reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2025

Ja nie straszę, dla mnie to traumatyczny widok i tylko mówię co widzę z perspektywy pracownika opieki medycznej.
Kobiety mają specjalny wysięgnik z zabezpieczeniem, żeby nic nie widziały i dobrze wspominały, przy porodzie mojej bratowej też byłam, dostała fajne leki, była zrelaksowana, nic nie widziała, a dobrze ze ja miałam maskę bo miny leciały przeróżne i dobrze, że nie musiała tego oglądać.
wiesz może jak wygląda sprawa ze znieczuleniem kiedy ktoś ma kilka przepuklin na odcinku lędźwiowym?

reklama
Dziewczyny Was nadrobić to nie lada wyzwanie 🤣😁... Ja już mówiłam wcześniej miałam CC bardzo się boje ale chyba teraz już ciut mniej ... Pierwsza cesarka nie oznacza tego że drugi poród też muszę mieć CC... Więc wszystko wyjdzie w trakcie ... Ale już się oswoiłam z myślą że jakoś to będzie ... Nie ja pierwsza ... 😁 A macie już jakieś wybrane imiona dla dzieci ??? Bo my z mężem czarna dziura jemu całkiem inne mnie całkiem inne będzie ciężko ....

Dziewczyny Was nadrobić to nie lada wyzwanie 🤣😁... Ja już mówiłam wcześniej miałam CC bardzo się boje ale chyba teraz już ciut mniej ... Pierwsza cesarka nie oznacza tego że drugi poród też muszę mieć CC... Więc wszystko wyjdzie w trakcie ... Ale już się oswoiłam z myślą że jakoś to będzie ... Nie ja pierwsza ... 😁 A macie już jakieś wybrane imiona dla dzieci ??? Bo my z mężem czarna dziura jemu całkiem inne mnie całkiem inne będzie ciężko ....
Ja też pierwszy poród CC i zastanawiam się jak to będzie teraz.. My już mamy wybrane imiona dla dziewczynki Lena a chłopiec Aleksander ♥️♥️ Wszystko się może zmienić jeszcze 5 razy 🤣

My dla dziewczynek mamy kilka propozycji, Antonia Klara Jaśmina albo Kalina. Ja zawsze chciałam mieć siostrę Adę, urodził się brat, później chciałam córkę Adę ale ex się nie podobało, i mojemu mężowi Ada też się nie podoba 😭. A dla chłopca Tymek. Ale to nie są pewniaki tylko propozycje narazie.

wiesz może jak wygląda sprawa ze znieczuleniem kiedy ktoś ma kilka przepuklin na odcinku lędźwiowym?
A masz jakieś wyniki obrazowe? Na pewno na tej podstawie odbywalaby sie konsultacja. Przy znieczuleniu z przepuklina nie byłam jeszcze, wiem, że przy zrostach próbowali kluc ale niestety się nie udało podpajeczo, co do przepuklin to nie wiem więc nie będę Cię wprowadzała w błąd 😞

A masz jakieś wyniki obrazowe? Na pewno na tej podstawie odbywalaby sie konsultacja. Przy znieczuleniu z przepuklina nie byłam jeszcze, wiem, że przy zrostach próbowali kluc ale niestety się nie udało podpajeczo, co do przepuklin to nie wiem więc nie będę Cię wprowadzała w błąd 😞
tak mam, płytę z rezonansu i opis. Bodajże mam 3 przepukliny i guzki shmorla. Nie nastawiam się na CC, ale kiedyś mówiłam że tylko CC, więc zastanawiam się jak to z tym znieczuleniem. Na pewno będę musiała to skonsultować, bo może się w trakcie porodu okazać, że konieczne jest CC, bo to różnie bywa, człowiek by chciał SN, a może się okazać inaczej

reklama
Do góry