reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Darunia- Gratuluję:)) Musisz być przeszczęśliwa:) A maluszki pewnie piękne:)

Makota- Oj kurcze jak cieknie to ja już bym pojechała. Trzymam kciuki i oby wszystko było dobrze:* To chyba już;)

Malgorzatka- Tulę:*

Jagódka- poważne plany:D!!

Kurczę i już nie pamiętam co miałam napisać.. Zmęczona jestem..
ja już po wizycie- opisałam ją w odpowiednim wątku.

Karola nie martw się, lipcówki będą. Jest nas trochę z końcówki.

Makota nie zastanawiaj się, tylko tak jak radzą dziewczyny, dopakuj torbę i jedź sprawdź. No i oczywiście daj znać ;-)

Emily_emu no chyba najlepiej jak zadzwonisz do szpitala i zapytasz, powinni Ci spokojnie udzielić takiej informacji.

Jagodka ostatnio jak myslalam, ze to wody okazalo sie, ze to nie wody, ale teraz ta krew mnie niepokoi i bol brzucha. Skurcze wychodza co 7 min

oj dzieje się :szok: Makotka, kciuki za was zaciskam!!!!!! i czekam na dobre wieści :tak:

ja raczej na lipiec czekam :tak:

emilly, nie mam pojęcia o porodach w wodzie.

Makota- Ja bym pojechała ze względu na tą krew.. Nie myśl o tym że tam niedawno byłaś czy coś.. Najważniejszy jest Twój dzidziuś i żeby jemu tam nie działa się krzywda.. Jak jeździsz i sprawdzasz to nie że jesteś głupia(natrętna) ale dlatego że kochasz i dbasz o swoje dziecko!! Zeesztą od tamtego dnia na bank jest inna zmiana i ktoś inny Cie przyjmie..

Zreszta spokój w ciąży też jest ważny..

Ostatnia edycja:
Makotka :) no to chyba sie zaczęło :) jedz na IP, niech sprawdza czy to wody czy nie. Łaski nie robia.

Emily, ja nie wiem jakie sa wymagania do porodu w wannę ale mysle ze nikt ci nie zabroni rodzic w gorze od bikini.

Hej, widzę że kolejne maluszki sie urodziły podczas mojej absencji. ja dzisiaj od 3 w nocy nie spałam bo mała miała gazy (czy to już kolki?) wiec w dzien jak zasnelysmy kolo 12 to sobie tak spalysmy, do 15, potem spacer z psami, obiad, troche sprzatania i mecz.

pogratuluję Tusiaczkowi i Daruni w odpowiednim watku.

makota, ruszaj sie do szpitala.

z kilku ostatnich postow wnioskuje, ze nie macie znajomych mamusiek niedaleko siebie. pozale sie, ze mam jeszcze gorzej bo oprocz zmiany miejsca zamieszkania i zostawienia psiapsiolek, to mam blokade jezykowa :(
jutro postaram sie podczytac cos wiecej.
normalnie czasu coraz mniej na czytanie i pisanie, ale mysle cieplo o wszystkich lipcowych mamuskach

Zobaczymy czy w ogole bede w wannie rodzic jeszcze bo moze bdzie zajeta :(

PS. Mam takie bolesne skurcze przepowiadajace od jakichs 2 tyg... Znaczy na poczatku byly takie srednie a teraz to paralizuja i nie moge sie ruszac... I tak co pol godziny czasem co godzine a czasem lapia mnie w nocy po dluzszej przerwie... Jak sobie pomysle ze porodowe bola bardziej to plakac mi sie chce. Pojutrze mam wizyte... Ciekawe co powie mi lekarz :/ oby stwierdzil ze moge juz rodzic bo nie wytrzymam tego bolu jeszcze 2 tyg...

reklama
Makota jedź, jedź - może to już :tak: trzymam kciuki :tak:

Karola ja pewnie będę rodzić w lipcu :tak: Chociaż nie ukrywam, że chciałabym już hihi

co do znajomości w miejscowości (ale mi się rymło :-D ) to na spacery też jeździłam sama, większość z dzieckiem tylko do sklepu lub na podwórku przed domem. Plac zabaw okazał się zbawieniem :tak:

Do góry