsze proszę o naklejenie plastra na opatrunek ubieram sie i wychodze, nie siedzę po pobraniu nie wiem jakoś wole uciec szybko :-) każdy widzi swoja stronę :-) faktycznie jak tak patrzeć to facet zawsze będzie za swoją Panią i jej wygodami a nie za cudzymi babami:-p

reklama
Dlatego ja chodzę ostatnio po 8 i nie w poniedziałek jak już tłum się przewali. Teraz byłam pierwsza w kolejce[emoji5] Ale dla moich żył to za mało zawsze cyrku na robię [emoji38] pobieram tylko na lezaco bo dwa razy padlam jak długa,to jeszcze ostatnio nie chce krew lecieć [emoji58] i było pobieranie z nadgarstka

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Koalka moj dodatkowo przewrazliwiony i zawsze patrzy nie mdleję, bo sam ma taka przypadlosc po pobraniu krwi :-) ale on sie patrzy na to jak mu obieraja a ja odwracam glowe w druga strone i tyle. Czasem nawet uklucia nie czuje :-) u mnie najpierw przecieraja mokrym wacikiem a pozniej psikaja czyms w sprayu i smieje sie ze to znieczulenie:-D

Dziewczyny jestem taka zla, pojechałam najpierw do sklepu po cytrynę, do domu żeby ją przeciąć bo panie nie przecinają żeby wcisnac, później do laboratorium a tam kartka że do piątku nieczynne :( a do drugiego już nie jechalam, bo mają do 10 i nie zdazyliby mi pobrać trzeci raz krwi.

Animka dziękuję za odpowiedź, obawiam się tej insuliny, jest jakaś opcja w tabletkach prawda ? Bo zastrzyku chyba nie dam rady zrobić.

Linka do fakt, bobasowego prasowania trochę będzie :D

U mnie w dupie mają wszystkich w tych punktach pobrań. Ja zawsze przepuszczam chyba że się mega spieszę ale to miejsce chociaż zwalniam, kiedys jak poszłam do przychodni po nocce, miałam na 8 to weszłam dopiero po 9, bo wszystkie mamy z dziećmi przepuszczalam, aż w końcu lekarz sam po mnie wyszedł jak twierdzi w obawie że nigdy nie wejdę a już długo czekam :D a i tak jakaś mamuśka która przyszła z dzieckiem mnie wyzwala że weszłam bez kolejki, bo wg niej ona teraz powinna wejsc a prawda była taka że spóźniła się 40min i oczekiwała że teraz wejdzie bez kolejki. Nie ważne że ja przepuscilam kobiety z 8:15 i 8:30, ale wez rozbierz niemowlaka i ubierz w 15min wiadomo że to schodzi.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Mi tam nie przeszkadza, ja mogę mieć pobranie i patrzeć na wszystko i w tym momencie jest ok. Dopiero jak wyjde i zaczne myśleć jak ta igła była wbijana to zaczyna mj być słabo dlatego uciekam gdzie pieprz rośnie z gabinetu i od razu do samochodu.

Netta82 ja też jestem na punkcie kultury przewrażliwiona, ja ustępuje miejsca starszym, gorzej się czującym kobietą w ciąży czy chorym itp. Póki czuje się dobrze to nie korzystam z przywilejów przepychania się w kolejce w sklepie na przykład w Rosmanie. W laboratorium korzystam tylko dlatego że nie musze walczyć bo są odzielne numerki i tam jest sparawa tego ze to na czczo a ja jestem potwór śniadaniowy i do tego koniecznie musi być słodkie.

Dziewczyny a czy gluzokoze robi każda kobieta w ciąży czy tylko te co maja podwyższony cukier z krwi? I na czym to badanie polega?

Milagros to straszne z tymi badaniami u Ciebie :-(
U mnie ok.W Alabie super, ale w Diagnostyce juz nie tak super.
Co do prasowania to ja nic nie prasuje, chyba,że muszę :-)

Test obciążenia glukoza robi każda ciężarna :-) z tego co mi wiadomo to przy cukrzycy u kobiet w ciąży nie stosuje się tabletek jedynie insulinę. Badanie na glukozę najlepiej robić 12 godz po ostatnim posiłku :-) może dlatego wyszły Ci źle wyniki. Ja tez nie wiedziałam i zawsze było źle. Od kiedy faktycznie się do tego stosuje glukoza na czczo ok.Diabetolog tez nic nie powiedział :-) Ale dieta i ograniczenie słodyczy tez nie zaszkodzi. Teraz jem mniej a częściej i więcej warzyw. Oczywiście na drożdżowke tez sobie czasami pozwalam :-)

Co do kultury to niestety widzę, że coraz więcej ludzi ma z tym duży problem. Najgorsi są młodzi i starsi. Ja tez ustępuje starszym miejsca, ale oni potrafią za to mnie popchnac, podeptac i jeszcze mieć pretensje. A co do młodzieży to masakra. Zero szacunku do wszystkich. Kobiet w ciąży to już wogole się tak nie szanuje jak kiedyś, bo przecież na L4 są to mają czas. Ach brak słów. Kiedyś jak byłam w 8 miesiącu to pojechaliśmy do marketu i jakie było oburzenie ludzi kiedy kasjerka mnie poprosiła jako pierwszą chociaż to była kasa dla kobiet w ciąży i inwalidów.

Mi cukier wyszedł za duży a słodyczami gardze :/ i nie jadłam te 12h. Zawsze miałam niski bo koło 65-73

Z tego co wiem koło 20tc robi się normalnie takie badanie glukozy z obciążeniem.

Jutro pojade do tego drugie laboratorium. Zobaczymy ;)

Koalka a polega na tym że idziesz pobierają krew, dają Ci ta glukozę do wypicia, warto mieć cytrynę podobno tak trochę łatwiej. Po godzinie pobierają znów krew. A czasami i po dwóch znów, ja mam skierowanie na to trzypunktowe. Czyli dwie godziny bez jedzenia :(

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Milagros z tego co wiem to tylko zastrzyk ale spokojnie to jest malutka igielka i najlepiej jakbys miala dostęp do zagranicznych bo one wchodza tak ze nic nie czuc a te polskoe niestety sa tępe okropnie /: nie wiem czemu ale juz kilka osób to potwierdziło niestety. Ja robilam sobie w udo :) chociaz do pierwszego zabieralam sie jak pies do jeza a i tak na koncu zrobil mi moj mąż :p w sumie nawet nie wiedzialam kiedy :p
Ja tez mialam to trzypunktowe myslalam ze zglodu zjede xD

Venuss zgadzam sie z Toba ze kazda robi :)

A co do slodyczy i cukrzycy to podobno mit nawet moja pani diabetolog mi tak mowila (oczywiście slodycze sa zle ale nie powodują cukrzycy)

Do góry