reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

reklama
no to tusiaczek zaszalała! miała termin 2 dni po mnie, nawet żartowałyśmy, że się może na porodówce spotkamy a tu proszę, cichaczem mnie wyprzedziła :tak:

żartuję tusiaczku oczywiście, moje najszczersze gratulacje!!!

darunia gratuluję dzieciaczków!

wczoraj przed zaśnięcem przyszła mi do głowy myśl, że jutro, (tzn dziś) jest 24 czerwca czyli imieniny mojej śp. ukochanej babci Jasi. Ale czad gdyby śp. babcia zwołała swoją prawnuczkę na ten świat właśnie 24 czerwca... no i o mało co sobie tego nie przepowiedziałam....

5 rano...
obudziły mnie skurcze...
po raz pierwszy były to skurcze lekko bolesne :sorry2:
shit! wtf?
najpierw co 15 minut...
potem co 10 min :szok:
spokojnie, spokojnie, zachowajmy spokój...
w myślach powtarzałam sobie "Kalinka, jeszcze nie teraz... jeszcze nie teraz..."

o godz 7 wszystko się uspokoiło i poszłam dalej spać :-) :-D ufffff....

żeby było fajniej to w dupsko mi coś wlazło wczoraj, tzn boli centralnie na środku pośladka i promieniuje w dół uda, cięzko mi stanąć na prawej nodze albo podnieść ją do góry. To na pewno pokarało mnie za to, że zachciało mi się wczoraj targać z rynku chleb, wędlinę, ser i do tego kilo czereśni i kilo truskawek... Trochę mi ciężko było bo już mnie coś zaczynała ta noga boleć ale jak zobaczyłam te czereśnie i truskawki to mózg opadł mi na dno żołądka i myślałam tylko brzuchem, że koniecznie muszę ich pojeść zanim urodzę :-p

Nie wiem kurde. Od 18 mam bol jak na miesiaczke, co kilkanascie minut twardnieje mi brzuch i bol sie nasila. Cieknie mi woda i krew. Pojechalabym do szpitala ale jezeli znowu mnie odesla bedzie wstyd

Makota - jaki wstyd kochana, przecież nie wiesz czy ci wody nie ciekną, jedź i tyle - trzymamy &&&&&&&&&& :tak:

Darunia - jakie duże te twoje skarby, super :-D a po cc też powoli dojdziesz do siebie :tak:

Darunia - całkiem spore dzieciaczki :) GRATULACJE

Wypażyłam butelki smoczki laktator itp, nażarłam się, że tak powiem arbuza i malin i zaległam. Igi z tatą na rowerze. Dobrze mi!

Makota - może poczekaj jeszcze z pół godzinki, jak czas między będzie sie skracał to jedź. Myślę, że oni nawet nie pamiętają że juz tam byłaś, babsztyla może nie będzie a to Twoje swięte prawo tam sprawdzić czy jest ok

Jezeli chodzi o laktacje to na razie (zeby nie zapeszyc) super. Dzieci karmie tylko piersia i co najwazniejsze najadaja sie i ladnie przybieraja :) Mam chec karmic jak najdluzej bo to i wygoda i duza oszczednosc tym bardziej przy dwojce.

Makota, poczekaj jeszcze z pół godzinki, ogarnij torbę, spakuj dokumenty i jak się nie uspokoi to jedź, bo wygląda na to, że się zaczęło, skoro cały czas Ci wody odchodzą.. No i kciuki zaciskam!

makota jak skurcze będą do 5-7 min to dupsko w auto i goł do szpitala, no chyba, że masz daleko to nie czekaj aż tyle i jedź już teraz!!!

co z tego, że byłaś, nawet pewnie tego nie zauważą a Ty będziesz wiedziała co się dzieje i na czym stoisz. Czyżby kolejne czerwcątko było w drodze? ;-)

kurka, dziewczyny ktoś ma w ogóle zamiar rodzić w lipcu oprócz mnie? czy już same czerwcówki będą? :-D

reklama
Do góry