reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Makota wez cieply prysznic, dopakuj torbe i goł, goł. My tu bedziemy kibicowac.... Emyly- u nas w szpitalu jest niby wanna ale sluzy tylko do lagodzenia boli jest ogromna i fajnie te bicze wodne dzialaly na moje bole krzyxowe ale ta nie miala filtrow i raczej w niej nie rodza. Ja bylam na golaska i szczerze to bylo mi wszystko jedno... a jak ty chcesz gore miec to mysle ze im nic do tego...
GiB daj cynk kochana...

reklama
Lilla My może zjadłaś coś co dziecku nie podpasowało? Na kolki raczej za wcześnie..

Makota, ja bym się już zbierała:tak:

Ja byłam w wannie przez część porodu

Slyszalam wlasnie ze wanna spoko opcja jezeli chodzi nawet o czesc porodu... Moge liczyc na szczescie i moze trafie na wolna akurat bo niestety bida w kraju i w szpitalu tylko jedna :/

Makota, daj znac jaka decyzja ale mysle ze nie powinna byc inna niz podroz do szpitala.

Ciekawa jestem co u kubusiowatej? Ostatnio pisała ze po masażu szyjki czop jej odchodzi wiec mysle ze jest duża szansa ze juz urodziła.

Makota a co się może stać - jak się okaże, że to fałszywy alarm to Cię odeślą do domu, jeśli będą Cię pamiętać to najwyżej Cię obgadają w dyżurce. I co z tego? Lej na nich, ważne, że Ty się uspokoisz, a może to jednak Twój dzień... :-) W każdym razie trzymam kciuki!!!

A koleżanka lekarz powiedziała mi miesiąc temu, że nie słyszała, żeby pierworódka urodziła sn przed terminem...:confused:

Ach no i u mnie się nie zapowiada rodzenie w czerwcu, ba! cała rodzina wróży mi, że przenoszę, także to pewnie ja zostanę na koniec:tak:

To koleżanka chyba mało widziała..;-) Niby skąd tyle wcześniaków? I to u pierworódek zazwyczaj - bo potem już lekarze pilnują drugiej ciąży pod tym kątem. Ja nawet wśród swoich znajomych mam przynajmniej 10 takich dziewczyn:tak: To, że nie rodzą w terminie to się zgodzę, bo podobno tylko 5% ciąż kończy się porodem w terminie, część wcześniej, a część już po terminie.

Cześć Babeczki, nie za szybko się coś rozpakowujemy? ;-)

Makota 3mam kciuki i radzę jechać do szpitala, to chyba najlepsze wyjście
Emily ja chcę teraz rodzić w wodzie :tak:

Babeczki, wpadam jak przysłowiowy filip z konopii no ale nie daje mi to żyć, więc Was muszę zapytać :sorry2: Dzisiaj mam 35t+3d, od około tygodnia mam biegunki, wizytuję toaletę po kilka razy dziennie. do tego czasem dochodzą nudności, ze 3 razy się skończyło wymiotami... Miałam też ostatnie kilka dni niesamowity skok energii, syndrom wicia gniazda itd ;-) Dzisiaj już energii mam mniej, ale biegunka dalej tak samo, nawet czasem idę do toalety i czuję że "muszę" ale nic się nie dzieje. Jem normalnie, duuuuuuuużo piję żeby się nie odwodnić i generalnie czuję się bardzo dobrze. Skurczy nie mam, Klara i jej ruchliwość w normie.

No i w tym momencie głupieję, bo z jednej strony czytam w necie, że organizm może już się szykować do porodu tak, że się oczyszcza, z drugiej zastanawiam się, czy to aby nie trwa za długo ta biegunka... W UK wszystko jest NORMALNE dla lekarzy i teraz nie wiem, czy czekać dalej i obserwować, czy jechać na emergency (z którego pewnie mnie odeślą bo to w końcu tylko biegunka)... Nie ma szans, że się zatrułam ani że to wirus, bo już by mi reszta domowników w tydzień dołączyła z objawami...

Makota a co się może stać - jak się okaże, że to fałszywy alarm to Cię odeślą do domu, jeśli będą Cię pamiętać to najwyżej Cię obgadają w dyżurce. I co z tego? Lej na nich, ważne, że Ty się uspokoisz, a może to jednak Twój dzień... :-) W każdym razie trzymam kciuki!!!

A koleżanka lekarz powiedziała mi miesiąc temu, że nie słyszała, żeby pierworódka urodziła sn przed terminem...:confused:

Ach no i u mnie się nie zapowiada rodzenie w czerwcu, ba! cała rodzina wróży mi, że przenoszę, także to pewnie ja zostanę na koniec:tak:

A ro dziwne bo moje cztery kolezanki w ostatnim roku rodzily pierwsze dziecko i kazda przed terminem :D ja licze na to samo :p

reklama
Serge, a cholera wie z tym oczyszczaniem, to jak ruletka.. W sumie to niewiele mogą - próbowałaś węgiel, smectę, jagody? Ważne, żebyś sobie elektrolitów nie wypłukała, więc przydałby się jakiś nawadniacz z elektrolitami - orsalit np.
35 i 3 to trochę za wcześnie na poród jeszcze..

Do góry